Хитрый колхозник? (Часть 2)

Именно в такой ситуации Москве лучше перевести свою ставку на Лукашенко, поскольку подготовленная замена могла оказаться не в состоянии давить протест силой, если бы он продолжился уже против аншлюса, а Лука – может. Бег с автоматом и танки на улице были демонстрацией готовности утопить протест в крови. Тем самым Лука показал свою полезность Путину.

Оно и понятно, поскольку грузиться новой кровью в Европе Путину ой как не хочется, а все сделать руками выжившего из ума диктатора – самое оно. Его потом даже в Гаагу отдать не жалко. Такого Москва еще не делала, но всегда что-то случается впервые. Ведь куда проще отдать в трибунал Лукашенко за возможную бойню в Минске, чем ехать туда самому за огромный список военных преступлений.

Так что логика событий вполне понятна. Того, что сейчас происходит там, не ожидал ни Путин, ни Лукашенко. Ни один, ни другой план не сработал и теперь приходится все переигрывать на ходу, а такие переигровки обычно приводят к стрельбе, крови и трупам. Путину к этому не привыкать и Лука теперь показывает, что и ему это никак не жмет.

В общем, с хитростью, как и с твердостью, у Луки не сложилось. Да и с умом – тоже. Ведь мы прекрасно помним, как во время Майдана он с ухмылкой заявлял о том, что если ему дадут возможность, то он в Украине наведет порядок за пару дней, и плюс к тому, что ничего подобного в Беларуси под его руководством не может быть в принципе. А в итоге оказалось, что он и армию свою поднял и завизжал «Путин введи!». Куда этот хамоватый апломб делся – трудно сказать.

Но вот то, что он был колхозником, им и остался – нет никаких сомнений. Именно сейчас проявляется то, как он видит идеальный порядок для своей страны и как можно понять, это такая себе помесь позднего рабовладения и раннего феодализма. Вот такой он видит Беларусь и сейчас пытается загнать ее именно в это состояние «полной стабильности». По крайней мере, российская пресса пишет именно об этом.

«Президент Белоруссии Александр Лукашенко на заседании Совета безопасности в субботу дал поручение силовым структурам пресекать перебои в работе крупнейших предприятий, работники которых угрожали согласованной забастовкой».

Если кто-то не понял, речь идет о том, что силовым структурам ставится задача обеспечить организацию принудительного труда. То есть, это уже элементы того, что было в совковых колхозах, с бесправными колхозниками, батрачившими на полях. Между прочим, это же самое сейчас происходит и в Северной Корее. Но дело в том, что такая организация труда обязана иметь свою пружину в виде репрессий. То есть, не хочешь делать то, что приказано – иди вот к этой стеночке. Иначе такая система не работает и обеспечивают именно такую работу именно те главы ведомств, к которым Лука и обращался, в частности, с такими словами. Далее – его прямая речь.

«Главный вопрос, который мы должны сейчас обсудить, – это не только безопасность, стабильность нашего государства, но как мы, люди в погонах, должны обеспечить нормальное функционирование предприятий, чтобы экономика давала нам результат. Это – главное».

Пациент прямо говорит о том, что работа предприятий должна контролироваться «людьми в погонах». Кстати, к этим людям он и себя причислил, говоря «мы». Откуда у него погоны – большой вопрос, если это, конечно, не касается бронекопытных войск особого погружения. Тем не менее, все эти речи поднимают из памяти изображения из Древнего Египта, где рабы что-то такое тащат, а за ними наблюдает чудак с плеткой.

В общем, колхозник всем, и в первую очередь – белорусам, показал модель государства, которую он видит идеальной. Таковым является рабский колхоз, и это надо понимать всем, кто поднялся на протесты. Либо вы изгоните эту дрянь, или она вас загонит в кандалы. Кстати, Кремль это устраивает на 100%. Вот так выглядит эта ситуация сегодня.

