Вирус популизма (Часть 3)

Там пояснили сотрудникам, что эпоха бедности закончилась и потому – жрать в три горла им пора заканчивать, а потом компания объявила о существенном снижении зарплаты. Понятно, что сотрудники возмутились, поскольку популисты им обещали, что хуже не будет, а оно – вон как получилось. Понятно, что начались разборки и тогда флагманская компания была банально ликвидирована, а на ее месте образована новая – ITA Airways. Как уже многие догадались, самые ценные активы старой компании перекочевали в новую, только вот набор сотрудников пошел с нуля и на новое, гораздо меньшее жалование. 

В итоге, из 10,5 тыс сотрудников, трудоустроились 2,6 тыс и с куда более скромными условиями оплаты труда, социалки и прочего. Остальные оказались на улице. А президент ITA Альфредо Альтавилла сказал, что все сотрудники согласились с условиями своих контрактов и угрозы забастовки являются «делом национального стыда». То есть, он еще и прошелся по моральным аспектам тех, кто оказался несогласным с таким ходом событий. Конечно, он не назвал их сволочами, но точно – думал об этом.

Ситуация с авиакомпанией – просто мелкий штришок того, во что вылилось неумение правительства работать в условиях кризиса. Оно и без этого работало – так себе, но кризис требует проявления лучших профессиональных качеств, чтобы пройти его с максимальной скоростью и минимальными потерями. А популисты имеют одно профессиональное качество – красиво трындят. Все остальное у них вызывает эффект рукожопости. 

В итоге то, что должно делать правительство – компенсировать различные угрозы так, чтобы население минимально от этого пострадало, решает свои проблемы именно за счет населения. И стюардессы – лишь небольшой показатель того, как оно все сработало. В данной же ситуации интересно то, за кого же голосовали эти барышни, сурово стоящие в неглиже? 

Имеются большие сомнения в том, что хотя бы одна из них отдала свой голос не за веселых и красиво говорящих парней из «пяти звезд» или какой-то другой эстрадно-цирковой партии, а за тех, кто обещал кровь, пот и тяжелый труд. И вот именно эта пантомима указывает на то, насколько сильно общество поражено инфантилизмом. Они стоят в подштаниках, не желая принять последствий своего собственного выбора, который они сделали в свое время. Мало того, они даже не улавливают причинно-следственных связей в принципе. 

Если ты делаешь шеф-поваром отличного, имеющего десятилетия практики ассенизатора, то не рассчитывай на гастрономические изыски, если ты выбираешь себе стоматолога, который всю жизнь работал горно-рабочим очистного забоя, то не надейся на голливудскую улыбку. Если ты избираешь первым лицом государства лжеца или дурака и лжеца в одном флаконе, до будучи стюардессой, заранее думай о более симпатичном нижнем белье, в котором ты выйдешь на протесты, чтобы на тебя хотя бы приятно посмотреть было.

Не правда ли, очень знакомая ситуация? У нас – то же самое. Рукожопая зелень уже полностью переложила на плечи населения все свои провалы. Развал экономки и дыры в бюджете они латают за счет сокращения социалки и увеличения фискального пресса на граждан. Именно на тех граждан, которым рассказывали, что «хуже – точно не будет» и многие другие вещи. Так что, может уже пора и 73% в трусах и лифчиках выйти на банковую и спеть: «Ох Вова-Вова, нам же так … нехорошо!» Или во всем еще виноват Порошенко? Или это все сделали те, кто не вакцинировался? Всегда хорошо, когда есть варианты.

29 Comments on "Вирус популизма (Часть 3)"

  1. kinsulis | 25.10.2021 at 11:24 |

    Какие пироги, Маня?(с) Какой популизм?
    Вон витинар данилов уже приоткрыл кусочек нашего будущего на века.
    Жёсткая?! президентская республика.
    https://focus.ua/politics/496157-danilov-vystupil-za-ustanovlenie-v-ukraine-zhestkoy-prezidentskoy-respubliki

    • Читатель | 25.10.2021 at 16:27 |

      у когось так запекло в зеленій дупі від можливого імпічменту, що вже і “трускавецькій” отарі вже не довіряє?
      Хоча, як писала, здається, шановна редакція, навіть та отара зрозуміла, що їхній керівничок просто лялька, яку надівають на руку або ще куди ті, кому потрібно. І самЕ воно нічого не вирішує.

  2. Dniprjanyn | 25.10.2021 at 11:40 |

    … выйти на банковую и спеть: «Ох Вова-Вова, нам же так … нехорошо!» Или во всем еще виноват Порошенко?
    Ви нє панімаєте, ето другоє!

