Щоб не забуть

Автор: Вадим

Сьогодні побачив в Інтернеті повідомлення про те, що принц Вільям та його дружина Кейт Міддлтон у “Twitter” висловили підтримку народу та президенту України на тлі війни з Росією. “У жовтні 2020-го ми мали честь зустрітися з президентом Зеленським та першою леді і дізнатися про їхню надію та оптимізм щодо майбутнього України. Сьогодні ми – разом із президентом та всіма людьми України, які хоробро б’ються за це майбутнє”.

З одного боку, це повідомлення втішило – що венценосні особи не тільки приділили увагу Україні, але й висловили нам свою підтримку, а з іншого – роздратувало через те, що до дійсних українських героїв примазується негідник, який вочевидь спровокував нинішні трагічні події. Адже саме через руйнівну діяльність Шмарклі-дезертира в оборонній сфері України наш споконвічний ворог вирішив, що можна відкрито напасти на нашу землю. Навіть якби він нічого не робив, це було б значно краще для обороноздатності України.

А він таки робив: і відведення наших військ з вигідних позицій, які згодом захоплював агресор, і заборона відкриття вогню в бік окупанта, і зупинення програм розробки перспективних озброєнь, і багато чого ще. Дійшло до того, що навіть виникли невиплати грошового забезпечення воїнам. При тому, що на утримання особи, яка обсіла керівне крісло держави, а також її оточення витрати державних коштів не обмежувалися. І все це на тлі триваючої війни з небезпечним ворогом.

Мабуть, усі пам’ятають, що після розгрому рашистських сил під Мар’їнкою навесні 2015-го ворог вже не намагався загострювати ситуацію. Хоча стан наших збройних сил і тоді, і у 2016-му був незрівнянно гірший, ніж у подальшому. А от після відходу від влади Порошенка процес набув зворотнього напрямку. І невідомо до чого все дійшло б, якби не Байден, котрий почав бити тривогу і застерігати від непоправного. Але й московити помітили, що тренд змінюється, тому не стали зволікати з активізацією бойових дій.

А тут цьому непотрібу вже приміряють лаври героя. Отже негативні емоції мене просто переповнювали.

Аж раптом, у пам’яті виникла, як на мене, дуже цікава давня історія.

Майже тридцять років тому порпався на своїй садовій ділянці. Треба було перекопати грядку, де дружина збиралась щось посадити. Погода стояла засушлива і земля стала просто каменюкою. Але в мене була новенька лопата та й копати виходило непогано. Тож почав. І тут в справу втрутився наш славетний чорнозем, який на моїй ділянці був понад півметра завтовшки. Отож моя лопата не витримала ні мого темпу, ні спротиву землі і … луснула.

Взяла така досада, що хоч плач. Адже копати ще багатенько. Що робити? Настрій геть зіпсувався. Аж бачу на сусідній ділянці сусід-пенсіонер. Бувший КДБшник – з відповідними людським якостями. Думаю – побачить моє лихо й зрадіє.

А чому б і ні? Роблю похнюплений вигляд і підходжу до нього із зіпсованою лопатою…

І тут я зрозумів, що натрапив на ідеальний прийом подолання будь-яких невдач. Побачивши його сяючі очі при вигляді моєї “аварії”, я просто виринув зі свого смутку. Як же небагато треба людині для щастя! Він, до того якийсь пригнічений, наче на кілька років помолодшав. І в мене від серця відлягло: хоч комусь радість від того, що сталося.

Всі люди різні і треба просто уміти використовувати їх особисті якості.

Отож бо, повертаючись до наших “баранів”.

Те, що Шмаркля не має жодного стосунку до звитяг нашої армії, не викликає сумніву. Навпаки, існує гостра небезпека зради через його лякливість та й інші негативні якості його особи.

А чому б не використати саме це? Він же не тільки лякливий, але й дуже зарозумілий, дуже полюбляє лестощі, як і всі нікчеми.

А тут він несподівано опинився у центрі уваги всього світу, його ім’я фігурує вкупі з найприємнішими епітетами. Його ототожнюють з нашими героїчними воїнами, самовідданими громадянами. От саме це й може стати тим запобіжником, який не дозволить, незважаючи на вплив бородатого “спонсора”, повернути на згубний для України шлях.

Але просто сподіватися на такий розвиток подій дуже небезпечно. Необхідно, щоб ця багато у чому недостойна особа весь час розуміла, що замість вселенської пошани, у разі зради України, безумовно опиниться у рівчаку з простреленою головою, якщо не з патиком у відповідному місці.

