Не для того мама квіточку ростила (частина 2)

Ну, то якщо у цих людей серце кров’ю обливається при самій лише думці про розіп’ятих палестинських хлопчиків у трусіках, зґвалтованих вогнегасниками бабусь і ридаючих корів… Ой, перепрошую — це трохи не автентична пропаганда… Ну, коротше, якщо вони вболівають за палестинських біженців — то нехай зорганізують програму їхньої абсорбції! Пожертвують на ці цілі кільканадцять мільйонів на рік. Збудують для братів-мусульман пристойне житло, зорганізують для дорослих робочі місця, для молоді — навчання у вишах на пільгових умовах. Невже це щось із царини фантастики?! В Ізраїлі ж працює міністерство алії та інтеграції, що донедавна (до 2013 року) називалося міністерством абсорбції — саме воно й опікується проблемами мігрантів!..

Але вболіваючи за страждальницьку долю палестинських біженців, не одне покоління яких і досі тулиться у таборах, заможні арабські країни не поспішають допомагати знедоленим одновірцям. Звідси висновок: не тільки ХАМАСу потрібні заможні спонсори, щоб жити з інтифади (про що аргументовано пише Anti-Colorados) — з іншого боку, й самим заможним спонсорам тероризму не менш потрібні слухняні «ланцюгові пси», аби з їхньою допомогою цькувати Ізраїль! Отож ХАМАС і є одним з таких бойових «ланцюгових псів»… Див. Стратагему 3 «Позичити ніж і вбити людину».

Як кажуть у наших широтах: «Не для того мама квіточку ростила»… «Квіточку» тероризму, себто — щоб отак залюбки взяти та й розтоптати її! Ні-ні-ні!!! Як «квіточка» потрібна «мамі», так і «мама» — «квіточці»!.. Тут любов міцна, обопільна і взаємна.

 

Позиція Європи

Здавалося б, до чого тут Європа, у якої своїх проблем не бракує?! Але не поспішайте: не все в нашому світі аж настільки просто, як може здатися на перший погляд…

Можливо, хтось із людей старшого піонерського віку пам’ятає таку заміточку роботу В.І.Ульянова, опубліковану ним у 1915 році під псевдонімом «Н.Ленин», як «О лозунге Соединенные Штаты Европы». У ній вождь світового пролетаріату доводив, що на час написання таке гасло — це ніщо інше, як (образно кажучи) «ложь, трындеж и провокация» у найбрутальнішій формі. Або по-простецькому — фікція.

Оскільки кожне ленінське слово у незмінному вигляді увічнювалося в бронзі та граніті, то вивчаючи цю роботу, в радянській середній школі або у виші на запитання вчителів і викладачів суспільних наук треба було без жодної тіні сумнівів відповідати, що «Сполучені Штати Європи» неможливі ніколи і принципово — бо так сказав колись великий Ленін, а слідом за ним саме так невпинно доводить «рідна Комуністична партія»!

Стривайте… а як же бути з Євросоюзом??? Зокрема, як бути з Договором злиття (The Merger Treaty) 1965-1967 років?.. На це треба було відповідати впевнено, без тіні жодних сумнівів: це все — оті самі «ложь, трындеж и провокация» у найбрутальнішій формі! Імперіалізм загниває, конає і помирає — то хіба ж до «Сполучених Штатів Європи» народам, змученим останніми передсмертними судомами старого світу?..

Між тим, спільна європейська сім’я нехай поступово, але упевнено зростала. За задумом архітекторів Євросоюзу, починаючи від Робера Шумана (автора знаменитої «Декларації Шумана» 1950 року), об’єднана Європа мала би стати спільним домом для всіх народів, які жили й живуть у цій колисці сучасної цивілізації. Все це — заради прекрасної мирної перспективи на майбутнє. Щоб ніколи більше суперечності між тими чи іншими європейськими державами не розпалили чергову Світову війну!.. Ніколи!!!

Між іншим, повною мірою це стосувалося і європейського єврейства. А отже, якщо самі євреї прагнули створити (і таки створили!) Ізраїль як прихисток для будь-якого єврея з будь-якої країни світу, то архітектори ЄС вважали це принципово невірним. На їхню думку, європейським євреям, які пережили Голокост під час ІІ Світової війни 1939-1945 років… боятися повторення геноциду більше не потрібно. Зрештою, інші народи також значною мірою постраждали від жахіття тієї війни — але ж це не привід для еміграції за тридев’ять земель!!!

