Пучдемон и клетчатое одеялко

Сегодня у господина Портникова – день траура. По крайней мере, вспоминая как он яростно топил за отделение Каталонии от Испании, задержание лидера сепаратистов Карлеса Пучдемона в Италии наверняка его расстроит. Но это – его личное дело, а в данном случае интересно другое, более философское явление, указывающее на то, какое качество политических деятелей генерирует наше время.

Наверное, все помнят события в Каталонии, связанные с референдумом об отделении от Испании, когда эта страна должна была оценить, что на ее сухопутной границе нет государства, в названии которого имеется слово «федерация». А будь там военно-морская база этого государства, то мы бы получили в ЕС и НАТО самого яростного адвоката.

Но тогда и без этого ситуация балансировала на грани, а Пучдемон призывал тех, кто его поддерживает – выходить на улицу и силой добиваться фактического отделения. То есть, он тогда был не только трибуном, но и предводителем восстания. Но очень быстро центральные власти подавили мятеж, а Пучдемон и его основные соратники отважно бежали в Бельгию, справедливо решив, что нехорошо оказаться в суде и оставить движение за отделение Каталонии без действующего лидера. Видимо, ему приходилось читать известные слова: «Отсель грозить мы будем шведу».

В общем, он отказался доказывать свою правоту в испанском суде и показывать всем тем, кто его поддержал, что он не собирается прятаться ни за их спинами, ни за клетчатой одеялкой, ни за капельницами, театрально изображая «умирающего лебедя». Более того, будучи главой мятежного региона, он имел иммунитет, который отменили испанские власти, а он пытался сохранить его через суды. Но вот в начале текущего года суды были окончательно проиграны и власти Испании подали в европейский розыск его и его соратников. 

Пока он находился в Брюсселе, по различным причинам ордер не срабатывал, но он решил мотнуться в Италию, в Альгеро, на северо-западе Сардинии, чтобы посетить Международный фольклорный фестиваль Адифолк, где и был сразу задержан. Адвокат Пучдемона – Гонсало Бойе сказал, что экс-президент Каталонского региона содержится под стражей в тюрьме города Сассари, расположенном примерно в 40 километрах к северо-востоку от Альгеро, по европейскому ордеру на арест, выданному Испанией в 2019 году. Задержание состоялось в четверг и ожидается, что местный судья должен вынести решение по поводу дальнейшего содержания Пучдемона под стражей.

В общем, задержанный формально приехал на мероприятие, которое должно состояться в воскресенье, а до этого времени, он планировал быть гостем уже местной сепаратистской организации. Видимо, 58 летнего политика интересует сепаратизм не только в Испании, но и в других странах и потому его так ждали на мероприятиях итальянской Сардинии. Пока трудно сказать, будет ли подтвержден арест и состоится ли экстрадиция, но тут интересно другое.

Современные политические деятели, наподобие Пучдемона, очень часто поднимают людей на действия, опасные для их жизни и здоровья, но сами не собираются подвергать себя таким де опасностям и более того, стараются огородить себя от бытовых неудобств и неприятностей. Вот например, товарищ Пучдемон, призывая сторонников выходить на баррикады, в это самое время имел иммунитет и лихо им пользовался, съехав в Бельгию и наверняка, сейчас его адвокат будет стараться вытащить его из-под стражи, чтобы он мог в свое удовольствие посещать фольклорные праздники, общаться с коллегами-сепаратистами и радоваться жизни в то самое время, когда его сторонники, которых он поднял в Барселоне, получили реальные сроки и сидят по тюрьмам.

Измельчала эта публика просто катастрофически. У себя мы насмотрелись на крутых мачо на носилках и в обморочном состоянии, когда они оказались в суде. Но в их действиях не хватало артистизма. Что же, скоро его будет в избытке, когда туда заедут квартальные. Пучдемон им в помощь.

33 Comments on "Пучдемон и клетчатое одеялко"

  1. Игор | 25.09.2021 at 09:26 |

    Освободили его уже…

    • Евгений.О | 25.09.2021 at 10:26 |

      Так Европа же ж, права, терпимости и пр…..

  2. Владислав | 25.09.2021 at 13:07 |

    “Мятеж всегда кончался неудачей.
    В противном случае зовется он иначе” (цитата).
    Я ще ніде не отримав відповіді на питання “чому какталонці не мають права на власну державу?”

    • Владислав | 25.09.2021 at 13:09 |

      КАТАЛОНЦІ звичайно. Щиро вибачаюсь перед ними за свою помилку і вже чую від численних опопнентів слово “Фрейд”.