    Голосів за Зєлєнского як було 30%, так і залишилося. 43% це проти Порошенко. А от визнати свою помилку (свідому чи навіяну) мають мужність не всі. От і шукають помилки в діях Порошенка. А вони були.
    А ще цікава реакція на запитання: “Якщо США і країни Європи визнали спроби рф вплинути на результати волевиялення в цих країна, невже ви думаєте, що не було такого впливу в Україні?”
    У відповідь таке починається… Ми всі гуру в політичному і економічному аналізі і прогнозисти “маманєгарюй”, чужу думку мені не нав’яжеш бо я сам в усьому розбираюся, а в Меркель то…, а Макрон сьо…, а Байден ні то ні сьо… 🙁
    “Пікецні жилети” поруч не стояли!

    • “43% це проти Порошенко.”
      Дуже цікаво слухати відповідь на запитання: “Де у бюлетені можна було поставити позначку “проти” кандидата, якщо там (у бюлетені) було чітко написано, що позначку треба поставити навпроти прізвища кандидата “ЗА” якого голосує виборець”.
      Отже, той, хто стверджує, що у тому бюлетені голосував “Проти Порошенка” або геній (це йому доведеться довести), або недоумок (це доводити не треба).

  3. Федір | 25.10.2021 at 11:46 |

    простите, но жосикие клавиши это не гуманно! надо жесткую, но такую что б помягше….

  4. Вовк | 25.10.2021 at 12:53 |

    “Они стоят в подштаниках, не желая принять последствий своего собственного выбора, который они сделали в свое время. Мало того, они даже не улавливают причинно-следственных связей – в принципе. ”
    ІБО! зпочатку треба вивчити, ЩО таке ті причинно-наслідкові зв”язки…
    а аналізи – аналізи роблять в поліклініці, Сінево, Діла…
    тому тих, кому не дано – значить не дано.
    проблеми – у Світогляді, зформованому кривою Освітою, яка зпирається на фіктивну, часто-густо – фейкову історію. Як важко бігти стометрівку зі зламаними ногами, ТАК само важко використовувати дедукцію в повсякденному Житті, отруєному міазмами соцмереж, ЛСД та олігархічними ЗМІ.
    ДУМАти – завжди ВАЖКО, краще наративами та шаблонами.
    До речі, не останню роль відіграє НЕПРАВИЛЬНА Космогонія, особливо – про бородатого єврейського дідуся, який ТІПА створив всьо для всіх, тільки Б ви признали себе його рабом. Так працює Свобода Волі. Тоді на підгрунті ти – раб, ти – грішний, і виростає ВІРА в патерналізм Держави та прагнення до тих, хто можуть і ХОЧУТЬ в попу влізти…
    Хоча ще в школі всі знають про Закон збереження енергії, але ж ВІРЯТЬ і після 18+ років і до смерті (тіла) в ЧУДО…

    • Гена | 25.10.2021 at 17:09 |

      “…і виростає ВІРА в патерналізм Держави”

      А я завжди задаю питання:
      – Що це таке – держава?
      Це – містичний дракон, якась паралельна народу площина?
      Що таке народ, всі розуміють, нехай на примітивному рівні. А що таке держава не можуть сформулювати, навіть дипломовані юристи.
      Держава – це просто найвищий рівень організації народу.
      Держава – це народ, історія народу та кордони визнані іншими державними народами.
      І більше нічого… все!
      Все інше повинен робити сам народ.
      Влада – це купка людей, типу адміністрації на підприємстві. Влада нічого не може дати народу, бо лише розподіляє те, що зроблено народом, певно працюючою її частиною, яка сплачує податки.
      Коли люди-держслужбовці не хочуть жити лише за зарплату – це називається корупцією.

      Але тоді, у мізках людей виникає “небезпечне” питання:
      – Так це і “я”, виходить винен, що “ми” живемо погано?
      Ні! Бути такого не може, що “я” був у чомусь винен! Певно, це “держава” винна, чи Сорос, чи ілюмінати з рептилоїдами.

      • Вовк | 25.10.2021 at 20:04 |

        + Мова. Німих народів не буває, навіть НІМЦІ не німі…

        • Гена | 26.10.2021 at 09:12 |

          Певно, лише в США вдалося впровадити “американську мрію” з англійською мовою. Проблеми Латинської Америки – це в першу чергу, проблема втрати своєї мови.

