Етюд в ЗЕ-тонах

Автор — Тимур Литовченко

Цей матеріал пишеться в ніч тієї доби, коли виповнюється друга річниця від дня інавгурації преЗЕдента, який згодом очолив цілий загін (чи цілу зграю?..) «слуг народу». Сьогодні вдень, приблизно через 12 годин відбудеться тривала прес-конференція очільника тієї самої ЗЕ-ко-манди. Що ж він тоді казатиме?! А втім… «какая разница» — хіба ж не так, шановне товариство?!

Справді, 2 роки — термін тривалий.

2 роки… та помножити на 365 днів… та на два роки… це буде… плюс один день у високосному 2020-му році… це буде…

Ах-х-х!.. Ах-х-х!.. Ах-х-х!..

Ах, до чого ж багато часу минуло відтоді, як поклавши на Конституцію України, обраний з кардинальною перевагою стендап-комік…

Ні, не так: не комік, а го…

Ні, це слово не є політкоректним! До того ж, термін вживається не в тому значенні, в якому потрібно — а в даному разі потрібна точність.

Ну гаразд, не стендап-комік і не той, що не політкоректний, а просто вчорашній кавеенщик, який порівнював Україну зі старою німецькою «акторкою» з фільмів для дорослих, яка… ну-у-у, ви ж пам’ятаєте?!

Ну от, то цей самий не політкоректний порівняльщик поклав на Конституцію тієї самої України і присягнувся, що відтепер кожен з громадян тієї самої України є президентом!.. Себто, дуже вправно й непомітно:

  • скинув із себе відповідальність за майбутнє свого піднаглядного і вкрай наївного наріду;
  • переклав цю саму відповідальність на плечі того самого наріду — як тих 73%, які проголосували саме за нього, так і 25%, які за нього не голосували… а ще на тих, хто на ті вибори-2019 просто не з’явилися!

Отже, минув 2 х 365 + 1 = 731 день, чорт забирай!.. Строк насправді величезний — хіба ж ні?! Це сім раз по «сто днів», плюс ще один місяць. Ну, хіба не можна було за цей час досягти чогось путящого?! І досягли ж, ще й як досягли — хіба ж ні???

  • Епоха бідності скінчилася — 731 день тому…
  • Олігархів усіх пересаджали — 731 день тому…
  • Перестали стріляти — 731 день тому…
  • Їх (нарід?..) зробили разом — 731 день тому…
  • З МВФ розсварилися… ні, не 731 день тому — зате надійно…
  • КОВІДній фонд в асфальт закатали — не менш надійно…
  • В Омані на лижах каталися, в Японії суші їли… у Франції… в Польщі… в Катарі… у Словаччині…

Що там іще?..

А й справді — що?!

«А?! Что?! Ничего! ЖО… лтые ботинки!»

Була колись така жартівлива пісенька, яка розповідала: «Как из гардероба//Высунулась ЖО…» — кавеенщики мусять знати, це саме їхній інтелектуальний, мистецький, морально-етичний і духовний рівень.

Отже, преЗЕдент сьогодні вдень розповідатиме, як ми досягли і що ми здобули, як поміняли Гончарука на Шмигаля, Коболєва на Вітренка, Степанова на Ляшка і Мендель поки що невідомо на кого. Себто, поживемо — побачимо, а як помре — дізнаємося, чи є хорошим черговий політичний діяч… за винятком «дідуся Леніна», ясна річ?!

«Ма-а-а, а дедуска Ленин халосый?.. Ма-а-а, а дедуска Сталин халосый?.. Ма-а-а, а дедуска Хлусцёв халосый?.. Ма-а-а, а дедуска Блезнев халосый?..»

Втім, це вже з іншого анекдоту давно минулих часів незабутнього Ілліча. Того, який «двобровий» Леонід Ілліч Брежнєв. Хоча…

Хоча коли преЗЕдент нарешті перестане бути таким — тоді й дізнаємося…

Хоча — ні, ні, ще раз ні!!! Ми вже знаємо, що воно собою являє.

Знаємо давно — ми, «золотий четвертак».

Знають віднедавна багато хто з колишніх його 73% ЗЕ-фанатів.

А тим паче, знає значна кількість тих, хто на президентські вибори-2019 просто не з’явився, пославши все попід три чорти…

Втім, це знання зовсім не означає, що «новоусвідомлені» та «проздрілі» готові виправляти допущені помилки.

Аж ніяк!