56 Comments on "Щоб не забуть"

  1. Олег | 27.02.2022 at 15:01 |

    Шановні автори та читачі ЛО. Для піднесення настрою та віри у нашу ПЕРЕМОГУ послухайте та передайте друзям “пісня про путю”, автор Кулеба https://www.youtube.com/watch?v=091cjWHPIZU

  2. Олег | 27.02.2022 at 15:03 |

    Вибачаюсь. Ось справжня ссилка https://www.youtube.com/watch?v=zrinEjsxBfo

  3. freedom | 27.02.2022 at 15:13 |

    “Адже саме через руйнівну діяльність Шмарклі-дезертира в оборонній сфері України наш споконвічний ворог вирішив, що можна відкрито напасти на нашу землю. Навіть якби він нічого не робив, це було б значно краще для обороноздатності України.”
    меня сегодня на “Цензор.нет” забанили как раз за критику “найвеличнішого”, и комменты потерли. лепят из этого ЗЕленого “Г” чуть ли не героя столетия, а он просто начал хоть что то делать полезное, и всех делов то.

    • Oleksandr | 27.02.2022 at 15:34 |

      Это, похоже, как раз тот случай когда лучше ничего не делать или слушать умных, взрослых дядей, на фоне конкретного испуга он и изменил свое поведение.

    • Karlson | 27.02.2022 at 15:47 |

      Та він, власне, нічого й не робить, просто читає з папірця і все, шо в Мюнхені, шо тут. Але нарід в захваті..
      В ОПі вже мабуть підраховують нові рейтинги та скількі можна буде попиляти на “Великому Відбудівництві”

    • аналогично. Сижу в бане вторые сутки. Админы на форуме там так и остались ватой.

  4. юрий | 27.02.2022 at 15:27 |

    CNN провели опрос в прямом эфире,-должно ли НАТО ввести войска в Украину. 77% за.

  5. Ralph Canger | 27.02.2022 at 15:45 |

    Шмаркль не смылся из Киева только потому, что знает: вся власть тут же перейдет к Порошенко. Со всеми вытекающими.

    • шалтай-болтай | 02.03.2022 at 19:26 |

      Печерский холм, [01.03.2022 8:49]
      ?️Публиковать какие-либо инсайды с Печерского холма стало делом неблагодарным. Во-первых, события развиваются с такой быстротой, что любой инсайд становится неактуальным уже через 15 минут. Во-вторых, идет мощнейшая информационная война, в которой любая информация обесценивается мгновенно. Поэтому даем выжимку из того что мы слышали в течении последних дней.

      ?Сообщение о нападении России для президента Зеленского стало шоком, он действительно не верил в такой вариант развития. Первые часы после обстрелов украинской территории Зеленский пребывал в шоке из которого его (нужно признать) достаточно быстро вывели Арахамия, Арестович и наш старый знакомый Миша Подоляк. Им хватило аргументов чтобы доказать, если Зеленский сейчас даст заднюю, власть сама упадет в руки Порошенко.

      ??‍♂️Окончательно в тонус Зеленского привел главком Залужный, который с простой армейской прямотой доказал Зеленскому что ситуация не безнадежна.

      ?Фактически, два первых дня страной управлял генерал Залужный, Офис президента лишь успевал легализовывать его решения и подкреплять их героическими заявлениями. Именно этим объясняется возвращение в Генштаб генерала Муженко и группы его офицеров, изгнанных Зеленским в унизительной манере в 2019 г. В любое другое время ОП такого не допустил бы. Но, не когда так решил Залужный.

      ⚖️Сейчас Офис президента балансирует на грани. С одной стороны там хватает мнений о необходимости примирения с Москвой даже ценой территориальных и политических уступок. Но с другой стороны, все понимают, любая слабина Зеленского автоматически станет политическим трамплином для Порошенко. А значит Зеленский сейчас должен быть главным ястребом среди ястребов.

      ?Уже очевидно, защищать Украину поднялся народ. А народ хочет видеть в президенте Тараса Бульбу на белом коне с саблей наголо, а не разговоры о компромиссах и уступках.

      ?Так что в Москве напрасно надеются на возможность склонить Зеленского к капитуляции. Имея за спиной “заградотряд” в виде Порошенко и порохоботов, Зеленский способен на чудеса храбрости.

  6. Олена Василівна Петрівна | 27.02.2022 at 15:49 |

    Дуже неприємно чути від наших військових російські мати. В українській мові є багато смачних висловів.шановні! Переходьте на рідні мову у своїх емоційних висловах

  7. Зеля на переговоры с Лукой намылился..