      • Владислав | 25.09.2021 at 13:12 |

        ОПОНЕНТІВ звичайно. Нікого заочно не ображаю. Звичай старої Татарки не велить.

    • Сергій-Д | 25.09.2021 at 13:55 |

      Чому ж не мають? Нехай виграють референдум, проведений згідно з усім іспанським законодавством.

      • “Чому ж не мають? Нехай виграють референдум,”-вони його провели та виграли (слідкуйте за новинами). Але в данному контексті уряд Іспанії його нізащо не визнає і буде по своєму правий(нічого злигуватися з москалями).

    • А разве жители Каталонии это отдельная нация?

      • “А разве жители Каталонии это отдельная нация?”-є просто мешканці Каталонії, і є нація каталонці, зі своєю мовою, культурою. Відмінність між ними і іспанцями(правильно-кастільцями) досить значна і вже ніяк не менша, ніж українцями та москалями.

        • Мешканці- не є нація. Мова має діалекти, та й різноманітність обрядів та пісень в різних частинах країни- звичайна річ. Чи є вони генетично інша нація? Не думаю.

          • “Чи є вони генетично інша нація? Не думаю.”-так, це інша нація.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%96%D1%8F
            і каталанська мова https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0

          • Генетичної різниці немає.А стосовно мови, так былоруська, мабуть, ще блище до украънської ніж катальнська до іспанської, але ж ми не стведжуємо, що українці та білоруси це один народ.
            Ваші, доречі, аналогії сумісні з тими, що висувають на Донбасі. Там теж інший народ?Теж рферендум? Теж відокремлюватись?

          • Не зовсім чітко за українську та білоруську мови. Та сенс у тому, що мова не є стверджуючим фактором.

          • “Генетичної різниці немає.”-різниця є. Я не маю під рукою точних данних про галлогрупи, але походження іспанців(кастильців) та каталонців різне.
            “Ваші, доречі, аналогії сумісні з тими, що висувають на Донбасі. Там теж інший народ?”-до речі, читаєте досить неуважно! Каталонці фактично корінна нація, яка сформувалася в Середньовіччі, в епоху Реконкісти і має свою історію більше 800років. Аналогії щодо Криму та Донбасу скоріше стосуються Судет чи Сілезії, де німецькі “понаєхи” почали складати більшість. В Криму та Донбасі “понаєхи” в більшості випадків мають час проживання 1-3 покоління, а так це історично українська земля. В судетах в деяких районах німці складали до 80% і за допомогою Гітлера провели референдум. Але коли помінялася ситуація, їх всіх повикидали(з 2млн. залишилось 20 тис.), як і з польської Сілезії. І зараз про це ніхто не згадує. Те саме чекає і “донбаський” та “кримський” народи. Всі вони дружно в свій час поїдуть на історичну батьківщину. Щодо Каталонії, то подібна ситуація теж спровокувала прихильників незалежності, бо в останні 10-15 років йшло масове переселення “понаєхов” до Каталонії(як громадян Іспанії, так і з інших країн). Згадайте, як при совдепії теж переселялися до України.

          • ” Каталонці фактично корінна нація, яка сформувалася в Середньовіччі…”
            ______________________________
            За свої 800 років ця “нація” коли небудь мала свою державність?
            800 років!!! Ось ніколи і не буде мати. Тільки автономію.За стільки років генна різниця зникає, якщо вона була.Цей “народ” існує тільки в уяві мешканців.Всесвітньо признана теритрія Іспанії іспанською і залишиться.Тким чином В Європі можна наробити стільки держав. Мама не горюй.

          • “За свої 800 років ця “нація” коли небудь мала свою державність?”-так, мала, неоднарозово і незалежність, і автономію
            https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%8F_%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%96%D1%97
            “За стільки років генна різниця зникає, якщо вона була.”-порівняйте історію греків,євреїв, вірмен чи курдів. Буває всяке.
            “Тким чином В Європі можна наробити стільки держав.”-з однієї ерефії вийде не менше 30. Крім того, багато країн мають подібні проблеми і я не здивуюсь, якщо появляться ще бл.15 держав у Європі(за межами ерефії).