Схоже, перед ними постає чергова дилема: якщо Порох — «кривавий барига», а ЗЕ — загалом бозна що, то за кого би проголосувати далі?..

  • або за ЮВТ;
  • або… одне з двох!..

А оте саме «одне з двох» — це або Мертвечук, або ж Бойко. І судячи з останніх кривлянь нашого політичного «цирку», який циркіший від усіх цирків — зараз шальки терезів схиляються таки у бік Мертвечука…

Боже великий, єдиний,
Нам Україну храни!..

З таким от нарідом… Схоже, нарід таки згоден дотерпіти владу над собою ЗЕ-ко-манди щонайменше весь відведений зґвалтованим Законом час. А можливо — ще й і другий термін… І тільки після того випробувати або ЮВТ — або одне з двох!..

Ох, до чого ж довготерплячим є наш нарід!..

Добре хоча б те, що в цій ситуації дещо лишається незмінним.

Наприклад, наші хлопці на «передку» тримають фронт навіть попри усі накладені на них обмеження. Ціною своїх життів — але ж тримають!..

Нові види озброєнь потроху розробляються і випробовуються. Зокрема, днями пройшла інформація, що на базі Ан-178 в Україні збираються розробити власний літак дальньої авіарозвідки…

На новітній науково-технічній базі продовжується військово-патріотичне виховання молодого покоління — та ще й у співпраці з НАТО… Пам’ятаєте, я розповідав на «ЛО» про платформу «Кіберджура»?! І лекцію про «вікно Овертона» там читав?.. Ну, то у них сьогодні вдень буде черговий семінар — саме в той час, коли преЗЕдент робитиме свою прес-конференцію. Посилань на «Кіберджуру» не даю — щоб це не виглядало, як чергова реклама.

Особливо наївні все ще сподіваються, що до влади можна достукатися за допомогою петицій. Знов-таки, саме зараз триває збирання підписів під черговою петицією проти блюзнірського «російського» проекту в Бабиному Яру — тільки цього разу петиція вже не національного, а столичного (міського) рівня. От на неї посилання таки наводжу… бо раптом хтось захоче проглянути список підписантів, наприклад?! Або свій підпис долучити — хоча це й безнадійно.

І звісно ж, головне, що «Лінія Оборони» завдяки шановному Anti-Colorados’у як стояла, так і стоїть в Інтернеті разом з усім тутешнім загалом. Чому я дуже-дуже радий! Чесне слово!..

Бо згідно з епічною Достатньо загальною теорією управління, ми всі (ті самі 15% записних «порохоботів») визначаємо вектор руху України в цивілізований світ. В ЄС і НАТО… чи, можливо, в якісь інші структури, що з’являться, допоки дійдемо до них… А решта 85% — це оте саме «болото», яке визначає швидкість нашого руху. ДЗТУ стверджує, що навіть 5% здатні тягнути за собою аж 95% «болота», якщо діятимуть синхронно. А нас же більше: не 5%, а цілих 15%!!! Тому потягнемо, нічого страшного! Інші витягали — витягнемо й ми.

А ЗЕлене «болото» з часом пообсихає на ногах наших і повідвалюється по дорозі. Отже, здолаємо і ми цей важкий довгий шлях. Здолаємо неодмінно!..

А поки що йдемо.

Поки що Байден готується до побачення з ВВХ**лом — і на Донбасі прогнозується чергове загострення. Хто б сумнівався!..

Поки що у Київському зоопарку народився маленький бізончик. Не знаю, при чім тут Ківа?! Мабуть, зовсім ні до чого… Просто так… Згадався КіВіН.

Та й загалом, відбувся перший півфінал Євробачення, де український гурт Go_A пройшов у фінал, а ставки букмекерів на нього значно підскочили…

Ех-хе-хех, одразу видно, що Мендель вже нема на посаді пресової секретарки! Бо якби була — вона б неодмінно порадила преЗЕдентові змотатися на півфінал, щоб вболівати за українську музкоманду. Або й загалом умовила перенести його пресуху на ніч суботи — на ніч фіналу Eurovision-2021. Це було б дуже креативно!..

Тим паче, Роттердам… Бо Нідерланди — це ще й «боїнг», і Гаага!.. От якби наш преЗЕдент запропонував ВВХ**лу зустрітися не на Донбасі в будь-якому місті, містечку чи селищі, а безпосередньо в Гаазі!.. Оце був би справді потужний хід, який би оцінили в усьому світі!!! Але не доопрацювали.

Шкода! Чес’слово, шкода!..