  8. юрий | 27.02.2022 at 16:24 |

    я колись запитав мусульманина,чому вони лаються на російський.
    відповідь біла цікавою-лаятись гріх,але Аллах не розуміє російської))))))

  9. Только что свежее сообщение, от которого остатки волос на голове встали дыбом. Наш шестой президент согласился на переговоры на переговоры с Лукашенко на границе Беларуси и Украины. Это тоже самое, что на линии фронта или в Ростове. Надо встречаться на нейтральной территории (Турция,Швейцария,Австрия , Финляндия…)

    • юрий | 27.02.2022 at 16:36 |

      что то слабо верится.

    • rock-n-roll | 27.02.2022 at 16:51 |

      Лукашенко позвонил нашему Зю и предложил свою территория для переговоров с московитами. Зю согласился на переговоры нашей делегации с московитской делегацией на границе с Беларусью, с гарантией, что с территории Белоруссии в это время не будут взлетать ни ракеты, ни самолёты.

    • Поручикъ | 27.02.2022 at 16:57 |

      Это переговоры не на высшем уровне, даже не на ступеньку ниже такового.
      По сути это встреча на нейтральной полосе двух полевых командиров, хотя возможно что и в генеральских погонах.
      Такое бывало нередко на войне, начиная ещё с античных времён.
      Кстати, инициативу проявила не наша сторона, так что интерфейс не замарали.
      В общем, ничего зазорного в этом не вижу.
      С общей идеей поста согласен на все сто, но так выпали фишки, пока что ничего не поделаешь.
      Главное победа, остальное потом.
      Слава Україні!
      Путлер капут!

    • Олександр | 27.02.2022 at 20:24 |

      Мені так здається, якщо зелень підпише “договорняки”, то піде тим же курсом що і російський корабель(звісно якщо залишиться в лукашенківській Білорусії). Бо в Києві його розірвуть.
      Але…
      Не хочу такого писати, але в мене “остатки волос стають дибом” від іншого.
      У кого там з русні тряслися руки при признанні ДНРЛНР?
      А якщо він знав, що це означає щось інше, не факт признання гадючників, навіть не початок нападу на Україну? Щось гірше…
      Переконую себе що це не так. Що русня знову обісреться. Що американці б напевно про таке знали, якщо точно знали що пуйло прийняв рішення про атаку.
      Але якось оця вся війна їхня якась косорука. Так, вона обходиться дуже дорого для України. Бо життя навіть одного нашого воїна безцінне. Але їм вона обходиться в десятки раз дорожче, а по техніці так взагалі. І що, як ці всі русняві тварини гоняться на убій тому, що плешивому так і треба було, для оправдання подальших дій. Що він вже запланував глобальний песець.

      Скажіть мені, що я не правий.
      Це не паніка, просто сумні такі думки про те що щось не так.

      Якщо таки я написав дурість, прошу модераторів видалити коментар.

      • Укроп | 27.02.2022 at 20:43 |

        Ви написали не дурість, такий варіант можливий, але мабуть таки досить малоймовірний. Якщо ж шукаєте якийсь сенс у дрижачих губах подільників Хухла, то не варто копати надто глибоко,вони оплакували свої грошики у західних банках, свої вілли на різних там “лазурных берегах” та т.ін… Не варто плодити сутностей більш необхідного 🙂 До того ж, Ви праві, Штати мають у тих колах або дуже приближених кротів, або дуже хороші технічні засоби і безперечно про все знають зарані. Доказ? Наші літаки, які “чомусь” покинули летовища заздалегідь перед ракетним ударом. Не переживайте, зараз ворог робить все, щоб ми мучились у деморалізації, то нехай він іде туди, куди грузини недавно корабель послали 🙂 Не дочекаються!

        • Олександр | 27.02.2022 at 20:48 |

          Дякую, шановний Укропе, за вашу відповідь.

          • Укроп | 27.02.2022 at 20:56 |

            У всіх зараз нерви “ні к чорту”, тому не переживайте…

      • Andriy Moderator | 27.02.2022 at 20:54 |

        Проблема в том что если Хуйло задумал уничтожить мир и его не остановить, а “просто перестать стрелять”, то есть что-то там договориться, то уничтожение мира никак не предотвратиться, а только отложится, причем очень ненадолго и вероятность этого события только увеличивается.