Отож не дивно, що в світлі сказаного, переїзд європейців (нехай навіть етнічних євреїв та членів їхніх сімей) у далеку Палестину, що провокує зростання напруження на Близькому Сході через небажання місцевого арабського населення приймати новоявлених «зайд» у якості сусідів — виглядає жахливою помилкою грандіозного масштабу, яка одночасно:

  • позбавляє Європейський Союз не найгірших людських ресурсів;
  • розхитує ситуацію в регіоні, де й без того завжди було «спекотно».

Не дивно, що в глибині душі ці цивілізовані європейці, які є палкими прихильниками Євросоюзу як мирного європейського дому, спільного цивілізаційного простору без жорстких внутрішніх меж, ставляться до Ізраїлю не найкращим чином. Адже на їхню думку, краще б ніякого Ізраїлю не існувало в принципі! Або краще би «проект Ізраїль» зазнав краху!.. Щоб ніхто не емігрував у Палестину. І звісно ж, ці люди вже не один раз пошкодували про «арабізацію» нинішньої Європи — себто, про потоки населення з колишніх близькосхідних та африканських колоній старих європейських імперій, які прибуваючи на нове місце проживання, продовжують жити за власними правилами й законами…

А втім, це вже інша історія.

 

* * *

Мені здається, що з цими двома доповненнями окремі аспекти теперішнього палестино-ізраїльського конфлікту виглядатимуть для читачів «Лінії Оборони» більш зрозуміло і рельєфно. Тим паче, з перебігу цього конфлікту українцям потрібно винести свої уроки:

  • воєнне протистояння між Ізраїлем та арабським світом тривало понад сім десятиліть (!) — аж поки не намітилися лише найперші, ще досі невиразні контури можливого примирення хоча б між частиною вчорашніх запеклих ворогів;
  • європейці завжди дивляться на рішення інших народів зі своєї «кочки зору» і діють, виходячи зі своїх інтересів.

UPD. Поспілкувавшись у коментарях з шановним Ilya56, спеціально уточнюю дві речі: (1) говорячи про “найперші, ще досі невиразні контури можливого примирення хоча б між частиною вчорашніх запеклих ворогів”, я мав на увазі такі арабські країни, як ОАЕ, Саудівську Аравію та Єгипет; (2) до категорії “арабських країн” я навіть не думав заносити ХАМАС та інші терористичні організації. Прошу мати це на увазі!

About the Author

Tymur
Письменник, журналіст і блогер

36 Comments on "Не для того мама квіточку ростила (частина 2)"

  1. Puzat-Pasuk | 23.05.2021 at 08:50 |

    Мені здається,що ХАМАС і Ізраїль давно вже помирилися.А Нетан’ях фактично керує і Ізраїлем,і ХАМАСОМ

  2. Ну да, конечно. Спасибо, Тимур. Только вот земельный вопрос при образовании страны Израиль (современной, а не в древности) – он какой? Те отрывочные сведения, что есть у меня, как бы намекают, что в той коммунальной квартире УЖЕ была выкуплена одна комната, а потом её заселял новый сосед. Может, у меня сложилось неверное впечатление, но если оно верное, то…

    • Ваше враження вірне. Але аспект скуповування землі євреями у арабів я свідомо випустив з уваги. Чому? Пояснення в іншому коментарі:
      =====
      Тимур | 23 Травня, 2021 at 14:59 | Відповіcти
      https://defence-line.org/2021/05/ne-dlya-togo-mama-kvitochku-rostila-chastina-2/comment-page-1/#comment-343437
      =====
      Ну чесне слово, я не хочу звалюватися в захоплення пророцтвами і цитатами, взятими з Тори! А на цій темі я залюбки сповзу в такий аспект…
      🙁
      Ну, і ще одне міркування – вже суто для Вас, шановний sk13. Якщо описати процес утворення в “комунальній квартирі” заздалегідь “викупленої кімнати”, куди потім насипалися далекі родичі в неочікуваній кількості… Це буде надто схоже на те, як білі колонізатори придбали у місцевих тубільців гігантські території за пару люстерок і дешеві намиста. В більш-менш віддаленій історичній перспективі такі речі відбувалися, але тепер позиції як “покупців”, так і “продавців” викликають певний осуд. А в даному разі ця історія відбувалася на території Палестини не в сиву давнину, а в ХХ столітті!!! В історичному плані – буквально “вчора”!.. А це дуже-таки сумно.
      🙁
      Тим паче, Україна вже упритул підійшла до утворення цілком робочого ринку землі. А тому для сучасної України та українців це питання дуже дражливе! І тут… Я відверто не знаю, що попереду тут у нас – в Україні!.. Поживемо – побачимо, що буде. Можливо, тоді повернуся до теми ще раз…