  3. “Сегодня у господина Портникова – день траура.”-можливо. Але ви підняли надзвичайно слизьку тему, з національною самоідентифікацією та пов’язаних з нею державними кордонами.На превеликий жаль, в Україні на державному рівні не вироблено політики реагування на подібні приклади. З одного боку: право нації на самовизначення, аж до створення властної держави, що знайшло своє відображення в “Деклрації ООН про надання незалежності колоніальним та залежним народам”. З іншого боку, ми прекрасно знаємо, що путч в Каталонії-московських рук справа, їх помста уряду Іспанії за те, що їхні правоохоронні органи взяли за одне цікаве місце російську мафію, а уряд Іспанії відмовився “порішать”. І ФСБ знайшла слабке місце Іспанії-сепаратизм. Як на мій погляд, формально каталонці мають право на створення властної держави: їх мова більш подібна до французської, історично в часи середньовіччя Каталонія була державою, при загальній чисельності в 10% від населення Королівства Іспанія Каталонія дає 25% ВВП, тобто це регіон-донор. Також в зв’язку з вищим рівнем добробуту до Каталонії почали масово переїзджати з інших регіонів, розмиваючи таким чином національну спільноту. І не даремно каталонські сепаратисти від початку путчу наголошували, що вони не Крим Іспанії, а Україна, що їх вимоги подібні до тих, з якими в свій час Україна виходила зі складу совдепії. Єдину, яку вони зробили помилку(до речі, смертельну), вони злигалися з москалями. Подібні проблемні регіони є в ряді європейських країн: в Іспанії крім Каталонії є ще Басконія, Галісія; в Франції та сама Каталонія(Північна, головне місто-Тулуза), Півн.Басконія, Корсіка, де тільки відносно недавно вдалося домовитися з місцевими прихильниками незалежності, щоб ті припинили збройний опір(корсиканська мова ближче до італійської, ніж до французської), кельтськомовна Бретань, Нормандія, німецькомовні Ельзас та Лотарингія; У Великобританії Півн.Ірландія та Шотландія, які на референдумі про вихід з Євроунії голосували проти(в Уелльсі рівень сепаратизму значно менший, але є); у Німеччині Баварія та Саксонія(до речі, регіони-донори), а баварська мова(чи діалект, як хочете) дуже відрізняється від Hochdeutsch; в Італії промислова північ, в першу чергу Венето, який довгий час був у складі Астро-Угорщини і на мові місцевих відбився вплив німецької та слов’янських мов, П’ємонт, Сардинія; Данія з її Фарерськими о-вами, що знаходяться в пів-кроку від проголошення незалежності; Бельгія, що може розпадстися на Фландрію та Фламандію. Ось така ***ня, малята. Коли писали “Декларацію….”, то всі думали, що це буде стосуватися Африки та Азії. Але найбільше, хто має проблеми з самовизначенням народів, це ерефія. І тому вони вигадали(як їм здалося) “хитрий” хід- не визнавати міжнародне законодавство в разі його суперечності з місцевим. І що цікаво, ніхто не береться опрацьовувати сепаратизм народів ерефії, ряд яких вона вперто навіть не хоче визнавати за таких(донців(донських козаків), поморів, сибіряків). Натоміст сама ерефія веде активну політику розпалювання сепаратизму в інших країнах, навіть створюючи штучні народи, використовуючи регіональні відмінності, насамперед у своїх сусідів: в Естонії -виру; в Латвії-латгали, в Литві-жмуді, в Білорусі-поліщуки(з приходом до влади “бацьки” з його проросійською політикою тим наказали сидіти тихо, поки-що), в Україні-“русини”, в Грузії -менгрели. На мій погляд, треба повернути сепаратизм самій ерефії, надаючи максимально можливу допомогу національно-визвольній боротьбі народів, що знаходяться під її владою. Наприклад, це наше дуже велике упущення, що донці воюють на Донбасі проти нас і на них не ведеться жодної пропаганди.

    • Ilya56 | 25.09.2021 at 16:11 |

      Спасибо за данную инфу. Коротко и подробно.

    • Владислав | 25.09.2021 at 18:56 |

      Дякую. Це та сама відповідь, на яку я чекав.

    • “Бельгія, що може розпадстися на Фландрію та Фламандію.” – Фландрія та Валонія.
      “в Білорусі-поліщуки” – поліщуки за походженням етнічні українці, живуть на Берестейщині та Пінщині, майже повністю русифіковані.

      • “в Білорусі-поліщуки” – поліщуки за походженням етнічні українці, живуть на Берестейщині та Пінщині, майже повністю русифіковані.”-Білорусь вся майже повністю рисифікована(в білоруськомовних школах вчиться тільки 14% учнів). Проблема в іншому.Коли в кінці 1980-х років почався національний підйом (і в Білорусі теж), то етнографи від КГБ почали там формувати нову націю-поліщуків. Коли за допомогою “бацьки” взяли ситуацію під свій контроль, цей проект згорнули. До речі, українці в Білорусі не мають жодних прав і немає жодної подоби національного життя.