        • Укроп | 27.02.2022 at 21:04 |

          Есть подозрение что и в том направлении что то тоже продумывалось как предотвращать. Но это настолько топ-секреты, что не стоит даже касаться их обсуждения, только или “насмешим кого надо”, т.е. кто в теме, или случайно что то выболтаем на уровне чисто логических построений. К примеру, в случае подобного варианта – активируется очень спящий крот с физической ликвидацией. На нашей стороне то, что там в Кремле сидят отнюдь не фанатики, а вполне себе “жизнелюбы” с кругленькими счетами в западных банках и нельзя сказать что если сдохнет Хухло, то “на его место сразу же выдвинется такое же”. Выдвинуться то оно выдвинется, несомненно, но отмороженный на всю голову сумасшедший там только “главстерх”, остальные с удовольствием бы и дальше “рубили капусту”, складируюя ее на Западе. Так что система “неустойчива” и выбивание “слабого звена” потянет за собой всю “цепочку”.

          • Vaclav | 27.02.2022 at 21:55 |

            Полностью подписываюсь под вашими словами.

          • Andriy Moderator | 27.02.2022 at 23:34 |

            Тактический удар по относительно безлюдной местности может расцениваться как достаточно безопасное средство устрашения, на которое не будет сверхжесткой реакции.

        • Олександр | 28.02.2022 at 02:11 |

          Перестати стріляти ніяк не варіант. Та і раніше був не варіант. Просто деякі “головнокомандувачі” не розуміли цього ніяк.
          Як тут на сайті вже не одноразово писали – гопота розуміє тільки якщо їй від душі надавати в морду.

          До речі про переговори.
          Пишуть що послали Хламідію. Та ще якихось 4-5 осіб.
          Дуже хочеться надіятись що не послали нікого критично важливого.

  10. Луарвік | 27.02.2022 at 16:50 |

    Дивні перемовини.
    Це точно не зрада?

    • Поручикъ | 27.02.2022 at 18:21 |

      Всё решает не Зю, а дедушка Джо, так что здесь можно особо не переживать.

    • Федір | 27.02.2022 at 19:13 |

      вроде выше был комент , что “тогда руководство перейдет к Гетьману 🙂 ” по праву кстати )) мне такая версия понравилась
      ну потянут время, не будет стрельбы и белороссийцев – уже хорошо!! будет Порох за старшего, вообще здорово!
      слава ВСУ!!!

  11. блек джек | 27.02.2022 at 17:06 |

    Все гимн@ повылазило… видел видос тимошенко и гордона.
    пиарятся на войне с@ки.

    • блек джек | 27.02.2022 at 17:08 |

      особенно мезко выглядела эта змеюка тимошенко. Та что когда-то верещала что ни один танк не должен двинуться с места.

  12. Покидьки
    У результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія». Про це Радіо Свобода повідомили два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов» та підтвердив міський голова міста Буча.
    https://ibigdan.livejournal.com/

    • Федір | 27.02.2022 at 19:16 |

      блин, реально жалко..
      можно было начинить взрувчаткой и на кадыровцев!

    • Yaroslav Kievsky | 27.02.2022 at 21:25 |

      Честно говоря не понимаю. чего его нельзя было перегнать куда-то за границу, ведь ясно было,что песец будет.

  13. Уже дают 153 деревянных за доллар https://www.facebook.com/photo/?fbid=4947038082028592&set=a.858704840861957

    • В понедельних фубль будет по цене гофрокартона. Предупреждал же кацапов, что бы меняли двушку в Питере на заимку на Тазу и подвесной мотор, и закупались дробью и капканами. Ножек Буша уже не будет.

  14. Переговоры возле Припяти. Чтоб наш преЗЕдент не сбежал – типа похитили.

    • И тогда у нас нет официальной законной власти -часть депутатов могут сбежать и не будет кворума.

      • Укроп | 27.02.2022 at 19:53 |

        Расслабьтесь, Зеля не едет, это действительно “разговор полевых командиров на линии разграничения”, само по себе зрадой не является, точно так не будет иметь и большого веса то, о чем договорятся, это все равно надо будет утверждать на куда более высоком уровне так что мы все равно узнаем. И соответственно, не дадим сделать непотребство. Сейчас Украина и мир диктуют ультиматумы, а не необорот!

        • Valeriy | 27.02.2022 at 20:25 |

          Кто такой зечмо?Теперь переговоры ,если такие будут, необходимо вести с украинским народом,условия которых ясны как день-всех причастных к военным преступлениям-в ГААГУ,всех виновных в развязывании третей мировой-на вешалку,без Гааги,нервы сами понимаете.