  3. Ilya56 | 23.05.2021 at 10:12 |

    Что то окончание статьи у уважаемого Тимура какое то выпадающие из канвы материалов ЛО.
    ” …воєнне протистояння між Ізраїлем та арабським світом тривало понад сім десятиліть (!) — аж поки не намітилися лише найперші, ще досі невиразні контури можливого примирення хоча б між частиною вчорашніх запеклих ворогів;”
    1. Противостояние между этими странами на закончилось через 70 лет, в нем наступил “перекур” названный перемирием;
    2. Перемирия не будет, как было написано в предыдущих статьях, будет зализывание ран и сбор новых ракет. Смотрим на фото в предыдущей статье, где женщины в платках смотрят на выставленные ракеты. Смотрят с вожделением и понимают свою задачу-рожать “хамасят”.
    3. Что нужно делать-показал Азербайджан, идти до конца. Израиль остановился-политика….

    • Віктор | 23.05.2021 at 11:30 |

      Те, що зробив Азербайджан – космічно далеко від “іти до кінця”.
      Теж політика.

      • “що зробив Азербайджан – космічно далеко від “іти до кінця”.-а комусь хотілося, щоб Азербайджан переніс військові дії на территорію Вірменії і отримав статус агресора?!

        • А що, хіба при перенесенні бойових дій на територію агресора жертва агресії втрачає свій попередній статус?! Щось я про таке не знаю… 🙁
          Виходить, коли в 1945 році війська союзників увійшли не просто на територію ІІІ Райху, а на споконвічні німецькі землі, то СРСР, США і Велика Британія стали… агресорами?! Дивина та й годі…

    • Шановний Ilya56! За гамбурзьким рахунком, цей матеріал мав би написати не я, а Ви чи шановний pan_futiy, чи хтось іще. Отож я чекав, чекав… Але оскільки так і не дочекався ніяких ваших тілорухів, то взяв і написав сам. Вибачте!..
      🙁

      “2. Перемирия не будет, как было написано в предыдущих статьях, будет зализывание ран и сбор новых ракет” (с)
      *****
      Пишучи про “протистояння між Ізраїлем та арабським світом”, я в жодному разі не мав на увазі терористичні угрупування на кшталт ХАМАСу та їхніх спонсорів на кшталт Ірану. Ви щось невірно зрозуміли. 🙁
      Я мав на увазі, насамперед, ОАЕ та Саудівську Аравію. А якщо до цього списку додасться ще й Єгипет – тоді терористам в Секторі Газа може стати загалом кепсько.

      • Ilya56 | 23.05.2021 at 13:31 |

        Уважаемый Тимур!
        Спасибо, что заочно оценили мои “писательские таланты”, но это не мое, я всю свою жизнь старался “…. мыслить существительными и глаголами: он встретился, она сказала, он передал.(С). 🙂 Да, согласен с Вами, уважаемый pan_futiy, тоже может написать.
        “Я мав на увазі, насамперед, ОАЕ та Саудівську Аравію. А якщо до цього списку додасться ще й Єгипет – тоді терористам в Секторі Газа може стати загалом кепсько.” – согласен полностью. Если бы в статье на это был намек, вопрос отпал бы. А так конфликт 2 стран. А так же спасибо за небольшой экскурс в историю. Запутано все там.

        • Мені здавалося, що почавши з війни за незалежність Ізраїлю 1947-1949 років, я від початку окреслив коло близькосхідних КРАЇН, яким Ізраїль протистояв від початку. Що ж до ХАМАСу, то я ніде жодного разу не заносив його до категорії “країна”… Отже, мені здавалося, що зайвий раз натякати на ОАЕ, Єгипет і Саудівську Аравію нема потреби…
          Тоді ОК – зараз зроблю невеличке прикінцеве оновлення, щоб розставити всі крапки над “і”.