  4. Лисий із Бразерс | 25.09.2021 at 14:42 |

    Вже багато років читаю Антиколорадоса! Дуже розумна людина, талановита, працьовита, досвідчена, з величезним життєвим досвідом, з тонким почуттям гумору і прекрасною аналітикою. До того ж патріот! Але є в нього така “фішка”, яку я не можу зрозуміти і, відповідно, прийняти. Це те як він усих тих “лідерів думок”, які входять в “25%” поливає брудом і записує у вороги! От реально давно спостерігаю, якщо є умовна людина Ікс, думки якої на 95% збігаються або не суперечать думкам Антиколорадоса, але на 5% відмінні – ВСЕ!!! Ворог, покидьок, запроданець, неук, ідіот і пройдисвіт!!!
    ——————
    Нас і так 25% у відповідальний день ледь назбиралося, так цього замало. Давайте ще усих якнайчастіше брудом обливати, давайте ще більше розсваримося, нехай на наступних виборах ці 25 розтягнуть та роздроблять ще більше!
    Дайош лозунгі:
    Хто підписаний на Портнікова – дурники!
    Хто підписаний на Чорновола (Анексія) – барани!
    Хто підписаний на Березовця – ідіоти!
    Хто підписаний на Бабченка – запроданці!
    Ті хто з нами – молодець!
    ——————————
    Ось це типова наша ситуація в країні: вороги кучкуються і обєднуються, а патріоти один одного поливають брудом. Розуміння того, що завтра будемо з цими людьми обєднуватися задля вищої мети чи подолання ворога (в парламенті чи окопі) – немає взагалі. Ось так і живемо в лайні.

    • Я мабуть не так багато років як Ви читаю Антиколорадоса, але окрім щодо Портнікова, аж такої критики як Ви описали не помічала. Може Ви занадто фарби згустили? А з Портніковим мабуть таки не «все так адназначна».

    • “…здесь излагается авторская точка зрения,…”, “Этот взгляд не будет объективным, ибо во главу угла мы ставим интересы Украины…”
      _________________________
      Это выдержки из устава “О нас”.Что тут не понятно? Еще вопросы есть?

    • anti-colorados | 25.09.2021 at 20:14 |

      Я вам можу сказати, чому ви не розумієте. Причому – з декількох позицій, але тут наведу лише одну і очвидну. Отам зверху є стрічечка, на якій є всього чотири посилання і останнє “О нас”. Як буде час і натхнення – зазирніть туди. Там я вже шість з гаком років написав те, що тут буде і чого не буде. Зокрема там написано, що вигрібатимуть усі. Декілька десятків разів вигрібав Петро Порошенко. Причому – жорстко вигрібав. А особи, які перевзулися у саму важку годину вигрібатимуть безперечно і однозначно. Я за те, щоб створити єдиний фронт проти зеленої плісняви, але не за те, щоб “Понять і прастіть”. Якщо ви маєте якісь почуття до цих панів – це ваша справа, а в мене до них нема нічого окрім уважного спостерігання їхніх рухів. Так було і так буде.

      • Лисий із Бразерс | 27.09.2021 at 11:38 |

        Чомусь нагадало мені: “Неисповедимы пути Господни”

  5. Наталія М. | 25.09.2021 at 16:37 |

    Лисий із Бразерс | 25 Вересня, 2021 at 14:42 | Відповіcти
    @ Це те як він усих тих “лідерів думок”, які входять в “25%” поливає брудом і записує у вороги!@

    Ну, неправы Вы! Автор – действительно сильный аналитик, поэтому, он сразу видит “чёрные” пятна на белом.

    Вы разве не помните, как Портников посвятил не одну свою передачу отделению Каталонии от Испании? Зато когда речь заходит про его родину Израиль (он сам об этом говорил не раз), то тут он действует строго наоборот. Простой анализ его поведения показывает, что он элементарно
    тогда сработал на кремль, который и раздувал эти сепаратистские настроения, всё время их подогревал и даже создал в мацкве штаб-квартиру(!), откуда и руководили всем этим хаосом. Он прямо и без стеснения озвучивал темники кремля. Какие Вам ещё нужны доказательства, что Портников – элементарный агент Московии? Он, как умный человек, действует, безусловно, очень тонко, но иногда срывается и тогда все, кто следит за украинской политикой, видят “личико Гюльчетай”.

    П.С. К тому же, учась на 3-м курсе в Днепропетровском университете, он перевёлся в мацкву, где
    окончил факультет журналистики московского универа. И ещё долгое время жил и работал в мацкве.
    Неужели Вы думаете, что его не завербовали? Я почитала его википедию на украинском языке и сравнила с прежней. Она изменилась: не указано количество лет, проведённых на Параше, отсутствуют и др. подробности. “Совпадение? Не думаю”… (с).