37 Comments on "Хитрый колхозник? (Часть 2)"

  1. BanZaec | 07.09.2020 at 13:20 |

    “… Того, что сейчас происходит там, не ожидал ни Путин, ни Лукашенко. Ни один, ни другой план не сработал .. “,
    Так шо ж такоє? Білоруси, значить, мають свій план?
    Бо на самом початку протистояння білорусів вже охрестили “Арлєкінами”,що діють по кремлівському сценарію, якщо не закликають “геть від РФ” ..
    От тепер питання – чи доцільні в цій ситуації “коктейлі Млотова”, чи можливо це зовсім інший білоруський Майдан без коктейлів, який також має право на свою реалізацію ?
    Хто цього разу повангує ? )))

    • Евгений (3-я волна) | 07.09.2020 at 14:12 |

      а шо тут “вангувати”?

      є 2 варіанти:

      – влада нікого НЕ чіпає і мирний протест потихеньку зводиться нанівець… день-два… тиждень-місяць… люди не будуть виходити цілий рік – просто “перегорять”
      – варіант 2: буде якась подія-каталізатор, яка переведе мирний протест в РБ на наступний рівень протистояння – далі кров, жертви, можливо і війна 🙁

      ось “тихий” аншлюз у виконанні росії і може стати тим каталізатором…

    • Бо на самом початку протистояння білорусів вже охрестили “Арлєкінами”,що діють по кремлівському сценарію, якщо не закликають “геть від РФ” .. (с)
      *****
      Ой, не певен… Щось я не зустрічав того, хто називав би білорусів “Арлекінами”. Якось вони не схожі на Арлекінів. Тож бажано вказати, хто саме назвав білорусів “Арлекінами”. Мені просто цікаво!
      🙁
      Бо в другій частині мого матеріалу “Білоруський карнавал” з Арлекіном (він же – Труфальдіно) порівнюється не народ, а Лукашенко:
      https://defence-line.org/2020/08/biloruskij-karnaval-chastina-2/
      =====
      Гадаю, що в цьому образі легко пізнати чинного президента Білорусії Олександра Лукашенка. Як і належить цьому дзанні, народився він в глухій провінції — в селищі Копись Оршанського району Вітебської області (Білоруська РСР). А згодом він перебрався до найбагатшого білоруського міста — до Мінська.
      {,,,}
      Легко бачити, що Олександр Лукашенко також є «служником двох панів», оскільки, з одного боку, весь час заграє з Російською Федерацією, з іншого — з цивілізованим Заходом. По суті, його роль саме і полягає в тому, щоб удавати такого собі «простачка» — голову колгоспу, а всі покарання, якими його «обдаровує» то РФ, то Захід — він сприймає з посмішкою. Ледар — бо не хоче модернізувати свою країну, натомість консервує наявний стан речей.
      Ненажера — ну, хто б заперечував!..
      І головне — носить на паску чи то кийок, чи то дерев’яний меч, яким зараз вимахує на всі боки…
      Але вирішивши перевершити оригінального Труфальдіно, його сучасна білоруська «триплікація» надумала загравати ще й із третім перспективним господарем — з китайським Великим Кормчим товаришем Сі…
      =====

      “От тепер питання – чи доцільні в цій ситуації “коктейлі Млотова”, чи можливо це зовсім інший білоруський Майдан без коктейлів, який також має право на свою реалізацію ?” (с)
      *****
      Про білоруський народ в фіналі матеріалу було сказано наступне:
      =====
      Але можна і зрозуміти, що все це — не твоя майданна білоруська комедія дель арте з ролями, розписаними наперед твердою рукою ФСБ за старими (ще андроповських часів) радянськими сценаріями! А зрозумівши це:
      * щонайменше — вийти з нав’язаного сценарію;
      * щонайбільше — нав’язати «ляльководам» свою гру!
      Безперечно, зробити це дуже навіть непросто. Але оскільки в майданній комедії «Труфальдіно з Мінська» виграшний сценарій прописаний тільки для банкіра «Ве-Ве-Х**ло» (який прагне залишитися прихованим від глядацьких очей), то вихід зі сценарію та/або нав’язування «ляльководам» своєї гри — він в інтересах самих же глядачів.
      Отже, коли драматургія усіх ключових персонажів досконально розібрана — білоруському народові лишається побажати успіхів у реалізації програми-мінімум та/або програми-максимум.
      =====
      Таким чином, в моєму матеріалі міститься побажання білоруському народові вийти з московського сценарію та нав’язати московським “ляльководам” свою гру. Що це буде за гра?.. З “коктейлями Молотова” чи без них?.. Це вже нехай самі білоруси вирішують! Ніхто нічого їм нав’язувати не збирається, ніхто не позбавляв їх права реалізувати свій сценарій. Головне, щоб вони нарешті таки розпочали реалізацію власного – немосковського сценарію…

  2. Любопытно кому из белорусских чиновников принадлежит новехонький особняк в Кейсарии, на улице Tal 11. Я отлично помню белорусских КГБшников в Киеве, в 14м. Аллаверды, … (мод).