  4. Александр Ч. | 23.05.2021 at 12:51 |

    ХАМАСу не нужен мир, да он этого и не скрывает. Я когда то учился с палестинцами в универе и еще тогда понял, что палестинцы считают агрессором евреев из Европы, а себя жертвами этой агрессии, поэтому всецело поддерживают такие структуры ка ООП и Хамас. По факту они правы получается, они жили себя спокойно и местные евреи рядышком, жили почти мирно и почти не дрались. Пока не появились корабли мигрантов из Германии, Венгрии, Румынии и т.д., а также с Киева, из под Кракова и Бердичева. 250 тысяч немецких евреев прибывших в 30-х годах расположились не на пустом ведь месте. Арабо-израильский конфликт очень сложная штука, очень трудно разобраться как реагировать, кто прав, а кто виноват. Нельзя сказать однозначно, что те мол хорошие, а эти плохие, поэтому и Запад вот уже 70 лет довольно противоречиво трактует все эти события. Можно конечно всецело стать на одну из сторон и привести кучу фактов свидетельствующих о правоте своего выбора, как с одной стороны так и с другой.

    • SoldatYdachi | 23.05.2021 at 13:27 |

      “Звернемося до побутової аналогії. Уявіть, що одного далеко не прекрасного дня в комунальну квартиру, де всі мешканці давно знають один одного, дільничний інспектор раптом приводить якогось дивакуватого незнайомця й каже: «Знайомтеся! Віднині оцей мужик житиме у вашій квартирі. Потісніться і звільніть йому стільки-то квадратних метрів». Кому таке примусове вселення сподобається?! ” – Тимур Л.

      “По факту они правы получается, они жили себя спокойно и местные евреи рядышком, жили почти мирно и почти не дрались. Пока не появились корабли мигрантов из Германии, Венгрии, Румынии и т.д., а также с Киева, из под Кракова и Бердичева.” – Александр Ч.
      ========
      зовні схоже, по суті – ні.

      ви обоє впустили (навмисно чи ні?) той факт що багато років до цього євреї за свої (немалі на той час) грошенята скуповували в місцевих арабів землю.
      скуповували як для того щоб працювати на їй самим так й для майбутніх переселенців.
      а коли ця продана арабами земля важкою працею євреїв з пустки почала перетворюватися на плодючу й ще давати гарний дохід ось тоді й стало декому заздрісно успіху сусідів так “штоажкушатьнемогу”.

      Шановний Тимур!
      це не поліцай привів до комуналки дивакуватого незнайомця!

      це всесвітня спільнота вказала мешканцям той комуналки на те що дивакуватий незнайомець який тут жив від самого початку має право при переплануванні отримати свою окрему кімнату а не просити кожний вечір аби йому дозволили спати під чиїмось дверима на килимку.

      Шановний Александр Ч.!
      я як раз відповідаю вам з файного міста – Бердичів
      🙂

      • “Шановний Тимур!
        це не поліцай привів до комуналки дивакуватого незнайомця!

        це всесвітня спільнота вказала мешканцям той комуналки на те що дивакуватий незнайомець який тут жив від самого початку має право при переплануванні отримати свою окрему кімнату а не просити кожний вечір аби йому дозволили спати під чиїмось дверима на килимку” (с)
        *****
        Шановний SoldatYdachi! Не знаю, чи доводилося Вам спілкуватися з представниками Донбасу в період перед 2014 роком?! Мені доводилося, бо з 1998 року я працював прес-секретарем Мінвуглепрому, а в 2001-2002 був власкором тижневика “Голос Донбасса”. Ну, то маю Вам доповісти, що донбаські шахтарі та інші жителі регіону, з якими я спілкувався у 1999-2013 роках ого-го скільки, поголівно вважали себе КОРІННИМИ ЖИТЕЛЯМИ ДОНБАСУ. Що означало:
        – рідна мова – тільки російська;
        – центр Всесвіту – Москва, Кремль;
        – “Донбас годує Україну”;
        – “молодогвардійці” – найгероїчніші герої ВВВ;
        – і далі за списком.
        А коли я спілкувався з шахтарями українською, то неодноразово отримував від начальства копняки за те, що я “бесконечно далек от народа”.
        Коли вказував, що уродженцями Донбасу були Володимир Сосюра і Василь Стус – чув у відповідь: “А это кто ещё такие?!”
        І далі за списком…
        🙁
        Так само і з теперішніми близькосхідними арабами. Вони вважають себе “корінними палестинцями”, а хто там жив на цих землях до них – усі перетворилися на “піски часу” й були розвіяні історією. Отож для них все виглядає так, як з аналогією в комуналці.
        🙁
        До речі, те саме стосується “корінних кримців” – дітей та онуків тих офіцерів радянського ВМФ та чекістського НКВС-КДБ, які поселилися в Криму на правах пенсіонерів у 1950-1970-х роках. А хто такі кримські татари?! “Зрадники народу” і “фашистські посіпаки”, масово виселені з благословенного Криму в 1944 році!.. Й нічого іншого “корінним кримцям” не доведеш…