          • Valeriy | 27.02.2022 at 20:32 |

            С нашими слугами так переобувшихся на лету,будет отдельный разговор,кто как и за какие законы голосовал ,сейчас чмо говорит что по 100 тысяч военным будет платить,сука(литературное слово),но передаёт всё на что этот урод заслуживает.

          • И где же этот поц столько денюх возьмет? Напечатает?

  15. Богдан Чугайстер | 27.02.2022 at 18:21 |

    На ехо мацкви вже говорять про вторженіє в Україну

    • Классное видео. Но это уже третья ссылка на него. Тем не менее с удовольствием посмотрел еще раз. Эти уроды до сих пор удивляются “за что нас так не любят?”

  16. Віктор.Проскурів | 27.02.2022 at 19:11 |

    Головне це Армія і Нація а решту зробимо

  17. Санто | 27.02.2022 at 20:39 |

    Це може бути многоходовочка – аби президентом залишився Порох, а не став Зю,то Пуйло так би і тягнув гібридне іхтамнєтство, дрібними порізами знекровлюючи Україну. Але трапився клоун, і світ став підначувати Пуйла – диви, тебе дєлає посередній КВНщик. Пуйло терпіло два роки, а потім не витримало і влізло в капкан – вторглося в Україну під своїм прапором. Тут і сказочкє… точніше запарєбрику – конєц. А найвеличнішого всі ми від не тих кроків утримаємо…

    • Укроп | 27.02.2022 at 20:48 |

      Байден технічно “загнав Хухла в лузу”, бо воно і є лузер, там йому і місце! 🙂 Довели “болєзного” до сказу і коли той дав привід, влупили вбивчі санкції, а тепер хрін їз знімуть якщо рашка не капітулює. Не обов’язково формально, досить якщо буде змушена покинути награбоване і виплатити компенсацію, а самого Окурка свої розірвуть і так.

  18. BanZaec | 27.02.2022 at 22:39 |

    … я вже другий день в ФБ на всі вскукарекі про велике ЗЕхеройство відписую що таке “геройство” зкмовлено 18000 стволами ТерОборони Києва. які стали “загранотрядом” за спиною ЗЕ.
    Але після вигнання окупанта з України йому згадають і “велике крадівництво” і руйнування Армії..
    Тож коридор варіантів в нього дуже вузький – тільки в лузу !!!

  19. Вадим. Моє ставлення до Зеленського не менш негативне ніж твоє. але у війни свої закони. №1 – війною повинна командувати одна людина. Два командира – це гарантована поразка. Зараз наш Головнокомандуючий – Президент Зеленський. Такий він чи сякий немає значення, бо іншого зараз немає. Принаймі за три перших дні війни ознак зради не бачу і свою роботу він робить. Думаю для нього стало дуже неприємною несподіванкою як Пу перекинув його через..дзюдо

    • Vadym Kuzmenko | 28.02.2022 at 09:48 |

      По перше – Ви мене не знаєте і не вправі “тикати”!
      По друге – уважно читайте текст. Де там сказано, що я пропоную “подвійне” командування, або ж дискредитацію цього нікчеми на міжнародному рівні?
      По третє – я висловив занепокоєння щодо цілком можливого “розвороту” абсолютно безпринципного боягуза, який може статися під впливом будь-якого чинника.
      І додаткове зауваження. У “п’ятій колоні” парламенту (Опозиційна Платформа За Життя – лідер Медведчук, кум Ботоксного сморчка) є такий собі нардеп Ківа. Учора він заявив, що у нападі Параші винуватий Шмаркля і тому повинен подати у відставку. Так от, ОПЗЖ (яка повністю керується з Москви) зразу виключила Ківу з фракції за це висловлювання.
      Чи Ви вважаєте, що тепер Медведчук став ворогом свого кума?

  20. Donald Duck | 28.02.2022 at 01:20 |

    Шановне панство, з’явилася така інформація, не знаю чи правда: З Криму до Одеси йде 11 транспортних кораблів ворога. Кожен вміщує батальйон (кілька сотень), буде висадка – Арестович

    https://t.me/LastBP/4930?fbclid=IwAR0M_ePwn1IVj7sTmBPww1qMxRh_Fz5hwECtR2IzTgs_mW5P8eufxwTOsMw

  21. арет | 28.02.2022 at 09:50 |

    Пів дивізіона Нептунів має бути.Чекаємо.

Comments are closed.