  3. “Если кто-то не понял, речь идет о том, что силовым структурам ставится задача обеспечить организацию принудительного труда. То есть, это уже элементы того, что было в совковых колхозах, с бесправными колхозниками, батрачившими на полях” (с)
    *****
    А чому тільки в колгоспах?! Система рабської примусової праці, пов’язаної з виробництвом, а не з сільським господарством – це ГУЛАГ і “шарашки”. Отже, НМД, Лукашенко веде білорусів саме до тотальної “шарашки”. А от того, хто відмовиться працювати – помістять в новітні “трудові табори” на перевиховання. Різниця – в режимі праці: в “шарашках” можуть зберегти якусь подобу режиму праці, а в “трудових таборах” працюватимуть “от забора до упора”.
    🙁 🙁 🙁
    До речі, хто забув – нагадаю: на початку ІІ Світової війни промисловість СРСР перейшла на 7-денний робочий тиждень, коли 6 днів були робочими (по 8 годин), а 7-й день (неділя) – вихідним. Отже, тривалість робочого тижня офіційно становила 48 годин.
    https://ru.wikisource.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D0%B0%D0%B7_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%83%D0%BC%D0%B0_%D0%92%D0%A1_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0_%D0%BE%D1%82_26.06.1940_%D0%BE_%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B9_%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8C,_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D1%83%D1%8E_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D1%83%D1%8E_%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8E_%E2%80%A6/%D0%98%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F
    =====
    Указ Президиума Верховного Совета СССР от 26 июня 1940 года «О переходе на восьмичасовой рабочий день, на семидневную рабочую неделю и о запрещении самовольного ухода рабочих и служащих с предприятий и учреждений»
    =====
    Представлення на це дав ВЦСПС – “Всесоюзный Центральный Совет Профессиональных Союзов”. Отже, все робилося з ініціативи самих трудящих, ага…
    🙁 🙁 🙁

  4. Я не знаю чим закінчиться протистояння владі, але ще давно в своїй статті записав:
    «Маю надію, що білоруський народ нарешті отямиться і вирішить свою долю без посередників. Білоруси настраждалися вдосталь за свою історію. І вони заслуговують на європейське майбутнє. Без Саші і без Колі».

    • Вуйко з Донецька | 07.09.2020 at 15:39 |

      Чи отямиться білоруський народ?
      Радянські війська “звільнили” Закарпаття. В хату до діда моєї дружини в віддаленому селі підселили вчителя-східняка. Вчитель намагався переконати діда продати землю, тяглову худобу поки є можливість. Дід не зміг зрозуміти аргументів бо то було за межею розуміння нормальної людини. Звісно, що вчитель не міг надати самих переконливих аргументів.

    • Сергій | 07.09.2020 at 15:44 |

      А є він – білоруський нарід? Щось більше схоже на збіговисько напів-, начверть- та на інші дрібні частини- совків, які забули свою мову, історію, героїв та всадовили собі на шию таргана з амбіціями, ні?

  5. Гость | 07.09.2020 at 17:53 |

    Не поймите мена неправильно, но я хочу, что бы Путин ввёл войска в Беларусь и аннексировал её. Это даст нам нового союзника в виде белорусского народа, которые пропитаются ненавистью к паРашке, создаст очередную “чёрную дыру” в мокшанском бюджете, а так же добавит новые пакеты санкций от всего мира. Путин окончательно закрепит свой статус узурпатора, и уже даже Трампы с Меркелями не смогут ничего сделать. Уверен, и Китай резко изменит свою риторику, затянув экономическую удавку на шее Путина ещё сильнее.