About the Author

Tymur
Письменник, журналіст і блогер

27 Comments on "Етюд в ЗЕ-тонах"

  1. вчорашній кавеенщик, який порівнював Україну зі старою німецькою «акторкою» з фільмів для дорослих…
    Не все так просто.В купі з говнюком країну принизили кожен з 73процентщиків,проголосувавши за чмо.Розумію поки добровольців,які терплять наругу над країною..Але чи надовго хватить цього терпіння…

    • Евгений О. | 20.05.2021 at 07:18 |

      А от я, перепрошую, не розумію. Час штука незворотна.
      Бо ж світ розвивається.
      А ще не розумію тому, що результати голосування в арміі…
      В дев’ятнадцятому багато з тих, хто позиціонував себе реальними патріотами, не зрозуміли причини і джерела тієї гігантської хвилі мерзоти, що лилась на нашого Президента, і, як, наприклад, той же Корчинський, додали і своєї частки до тих потоків.
      І я не впевнений, що більшість з них зрозуміла всю глибину своєї помилки, а може таки і не просто помилки, а ницості. Бо ж так хотілось уваги, перспективи сталого лідера суспільної думки…що реальні інтереси, да що там, необхідності Батьківщини пішли під… ну, далеко, дуже.
      То ж з усіма своїми роками залишилось мені лише сподівання на силу і розум. На те, що зешники не встигнуть зруйнувати все. На те, що знайдуться в Україні сили, здатні на Рішення,
      А ще, та й чи не в куди як більшій мірі на те, що такі сили знайдуться в тому світі, що гордовито називає себе цивілізованим. Бо ми є його, цього світу, частиною. Такою, що існує в постійному з ним взаємо зв’яку і взаємодії.

      • Alex_k | 20.05.2021 at 09:50 |

        А що результати голосування в арміі? Маєте на увазі, що теж блазня обрали? Так це у цілому по дільницях, де голосували і тилові щури, і менти, і, якщо не помиляюсь, і місцеві мешканці. А саме армія, бійці – у більшості проголосували за Пороха.

  2. Об’єктивно так склалося,що команда Зе, з не дуже з високим IQ як окремо так і вцілому, отримала в спадщину від Лоліти (“лоліта” – це опущений старшим офіцером КГБ лейтенант КГБ чи просто сексот, такі у них традиції в Акваріумі), окрім котлів і повної підпорядкованості Запоребрику наших економічних і адміністративних еліт, ще й розмиті маркери “свій”/”чужий” і “добро”/”зло”. А таке дозволяє творити ворогам будь-які чудеса, у т.ч. електоральні. Тож долучаємося до Кіберджури щоб вчитися протистояти ворогам! Згаданий захід тут: https://kiberdjura.blogspot.com/2021/05/arcgis-drone2map.html

    • Alex_Y_88 | 20.05.2021 at 09:17 |

      У них очень высокий IQ – просто отрицательный…

  3. Александр Ковальчук | 20.05.2021 at 07:04 |

    Заздалегідь хочу подякувати мужнім людям, які будуть дивитися прес-конференцію ??.

  4. … (мод) – егентура економічних конкурентів України, дали список “позитиву” для бізнесу. От чи тільки для українського бізнесу і чи є українські бізнесмени громадянами, чиї інтереси на користь якогось бізнесу втоптані в землю? https://agroreview.com/content/dva-roky-z-dnya-inavguraciyi-volodymyra-zelenskogo-pidsumky-vid-biznesu

    • Andriy Moderator | 20.05.2021 at 08:44 |

      Здесь не матерятся.

    • ЄБА – це така організція, погугліть або в статті почитайте
      Члени ЄБА
      …нуті – це наші ідіоти, які працюють на конкурентів і пишаються цим. Що не так і які тут матюки, це терміни!

      • Іване! Ти пиши по-людськи, а не абревіатурою:
        https://uk.wikipedia.org/wiki/Європейська_бізнес_асоціація
        =====
        Європейська Бізнес Асоціація (за українським правописом — бізнес-асоціація) — організація міжнародного бізнесу в Україні, неприбуткове об’єднання юридичних осіб, засноване в 1999 році. Об’єднує більше 1000 європейських, українських та міжнародних компаній.
        =====
        Це я (як колишній головред журналу “РоботодавецЬ”, який 10 років варився в середовищі українського бізнесу різних рівнів) одразу ж зрозумів, про яку таку “ЄБА” йдеться. Але люди, які зібралися тут, на “Лінії Оборони”, далеко не одразу здатні второпати, кого ти маєш на увазі!.. 😎

        • Andriy Moderator | 20.05.2021 at 18:07 |

          Если в результате получается мат – нехорошо, независимо от того, кто и что это такое.