    Считаю его консервой, уже тухлой. Потому, что с ним всё уже ясно. И прислушиваться к его мнению лично я не собираюсь. Вышел из доверия.

    • Лисий із Бразерс | 27.09.2021 at 11:52 |

      Він неодноразово згадував у своїх виступах про свій перевод до мацкви, ніколи цього не приховував. І у ті часи мацква – це було верхом крутості, престижності і усі туди хотіли потрапити. І я впевнений, що і Ви теж.
      Але я поважаю Вашу думку і дякую за хоч якусь аргументацію.

  6. ну портникова уже писать во враги Украины я бы не стал. не могут у нас петь хором да еще и в один голос. и преувеличивать влияние той мацквы путинской до такой степени – то уже явный перебор. у меня вот тоже в той столице совка усопшего родня живет. и я откатал по совку сотни самолето-часов по командировкам. как вам кажется – я уже был тогда завербован, или не сразу? давай те искать друзей и соратников в этой непростой борьбе за свою Украину. а не создавать врагов там, где их нет. пока нет.

  7. Наталія М. | 25.09.2021 at 20:03 |

    старый ворчун | 25 Вересня, 2021 at 19:37 | Відповіcти
    @ и я откатал по совку сотни самолето-часов по командировкам. как вам кажется – я уже был тогда завербован, или не сразу? @

    Не все люди представляют ценность для чекиздов. Если бы Вы были носителем секретов в будущем, как, например, Наливайченко, или человеком, успешным и сделавшим головокружительную карьеру в медиа, то это то, что нужно для раша-геббельс-СМИ. А Портников начался печататься с 8-го класса. Я считаю его талантливым и умным человеком, если он может часами держать зал, собирая слушателей на свои лекции. Тем более, он опасен. И не забывайте, что пропаганда для сатанистов из Мордора – это та основа, на которой жирует и держится эта непотопляемая каста бандитов, воров и международных террористов. И это канцерогенное образование рухнет только тогда, когда обрушится эта величайшая ложь на Земле. Когда не просто перестанут ей верить, а когда не станут эту ложь терпеть в своей жизни.

    @ давай те искать друзей и соратников в этой непростой борьбе за свою Украину. а не создавать врагов там, где их нет. пока не @

    “Если объект ходит, как утка, крякает, как утка, похож на утку, значит, это – утка!” (с). Делайте анализ того, что говорит этот “объект”. Если он говорит, как рупоры кремля, значит, он тоже есть рупором фашистов. Ну, что тут непонятно?

    • Vadym Kuzmenko | 26.09.2021 at 00:13 |

      Уважаемая Наталья, полностью с Вами согласен насчёт Портникова!
      Причём, моё мнение о нём, как о “засланном казачке”, сложилось ещё в те времена, когда я читал “Зеркало недели” (а это было более пятнадцати лет назад, задолго до войны). Тогда я чётко понимал, что это – промосковский деятель.
      Ну, а в новое время, когда его активность стала заметной даже для меня (не смотрю телевизор двадцать лет), я с удивлением обнаружил, что он – “патриот Украины”.
      Это моё удивление было сродни тому, которое выказали лидеры Германии при подписании Акта о капитуляции в 1945-м (относительно французов): “И эти тоже нас победили?”.

  8. Наталія М. | 25.09.2021 at 21:16 |

    В Косово за шпионаж в пользу РФ задержаны оборотни-пропагандоны
    Все тайное становится явным. На момент вторжения московской орды (РФ) в Украину в 2014 году россияне успели не только инфильтрировать в украинскую медиа среду когорту своих журналистов, но и создать многочисленный пулл из местных «независимых» и «непредвзятых» «акул пера». Для некоторых, из которых даже пытались сформировать героическую легенду.

    Подробнее: https://oleg-leusenko.livejournal.com/13929802.html

  9. Наталія М. | 26.09.2021 at 16:26 |

    Vadym Kuzmenko | 26 Вересня, 2021 at 00:13 | Відповіcти
    @.. полностью с Вами согласен насчёт Портникова!
    Причём, моё мнение о нём, как о “засланном казачке”, сложилось ещё в те времена, когда я читал “Зеркало недели” (а это было более пятнадцати лет назад, задолго до войны). Тогда я чётко понимал, что это – промосковский деятель. @

    Уважаемый Vadym Kuzmenko! Мы с Вами думаем в унисон. И это радует. +++++++++…….

Comments are closed.