    В общем, будет как с Британией во время ВМВ, когда они радовались объявлению войны Гитлером сначала совку, а потом и Америке. Чем больше у паРашки будет врагов – тем нам лучше. Наши местные продажные твари тоже засуетятся, испугаются, ведь при потере суверинетета их могут сместить и заменить приезжыми, как это было в Крыму. Так что, им придётся отыгрывать назад, отказываясь есть с руки Кремля. Это очень сильно сыграет нам на руку, по всем направлениям.

    • Небезпечна гра. Дуже небезпечна! 🙁
      Якщо врахувати стокгольмський синдром…
      Ви певні що надто багатьом білорусам не припаде до смаку реінкарнація радянського рабства?! До того ж, в разі анексії Білорусі, Кремль може увімкнути перевірений механізм ротації населення. Й невдовзі 50% білорусів роз’їдуться просторами РФ, натомість з російської “глибинки” привалять 4-5 млн умовних “бурятів”. А це далеко не кращий варіант. 🙁

      • Гость | 07.09.2020 at 22:27 |

        Старикам может и будет в радость, а вот молодежь это не оценит. Это скорее будет анклав в стиле Чечни, только с меньшим религиозным идиотизмом. Полного поглощения не получится.
        Но важно даже не это, важно то, что будет с РФ после этого. Санкции, изгнание, ненависть, потеря денег, уважения, сплочение всех вокруг против этого лепрозория. Это для нас очень важно.

        Ну а после развала паРашки, всё вернётся на свои места, и народ, и земли.

  6. Мы не справедливы к Белоруси, Они в начале пути, вот совсем в начале, У нас со всей историей национал-освободительного движения, вольной ментальности, культурного и религиозного противостояния, как все тяжело и болезненно проходит, ну правда и цивилизационная ответственность между нами разная, Я рад за них, это еще не нация конечно, но уже белоруськое общество! Вот оно вы кристаллит из себя разные силы и идеи, которые и сформируют суверенный этнос и державу, А сегодня как бы президент, как бы Белорусь, как бы все остальное, Но даже это для кремля поздно! Природные процессы развития прошли определенные стадии, и силовые провокации кацапов могут только ускорить консолидацию народа, и получить еще одну контру, И когда говорят за северную границу Кераины с Московией или белоруский фронт, никто не знает!

    • Будь-який літак є вразливим на злеті – це Вам будь-який пілот скаже. Отак і з білорусами: я згоден, що ми спостерігаємо за формуванням їхньої нації – але вони саме зараз ДУЖЕ вразливі! Отож і мають поводитися відповідно. А вони навпаки демонструють доволі-таки безтурботну поведінку. Це може погано скінчитися 🙁

    • SoldatYdachi | 07.09.2020 at 23:35 |

      gal | 7 Вересня, 2020 at 18:05

      … И когда говорят за северную границу Кераины с Московией или белоруский фронт, никто не знает!
      =======
      ну да, ну да – “нікто нічего не знает”

      ось тільки вогневі позиції для арти вздовж нашого північного кордону з тої сторони вже кілька років як готові.
      й дороги нові (поки що без покриття – так звані “колонньіе пути”) для висування військ у південному напрямку теж розчищені, підсипані та доведені впритул до кордону.
      й на “навчання” москалики щороку туди їздять аж гай у Вейшнорії гуде – цього року наприкінці вересня припхаються.

      справа зараз не в тому що полізе балалайна на нас із Белорусі чи ні, а справа тільки в тім – коли полізе.
      поки що сцить ху”ло рішення прийняти бо воно знає що ми знаємо та чекаємо їх.

      а так то ви праві – “все хорошо прекрасная маркиза, все хорошо, все хорошо!”

