Китайське пророцтво (частина 1)

Автор — Тимур Литовченко

В одному з коментарів до матеріалу «Спадок Амалика» один читачів «Лінії Оборони» невідомо з чого вирішив, нібито я здатен закликати до братання з росіянами. Цитую дослівно, зберігаючи мову і орфографію оригіналу: «оптимистично… т.е. предначертано сверху что гадюшник это навсегда и нам с ним жить. и не все среди них упоротые… гдето я это уже слышал. давайте угадаю — там дальше чтото про братьев и одинарот?»

Навіть подумати щось таке про написане мною можна хіба що з дуже великого переляку! Отож доведеться пояснити мою позицію ще раз і вже прямим текстом — щоб більше подібних дурниць мені не закидали.

 

Насамперед, згадайте матеріал «Evil empire» в трьох частинах, за який мене масово закидали капцями. Здається, там я доволі чітко розписав, що:

  • на мій погляд, імперія зла (ота сама Evil empire) була заснована на території улуса Джучі «збирачем земель руських» — Іваном Калитою в 1325 році, на гроші, що їх князь усіма правдами й неправдами виколотив з підданих (а також зажилив собі «на кишеню», не відправивши до орди разом з іншою даниною);
  • Україна (у вигляді Гетьманщини) приєдналася до Evil empire через необережність Богдана Хмельницького в 1654 році — майже на піку розквіту тієї імперії зла;
  • в 1658 році — рівно на піку розквіту Evil empire (1325+333=1658) гетьман Іван Виговський здійснив відчайдушну спробу вирватися з лещат… і ця спроба закономірно провалилася!
  • Evil empire закономірно розвалилася в 1991 році, проіснувавши рівно відведений їй термін — 666 років (1325+666=1991).

Тільки тоді Україна стала незалежною.

Незалежною від кого?! Та від Evil empire, звісно ж!..

А тепер скажіть: де тут я закликаю «жити з гадюшником», а тим паче єднатися з ними в «адиннарот»?! Та я просто хочу, щоб ви зрозуміли:

Війна з Evil empire — не на одне століття!!!

Звідки я це взяв?! Намагаючись не навантажувати надмірно агностиків біблійними текстами, всього лише зверну увагу шановного товариства на розділ 28 біблійної Книги Повторення Закону. Цей розділ має доволі дивну структуру: там перераховані благословення, призначені давнім євреям за послух Богові та прокляття за непослух — і благословень рівні удвічі (!) менше, ніж проклять… А чому так, власне?! Та тому, що занепасти рівно удвічі легше, ніж очиститися! І навпаки: очиститися рівно удвічі складніше, ніж занепасти… Звідси і точне співвідношення кількості благословень за послух та кількості проклять за непослух.

Звідси випливає, що пробувши в Evil empire від 1654 до 1991 року, очиститися від її бруду можна за:

(1991 — 1654 + 1) х 2 = 676 років

Га?! Чого-чого?! Кажете, люди стільки не живуть?! Так я ж повторюю:

Наша боротьба — не на одне покоління!..

Вистачить і нашим дітям, і онукам, і праонукам!..

Буде все напружено і зовсім незатишно. Я нікого не лякаю. І не закликаю примиритися зі злом, потоваришувати, встановити добросусідські відносини, злитися в екстазі братньої любові… і таке інше. Я всього лише намагаюся повернути вас зі світу мрій до реального світу. Бо це перебуваючи у світі мрій, можна запропонувати сивочолому гетьманові, стоячи перед все ще Адміністрацією президента України: «Повертайтеся через рік!» — на що сивочолий гетьман відповість піднесено: «Через рік, то через рік!..»

А в реальності що маємо?! Ось вже два роки минуло відтоді, а «зелень» все ще при владі. Чому так?! Бо перебуваючи при владі, сивочолий гетьман намагався привчити українців до сили Закону, а не до панування принципу політичної доцільності. Бо це обертається беззаконням і хаотизацією життя. То що — «через рік», коли згідно до вимог Закону, президентська каденція мусить тривати 5 років???

Отож давайте повернемося в світ реальності!!!

А в світі реальності наша боротьба — не на одне покоління!..

Га?! Чого-чого?! Кажете, це надто довго, і світ такого не витримає?! Та ну, облиште, панове добродії! Люди самі не знають, на що здатні — якщо тільки дуже-дуже забажають і упруться щосили!!! А українці — вони саме такі, вперті й завзяті!!! Сил вистачить — я знаю!.. Вірю в Україну та в українців.