  5. Dr.Roma | 25.10.2021 at 13:54 |

    Проблема не в популистах. Они всегда были, есть и будут. Главная проблема в электорате, который их выбирает

    • Евгений О. | 25.10.2021 at 14:39 |

      Электорат, знаете ли, он нсть нечто абсолютно стабильное в своей структуре.
      Сегодня человечество в очередной раз столкнулось с кризисом. Кризисом, вызваным процессом развития, ошибками, допущенными в этом процессе.
      Электорат может измениться исключительно под внешним воздействием. Что абсолютно исключает перспективность такого общественного устройства, как демократия в ее нынешней трактовке.
      Ибо демос, охлос и плебс радикально разные общественные страты.
      Идиотическая идеология большевиков, гомогенизировшая социум и фактически уравнявшая всех и везде, дала в результате грандиозную деградацию и мировоззрения и критериев успешности в обществе.
      Стремительное падение уровня реальной образованности элитной группы общества привело к тому, что кумирами основной массы народу стали не светочи мысли, трудолюбия и таланта, а лицедеи и спортсмены. Вмемте с хитрованами, нжившими громадные состояния.
      Процесс поумнения человечества весьма труден. И никогда этот процесс не сможет затронуть большинство.
      Так что, дело не в электорате, дело в ответственности элит.
      Фантастика?
      Может быть.

      • Dr.Roma | 25.10.2021 at 14:58 |

        Каждый электорат имеет ту элиту, которую он заслуживает. Трава растёт снизу

        • Евгений О. | 25.10.2021 at 15:50 |

          Трава растет там, где посеют. И выгорает тоже сверху. Там где сама по себе.

          • Евгений О. | 25.10.2021 at 15:54 |

            И, кстати, еще нюанс. Живем в мире, существенно отличающемся от естественного. В зарегулированном до нельзя. Так что трава в степях Патагонии, равно как и в горах ея, и трава на немецких полях и газонах суть вещи очень разные.

      • Вовк | 25.10.2021 at 20:42 |

        Криза розвитку це не криза росту, це – криза БАЗИСУ. Це раз. Коли базисом є споживання, мені, моє, ДАЙ! а не зростання, вперед, до ЗІРОК, духовне, ВІЧНЕ, а не матеріальне, тлінне, то саме ЦЕЙ світогляд приводить до кризи. Коли ідеалісти та теологи починають недосконале Творіння (глючне) протипоставляти Творцю, то це криза Світогляду. Коли тобі втовкмачують, що Ти – раб, гомункул глиняний, а не онук Творця з Іскрою Божою, безсмертною Душею, то це шлях інволюційного інферно.
        Два. Будь-яка ЕЛІТА – це вершки суспільства. Коли нема Громадян, а є Населення, то й маємо Ыліту замість Еліти, як вершки з лайна. Демагоги та популісти є виразниками Ідей та Мрій такого суспільства. Адже кров, піт та страждання для Громадян, а не для Населення.
        МИ з вами розуміємо, що для Еліти влада – це тягар Відповідальності, безсонні ночі, сиве волосся, а не відосіки, хохмочки та pohuy.
        Три. Україна у вогні 13-14 років НАЛЯКАЛА не тільки кліку Яника, пУтіна, який був Хуйлом, але не явним, не названим, не проявленим. Два мільйони, що співають ГІМН у сакральному центрі Києва в єдиному пориві світлих помислів – це ГІРШЕ, ніж 100 дивізій СС та 100 туменів Чингіза. Петро, як високоосвічена ЛЮДИНА на чолі ТАКОГО народу налякав не тільки РіЛє та Бородату бабцю. Ще 5 років правління Пороха – і замість наріду мали Б свобідних та гордих, вільних та загартованих СПІЛЬНИМИ Майданом, війною, працею, ТВОРЧІСТЮ Громадян не тільки України, але й Землі та й Всесвіту, який що ракоцапам вломить, що на Плеяди полетіть – було Б Бажання та суспільна Потреба. Адже деструкторам ВАЖКО, майже не можливо протистояти енергії Любові та Творчості. Не мені Вам розповідати, що нитки, панікери та всьопропало! не витримують в ТАКОМУ середовищі…

        • Евгений О. | 25.10.2021 at 21:09 |

          І сперечався б, якби не був згоден за великим рахунком…
          Та іноді дивитись на зелебобів і слухати пролетарську тугу за “Страной” настільки важко…

    • Вовк | 25.10.2021 at 20:05 |

      В Греції їх називали демагогами…

    • Сергей | 25.10.2021 at 23:13 |

      Возможно я ошибаюсь, но в Швейцарии электорат проголосовал ПРОТИВ шаровой выплаты “плюшек”! Другая планета? Другие люди? А ведь граничит с Францией между прочим. А разница в менталитете!!!!