      • Andriy Moderator | 20.05.2021 at 18:04 |

        Замаскированные маты тоже запрещены. Разрешено только одно слово – имя собственное.

  5. Сергей (Киев) | 20.05.2021 at 07:24 |

    Це Ви, мабуть, про 25 відсотків. Ті 73% зелено-вболівальників ще й вуха для локшини підставлять.

  6. Вовк | 20.05.2021 at 07:33 |

    “вчорашній кавеенщик, який порівнював Україну зі старою німецькою «акторкою» з фільмів для дорослих” до речі, хтось МОЖЕ назвати хоча б ОДНУ українку-зірку порно, а-ля Чічоліна???
    на відміну від одноплемінників ВОЗа, яких хоч греБЛЮ гати…
    те, що ВОНО приймало в саунах і вротендам, і в попенгагєн, не робить його укГаїнцем

    • Так виглядає просто “совок”. Декласований елемент з “нової історичної спільноти людей”, корені якого глибше від СРСР не простежуються. І навіть жодного бажання нема простежити щось глибше 1917 року!..

    • Чудово, пане Вовк, повністю з Вами згоден. Різновид підара – зелений підар.

      • Alex_Y_88 | 20.05.2021 at 08:27 |

        50 оттенков підара. От голубых (ОПЗЖ) – до ЗЕленых 🙂

    • Виктір | 20.05.2021 at 14:45 |

      Та ладна. Наших зірок є у порно чимало. Ника Нуа, Джефф Мілтон, Міла Азуль, наприклад.

  7. Гидко дивитись і гидко слухати цю гугняву гидоту. Відношення до розумових здібностей 73% дуже скептичне. Зомбоящик інтеру, г+г та мураєвського наш гарно заливає лайно в уха та пустопорожні голови “наріду”. Поміняли сокола на жабу і радіють, незважаю на зраду, ціни, тарифи, падіння економіки та провали на усіх напрямках. Не бачать скажене крадівництво та зраду інтересів країни. Діагноз – зеідіотизм та зебілізм в крайній формі загострення. І що ці зеімбіцили виберуть на нових виборах? Замість Президента чергове чмо або зрадника мертвечука? Мої переконання незмінні – альтернативи Петру Олексійовичу не бачу. І Бог нам на допомогу.

    • Damian | 20.05.2021 at 09:27 |

      Цікаво, чи існує в Україні “deep state”, як, за деякими припущеннями, таке є у США? Чи Зеко-Манда – остаточний вирок? Хочеться сподіватися, що є і, в разі чого, зможе підхопити владу, яка просто падає у прірву.

      • Можливо, саме “золотому четвертаку” і треба ставати таким собі “deep state по-українськи”!.. А чом би й ні?.. 😎

  8. Роман | 20.05.2021 at 09:32 |

    Наши “гетьмАны” продлжатели поведенческих стандартов Расеи. Все они, что Кэ, что Ку, что Пэ, что Зе, что АБВГД хотят беспрекословно царствовать, набирая в помощники “верных товарищей”. Потом ищут “зрадников и нигадяев” друг у друга. Все до единого обеспокоены своими материальными “статками” и волнениями о будущей судьбе, когда придется сдавать булаву. Все “можновладцы”: Это один и тот же хер, только вид сбоку,- говаривал старший прапорщик Петренко. А он, имея уникальный нюх, знавал толк в оценке обстановки.

    • Алепт секти свідків какойразніци, тримайте нас в курсі, Ваша думка дуже важлива для нас.

  9. onosamo | 20.05.2021 at 10:34 |

    У Ніла Геймана є «Етюд в зелених тонах».

    Де Великою Британією (і іншими країнами) правлять якісь іншопланетні потвори — павукослимаки якісь. А вірний трону детектив зі своїм другом, що повернувся пораненим з війни, переслідують вкрай небезпечних підпільників, що загарбників вбивають і шукають їх слабкі місця.

    • Я орієнтувався, насамперед, на “Етюд в багряних тонах” Артура Конан-Дойла 😎 Та в будь-якому разі, у нас етюд все ж у “ЗЕ-тонах” це настільки специфічна “зелень”, що заслуговує на окремий термін 😎

  10. Круто живем, мало того, что “каждый президент”, каждому еще “корона” полагается…

Comments are closed.