      • “ви обоє впустили (навмисно чи ні?) той факт що багато років до цього євреї за свої (немалі на той час) грошенята скуповували в місцевих арабів землю.
        скуповували як для того щоб працювати на їй самим так й для майбутніх переселенців” (с)
        *****
        У мене є добра знайома, яка живе в кібуці, розташованому в пустелі Неґев. Отож я знаю, яке диво вчинили єврейські поселенці на цій землі.
        Але… тут є малесеньке “але”!..
        Пишучи на цю тему, я змушений звертатися до Тори, де про Землю Обітовану сказано, що вона “тече молоком і медом”. Змушений констатувати, що перебуваючи під доглядом євреїв, які виконують вищу волю, ця земля розквітає, а переходячи в інші руки – навпаки занепадає. А це, погодьтеся – питання зі сфери віри й конкретної релігії (юдаїзму). Тоді як “Лінія Оборони” заснована агностиком, і тут повно інших агностиків та атеїстів, яких подібні згадки можуть роздратувати 🙁 Отож аспект придбання євреями земель у арабів я навмисно опустив, щоб не скотитися у площину релігійного диспуту.

      • Александр Ч. | 23.05.2021 at 20:50 |

        Ув. SoldatYdachi, я написал как Израиль воспринимают арабы. Для них евреи захватчики. И вы что хотите делайте, приводите какие угодно доводы, это все до лампочки, они говорят, что евреи выгнали нас с нашей земли.

    • Як казав товариш Сухов: “Восток – дело тонке” (с)
      Якщо описувати весь клубок конфліктів на Близькому Сході в історичній ретроспективі – вийде товстелезна книга, а не стаття для “ЛО”.
      Тим паче, шановний Вовк написав у коментарі до першої частини:
      =====
      Вовк | 23 Травня, 2021 at 09:40 | Відповіcти
      https://defence-line.org/2021/05/ne-dlya-togo-mama-kvitochku-rostila-chastina-1/#comment-343371
      Цікаво також почути точку зору євреїв щодо кровної ворожнечі СЕМІТІВ, яка розпочалась ще з доАдамових часів…
      Сподіваюсь, що ІНШИМ це буде цікаво
      =====
      Про “доАдамові часи” він трохи загнув, звісно 🙂 Бо описувати, наприклад, конфлікт Tyrannosaurus rex’а з якимсь Diplodocus’ом – це тема для дитячого мультика “The Land Before Time”, а не для “Лінії Оборони” 🙂
      Отже, писати на цю тему можна багато і плідно. Але я хотів сказати про інше: головна мета створення “Лінії Оборони” – “…противостоять чудовищной пропагандистской машине РФ, которая ваяет параллельную реальность и полностью лишает зрителей и читателей критического мышления и вообще – желания мыслить самостоятельно”. Для цього я й написав оцей свій матеріал. В обсязі, який вважаю достатнім для того, щоб українці винесли з написаного уроки для себе.

      • pan_futiy | 23.05.2021 at 17:55 |

        Тимур | 23 Травня, 2021 at 13:32
        …конфлікт Tyrannosaurus rex’а з якимсь Diplodocus’ом…
        …и кто из них был евреем..?