Ще можна заперечити, що лисий недофюрер «Окурок» на прізвисько ВВХ**ло ось-ось загнеться і піде до чортів у пекло голою с**кою на розжареній сковорідці скакати і ратицями, які у нього на ногах, чечітку на віглинках відбивати. А тому, мовляв, Evil empire розвалиться ось-ось, буквально завтра чи післязавтра…

(Далі буде)

About the Author

Tymur
Письменник, журналіст і блогер

8 Comments on "Китайське пророцтво (частина 1)"

  1. VolodumurzDnipra | 23.04.2021 at 19:15 |

    шановний пане Тимуре, таких упоротих мышебратьев кілька поколінь треба буде викурювати з 73 відсотків. але чомусь мені здається, що не тільки проклованське болото містить купу тієї погані. нажаль пів европи міркують так само і з тим же часовим лагом. навіть якщо зникнуть меркелі та путлєри. нажаль доведеться їх вчити або ігнорувати, що забере багато часу та сил, котрих вже обмаль. тому, напевне, треба готувати тих, хто зробить це після нас. вони це розуміють і відвертають, наскільки можуть, наші ресурси від цієї справи. я сам вже перестав повчати та умовляти вату та просовєтських – марна справа. ми самі, хоч нас і не так багато, зробимо все що треба. от тільки право голосу під час військових дій треба переглянути… я так думаю… Дякую Вам за позицію і підтримку нас, Ваших читачів… Слава Україні!

    • Так я завжди працюю з прицілом років на 50-100 наперед! Якось так саме по собі виходить… 🙁 Не хочу повторювати деталі своєї біографії, але те, над чим я працюю зараз (мені 58 років), вперше постало переді мною в 5-річному віці. А зрозумів, що понад усе в житті хочу стати письменником – я в 11 років. Часовий лаг порахуйте самі. 😀 Але все є саме так, як я і сказав: приціл – років на 50-100 наперед, без всяких ля-ля-фа-фа! Звісно, це не ті “жалюгідні 1000 років, про які Воланд говорив Берліозу і Бездомному на Патріарших ставках… але хоч якась віддалена перспектива!.. 😀

  2. Автор, якщо погано знає історію, мав би бути обережнішим і не поширювати російсько-совецькі історичні наративи:
    “на мій погляд, імперія зла (ота сама Evil empire) була заснована на території улуса Джучі «збирачем земель руських» — Іваном Калитою в 1325 році, на гроші, що їх князь усіма правдами й неправдами виколотив з підданих (а також зажилив собі «на кишеню», не відправивши до орди разом з іншою даниною);”
    Так званий калита (Култа) нічого не міг заснувати – заснувати міг тільки хан-чінгізид, а Култа міг тільки отримати ярлик на правління.

    “Україна (у вигляді Гетьманщини) приєдналася до Evil empire через необережність Богдана Хмельницького в 1654 році — майже на піку розквіту тієї імперії зла;”
    Який пік розвитку? Яке приєднання?

    “в 1658 році — рівно на піку розквіту Evil empire (1325+333=1658) гетьман Іван Виговський здійснив відчайдушну спробу вирватися з лещат… і ця спроба закономірно провалилася!”
    Закономірно провалилася (?).

    Evil empire закономірно розвалилася в 1991 році, проіснувавши рівно відведений їй термін — 666 років (1325+666=1991).

    Закономірно розвалилася (?).

    В історичному розвитку немає ніяких закономірностей – є тенденції і є майбутнє, яке невизначене. І ти хоч малюй 333 чи 666, щоб майбутнє визначилось, для цього потрібно щось робити, але успіх не гарантовано. От і Хмельницький, і Виговський працювали для майбутнього, але не дасягли бажаного. Навіть Бог (як говориться в талмудистських текстах) 26 разів робив спробу створити світ і зазнав невдачу. І коли Бог нарешті створив Світ,він вигукнув “Давайте сподіватись, що це запрацює!”

    • Шановний! Все це – лише максимально стислі тези, розгорнуті зовсім в іншому тексті. Щоб усе обґрунтувати докладно, я мусив би повторити свої ж старі дописи ще раз в повному обсязі. На жаль, це недоцільно. Вибачте 🙁

  3. сегодня мир ускорился уже в своем движении и эволюции. ни о каких 100 – 20 лет такого медленного и постепенного развития даже речи быть не может. я по своему близкому кругу наблюдаю – наши дети и наши внуки – уже не есть то , чем мы были при совке. может где и не так … ну извините.

    • Хотілось би вірити, що при прискоренні “рік за три” новий цикл промине лише за 222 роки, а не за 666. А якщо “рік за десять” – то за мізерні 67 років… Але, як-то кажуть, “сподівайся на краще, готуйся до гіршого”. Тому не варто розслаблятися… бо можна знов влетіти у відроджену Evil empire 🙁

  4. Вам, как науковцю, прекрасно известно, что такое предел прочности, текучести и т.п. Неоднократно видели процесс разрушения образца во времени под нагрузкой. Разрушение происходит практически мгновенно, хотя и проходит определенные стадии.Московия прошла уже эти стадии, это очевидно. Разрушения можно ожидать в любое мгновенье.

  5. Ігор | 27.04.2021 at 23:33 |

    Пане Тимуре, я так і не зрозумів: evil empire померла/розвплилася у 1991 році, проживши свої 666 років, чи от-от розвалиться, щойно помре ВВХ? Проясніть ситуацію.

Comments are closed.