      • Е обьективна реальність, ляжуть білоруси, стануть на границі кацапи, і шо? Нам свое робить, А так ви праві, біда чорна не мое, та і ворог так собі, і най єфективніша іх зброя це гроші,

  7. Наталія М. | 07.09.2020 at 18:23 |

    Анти-колорадос:
    @ Ведь мы прекрасно помним, как во время Майдана он с ухмылкой заявлял о том, что если ему дадут возможность, то он в Украине наведет порядок за пару дней..@

    Недавно Туск сказал, что в 2014г., когда Биопомойка напала на Украину, то агрофюрер предлагал (кому? западным партнёрам?) соединить эти две страны – Беларусь и Украину – и самому возглавить этот несуразный политический симбиоз! Получается, что он нам предлагал ровно то, что ему вот уже больше 20-ти лет (эта история началась ещё при Ельцине) предлагают кремляди – это аншлюс! Но все эти годы Колхознику удавалось увёртываться от такого “смачного” предложения! Он хочет быть первым! Вот, такой он – ампиратор, выросший на белорусских полях!

    У Лукашеску – амбиций выше крыши! Ну, а умом он явно не блещет, хотя, хитрости себе “нарастил” вагон и маленькую тележку.

    • pan_futiy | 07.09.2020 at 21:33 |

      Наталія М. | 7 Вересня, 2020 at 18:23
      Лукашеску
      Вау! Мне понравилось! Можно взять на вооружение?
      И да, надеюсь, он кончит также как тот, на кого намекается.

      • Термін “Лукашеску” вживається вже доволі широко. Й не однією пані Наталією. Тому приєднуйтеся до нашого клубу, ясна річ! 😀

  8. BanZaec | 07.09.2020 at 19:56 |

    та мені без різниці, хто там “Арлекін” з вашой точки зору..
    Я відразу сказав – що це був “тролінг білорусів”..
    І поки що моя думка не змінилась.. ))

    • Ясен перець, головне, щоб білоруси нарешті згуртувалися в сучасну націю й почали грати активну роль, а не пасивно витанцьовувати під чужу дудку! 🙂 Я теж досі чекаю, чим скінчиться процес. Бо і Лукашенку, і ВВХ**лу є куди підвищувати ставки. А от чи готові білоруси не просто реагувати на виклики цієї парочки диктаторів?! Більш того, чи готові вони висувати свої стратегічні ініціативи?.. Поки що я такої готовності не бачу. 🙁

  9. александр | 07.09.2020 at 21:11 |

    Страшенно люблю вчитись.
    Тітка Карма каже, що волосина з голови не впаде незаслужено.
    І от мені цікаво, як будуть розвиватися події, якщо Білоруси дійсно в не заробили в тітки Карми масового пролиття крові.
    Є можливість перевірити і подивитися як буде плющити московію і луку.
    Цікаве життя.
    Спокій нам тільки сниться.

  10. Так ведь нам сколько лет понадобилось прекратить колоться и протрезветь? И то сейчас очередной рецидив идет…

    А в БССР только сейчас пытаются взглянуть вокруг мутным взглядом. Им еще много идти надо.
    Пусть даже они в 4 раза лучше украинцев, как ни крути, бежать еще им лет 5-10. А если не лучше, тогда все 30-50.
    Ну, удачи, как говорится. За них все равно никто дистанцию не пробежит.

  11. Олег | 07.09.2020 at 21:36 |

    Звідки в ньго погони? Та він же кагебіст! Служив у прикордонних військах офіцером у політвідділі. Скажіть, туди беруть випадкових людей?

    • Олександр Яковлєв | 08.09.2020 at 10:07 |

      Щодо проходження служби в ПВ КДБ СРСР. Судячи з опису він тоді був сержантом. Але питання:
      – Як він був призваний до ПВ з відміткою про знаходження на обліку у дитячій кімнаті міліції?
      – Як він потрапив на посаду не перебуваючи навіть кандидатом в члени КПРС?
      – Як він залишився в Білорусі з врахуванням екстериторіального принципу комплектування ПВ?
      Щось не збігається. Або «засланий козачок». Або суцільна брехня. До останнього я особисто схильний більше, бо коли читав його шлях від комсорга до президента, опис мені нагадав відомий твір «Малая Земля», де описано як Жуков приїздив до Брєжнєва щоб порадитись з останнім щодо положення на фронтах.
      Це мені також нагадує «проходження» військової служби відомого на увесь світ «карлсона» у Закарпатському прикордонному окрузі (до речі – в окрузі, який припинив своє існування у 1953 році, майже за 15 років до народження цього «борцуна» з баригами)…

Comments are closed.