        • Звісно, Pterodactylus 🙂 🙂 🙂

        • “и кто из них был евреем..?”-вспомнился совковый анекдот. Стоит в подземном переходе человек с плакатом:”Подайте бедному еврею на выезд в Израиль”, а чуть поодаль-другой, с плакатом:”Подайте бедному палестинцу-жертве израильской агресссии!”. Ну прохожие бросают деньги палестинцу, и почти никто-еврею. Ближе к ночи, когда переход практически опустел, еврею таки один бросил мелочь со словами, что мог бы написать что-то другое. Когда он скрылся, еврей говорит палестинцу:”Слушай Мойша, он вздумал учить нас коммерции!” В мене завжди викликало захват здатність євреїв будь-що, навіть ненависть до себе, монетизувати в свою користь.

      • Вовк | 23.05.2021 at 18:03 |

        ДоАдамові часи це понад 5600 років тому, коли динозаврів вже не було.
        Маю декілька питань до Вас, як до знавця Тори. Бо носії франшизи відповіді на ЦЕ не мають.
        Жили-були тато, мама та два сини. Один вбив іншого, тато з мамою його прогнали. Інший дітей не було. Жінок не було також. ЗВІДКИ з’явились адаміти?

        • Це питання не для обговоренні на такому ресурсі, як “Лінія Оборони”. Я тому й намагаюсь уникнути публічної відповіді, бо почнеться срач з релігійним підтекстом. Вибачте 🙁

        • “Жили-були тато, мама та два сини. Один вбив іншого, тато з мамою його прогнали. Інший дітей не було. Жінок не було також. ЗВІДКИ з’явились адаміти?”-читайте далі на наступній сторінці:”І почали вони правити народами…”

    • “они жили себя спокойно и местные евреи рядышком, жили почти мирно и почти не дрались.”-мирно до тих пір, поки не сприймали євреїв всерйоз. А воєнизована охорона в євреїв з’явилася ще в 1920-і роки, і для її виникнення мабудь були підстави. Але ситуація загострилася, коли після закінчення ДСВ почали приїзджати ветерани військових дій. І війну 1947-49рр. Ізраїль виграв не числом, а завдяки їх вмінню.

  5. Vitalii | 23.05.2021 at 17:08 |

    интересная точка зрения у автора. ничего не обїясняет, неглубоко копает, но исторический єкскурс таки примечательній. дедушка или прадедушка автора таки біл мудрім рєбє. яблоко от яблони…:)))

    • Прапрадідусь… Але то таке ))) Виключно моє родинне ))) А за комплімент красно дякую!
      Що ж до іншого…
      Копати глибше можна, як і пояснення давати – але тоді вийде важка “цеглина”, а не короткий матеріал формату “Лінії Оборони”. Хто її буде гризти?! Й навіщо?! До того ж, на такому матеріалі я запросто може “завалитися” в релігію, а це також відлякне читачів. Тому я сказав рівно стільки, скільки вважав за потрібне сказати )))

  6. Вовк | 23.05.2021 at 18:07 |

    Не лякайте нас релігією, тут ВСІ думаючі. Навіть Автор, який вважає себе аґностиком.
    Та й Творця ніхто не заперечує, називаючи його ІНШИМИ словами.
    P.S. Тема семітського протистояння цікава й тим, що це – майже НАША тема протистояння з Заліссям…

    • А я не лякаю. Зовсім і не думаю навіть лякати! Просто не хочу срачів.

    • Vitalii | 23.05.2021 at 18:51 |

      не согласен. у нас с залесьем противостояние культурно-историческое, а у арабов с евреями (для меня єто тоже “нас”) противостояние на уровне существования (евреев). и тут для украинцев и израильтян больше различий, чем схожести. для украинцев надо перенять у израильтян одну и только одну черту: евреи внутри израиля могут сраться по разнім вопросам- религия, деньги, происхождение, образование и пр, причем сраться до драк и мордобоя. НО!!! как только доходит дело до внешней агрессии, то 95% евреев израиля превращаются в один мощній кулак, которій в состоянии перешибить миллиард арабов. у украинцев при таком раскладе в состоянии что-то сделать 5-10% и еще 10-15% им помогают. остальніе или тихо надеются отсидеться в сторонке или, еще хуже, могут віступить на стороне врага.