  6. Did Groza | 25.10.2021 at 14:16 |

    Не забывайте о влиянии демографии. Она плавно, почти незаметно, но неотвратимо меняет все на свете.
    Приходит ли с возрастом мудрость или маразм, проверяем экспериментально.

  7. Олександр | 25.10.2021 at 15:47 |

    “А популисты имеют одно профессиональное качество – красиво трындят.”

    Саме “дно” в тому що наші сьогоднішні в Україні, навіть триндіти не вміють….

    Отого “найвеличнішого” вистачить раз послухати, як він без підготовки говорить…. Асенізатор і то краще свої думки може виразити…

  8. Евгений О. | 25.10.2021 at 15:56 |

    Сучасний асенізатор, добряче озброєний технікою не може порівнюватись з отим… чудом.
    Не ображайте асенізаторів.

  9. Дмитро | 25.10.2021 at 18:09 |

    Евгений О. | 25 Жовтня, 2021 at 15:54 |
    И, кстати, еще нюанс. Живем в мире, существенно отличающемся от естественного.
    ——————————-
    До речі, теж такої думки.
    Хтось вище згадував силіконову долину, а мені здається все почалось з силіконових (вибачаюсь) цицьок. Реальність для багатьох, принаймі, – не цікава. Навіщо напружуватись, коли можливо все зробити штучним? Ну той що, якщо ботоксом запливли й мізки, – все одно, як співав Скрябін: “Мур мур мур ми любимо гламур”!

    • Евгений О. | 25.10.2021 at 21:20 |

      О! Якби ж то!
      Але почалось все суттєво раніше. Саме тоді коли реальність підмінили не реальністю.
      Причому підмінили жорстко і наполегливо. А тих, хто намагався повернутись до реальності палили живцем.
      Так було майже тисячу років. Нажаль, але сьогодні дуже багато відголосків тогочасних. І ні наукові досягнення ( в тому числі і силіконові протези), ні польоти на місяць і світлини телескопа Хаббл нічого суттєво не змінили у величезної кількості людей.
      Мало того! Залишаючись в міфічній реальності багато з них не бачать протиріччя в тому, що в повсякденному житті користуються доробком тих, кого іх попередники по світогляду палили живцем…
      Та ще й намагаються заволодіти зброєю, що з’явилась виключно всупереч їх світоглядним принципам…

      • Дмитро | 25.10.2021 at 22:30 |

        Досить складне питання, та й лише на рівні теорій, але в альтернативній історії – теж багато чого цікавого…
        А стосовно підміни реальності фейками, – це, на мій погляд, відбувається постійно й не тільки тисячоліття тому…
        Але воно, як то кажуть, заходить.
        Може тому, що реальність не дуже то й приваблива?
        Як там в розумних книжках: багато знання породжують сум, або інше: істина – жахлива…

        • Евгений О. | 25.10.2021 at 22:47 |

          Перепрошую, але складність тут є лише в тому, що наявна величезна кількість артефактів, що оту саму “не альтернативну” історію роблять відвертим мотлохом.
          Чи то ґонор людський безпідставний, чи відверто меркантильні міркування в їх величезній кількості різновидів, стали причиною боягузливого ігнорування багатьох реально існуючих речей явно не природного походження. Тих, для котрих не змогли знайти пояснень в своїх постулатах ті, ‘хто гордовито іменує себе вченими.
          Такий підхід не з гори скотився, він був методично і досконально підготований ще з тих самих часів, коли , як я вже казав, була замінена не реальністю. Бо ж в ті часи практично всі види досліджень і всі, хто намагався вивчати світ були жорстко підктонтрольні апологетам нереальності. Вони ж і вирішували, про що має знати світ, а про що він не повинен навіть здогадуватись…
          Інерція, вона не тільки каменюці, чи шматку заліза притаманна…

          • Дмитро | 25.10.2021 at 23:18 |

            Погоджуюсь, але той самий історичний “мотлох” свою роль виконує, як і нещодавно згадані Автором ООН та ОБСЄ, комусь же це вигідно…

  10. Григорій | 25.10.2021 at 22:04 |

    …мені здається все почалось з силіконових (вибачаюсь) цицьок.
    Якщо у жінки є цицьки, ала немає сраки, то до сраки ті цицьки.

  11. Алдр | 26.10.2021 at 07:28 |

    Таким образом плавно переходим в рубрику: лицензирование трудовой деятельности и заполняем по шаблону. Уверен, некоторые чиновники после этого, переедут жить в пяти этажные особняки и заимеют личные вертолёты, а вот производство в стране умрёт!

Comments are closed.