      • “у нас с залесьем противостояние культурно-историческое” (с)
        *****
        Перепрошую, але це не зовсім так. Залісся прагне вкрасти і привласнити собі історію Русі. Але що робити зі справжньою Руссю?.. ЗНИЩИТИ, а рештки утилізувати собі на користь. Отож принаймні зараз питання стоїть саме так: або РФ розпадеться і зникне як недоімперія – або зникне Україна. Можливо, Ви не відчуваєте напруженості такого протистояння… але це вже інша річ 🙁

  7. pan_futiy | 23.05.2021 at 18:30 |

    The Guardian: иранский завод, на котором произошел взрыв, производил беспилотники
    https://www.newsru.co.il/mideast/23may2021/guardian_006.html

    “По информации The Guardian, на заводе в иранской провинции Исфахан, на котором ранее произошел взрыв, выпускались беспилотные летательные аппараты.

    Власти Ирана ранее сообщили, что взрыв, в результате которого пострадали девять рабочих, произошел на нефтехимическом заводе. При этом о причинах взрыва не сообщалось.

    При этом The Guardian отмечает, что взрыв на предприятии произошел спустя несколько дней после того, как Израиль обвинил Иран в поставке беспилотников ХАМАСу.”

    (“… сбитый утром 18 мая в районе Эмек а-Мааянот беспилотный самолет оказался иранским…Иран отправил на израильскую территорию вооруженный БПЛА с территории Ирака или Сирии – вооруженный беспилотник…Беспилотник был сбит силами ПВО ЦАХАЛа вскоре после того, как он пересек израильскую границу.”)

  8. Дако | 24.05.2021 at 08:07 |

    Аналогія з квартирою недоречна. Мова не про незнаймця, а про упослідженого, яким звикли помикати, а тут зненацька урівняли в правах і дали окрему кімнату, а не килимок під дверима.

  9. Семен | 24.05.2021 at 08:19 |

    Історія, історія. От цікаво скільки разів її будє ще переписано.
    Судячи з загально відомих доктрин, евреї це корінні мешканці ЄГИПИТУ!!!
    Так я знаю трохи історію древнього світу, лише трохи і в трактовці совєтів.
    Але що цікаво нам каже Біблія! Євреї звалили з ЄГИПИТУ!! І куди ж вони ломонулися? В пошуки Землі Обітованної!!! Ну тут можна придертися до значення слів і вийде окремий диспут.
    Може я щось випустив з Біблії, але євреї таки знайшли собі місце через 40 років. І де!!? Посеред “дикунів”! Во, блд! І понеслося!
    Тож вважати Палестину рідною єврейською землею, це треба мати талант.
    Викуп землі це і зовсім треш! Як можна продавати свою землю! Я х.з, це ж треба було створити такі умови щоб продавати ЗЕМЛЮ ПРЕДКІВ! Хоча і тоді і зараз навіть своїх дітей продають.
    Вибачаюсь за сумбур. Лише натяки на товсті обставини.

  10. Семен | 24.05.2021 at 08:49 |

    В Єгипиті євреям жилося не так вже й погано. Займали значну і важливу частину в устрої країни. А як ще пояснити занепад Єгипиту після втечи. І прийшли євреї на рідні місця? Це питання. Просвітить якщо я не неук. А що ж сталося з таким поселенням на новому місці. А ніхчого. Кудись ділась. Просрали. І розлетілися євреї по всьому світу. Трохи одїлися завдяки своїм чеснотам, отримали в черговий раз по вухам, бо почали занадто влізати в устрій інших країн. І от через деякий час вирішили собі зробити знову нове місце проживання. Читаєшь історію і офігіваєшь. І що, потрох скупили землю у місцевих бо в тих ума не хватало її до ладу довести і послали всіх лісом і створили свою країну. Ну блд чисто євреї. По суті діла наїмахали. Не домовилися з місцевими, а тупо полали лісом – наша земля, що хочемо то і творимо.
    Як вам така точка зору?!
    Хоч мене тут трохи і банять за антисемитизм.
    Але бачучи як євреї грають в довгу викликає захоплення і офігівання -“А що, так можна було?!!”
    Ну євреї що тут скажешь, розумні. А інші лохи не лякані.

    • Сергей М Г | 25.05.2021 at 06:52 |

      Семена банять за антисемітизм…
      Цікава гра слів!
      Проте, по справах і дяка.

Comments are closed.