Предвыборные парадоксы

Наши местные выборы и выборы президента США пройдут с разницей примерно в неделю, но уже сейчас можно наблюдать некоторую схожесть этих процессов, с точки зрения электоральной ситуации. Она напоминает что-то, наподобие отношения владельца автомобиля к нерадивому автослесарю и выглядит это так.

Твой автомобиль захандрил и ты поехал к «специалисту». Тот выслушал тебя, завел автомобиль и даже слегка на нем проехал и с умным видом объявил, что ему  все ясно и что он все сделает в лучшем виде, правда, денег это будет стоить приличных, поскольку то надо купить и сё. При этом он предупредил, что когда начнет ремонт и доберется до места поломки, могут возникнуть и другие затраты.

Пока в твоей голове начал срабатывать калькулятор и ты пытался себе понять, во что выльется работа этого крупного специалиста с грязными и немного дырявыми штанами, он усекает этот момент и поясняет, что причиной поломки стала твоя небрежность, либо ты не так эксплуатировал его, либо не то заливал и ты – соскакиваешь с мысли о калькуляторе и начинаешь размышлять в другом направлении, мол, может и правда что-то не то делал.

В результате, платишь денег, забираешь машину, но она, через небольшое время, начинает работать еще хуже. В результате, по совету каких-то совсем близких друзей, ты заменяешь весь агрегат, в котором копался специалист, на новый. Но через время, возникла проблема в другом месте и ты решаешь ехать все к тому же деятелю с грязными и дырявыми штанами.

Кто-то может сказать, что с такими раскладами пора менять машину и будет прав. Но это – хорошая мысль, когда тебе есть на что ее менять. А если нет, то наверняка надо менять мастера. Тем не менее, глядя на нашу предвыборную ситуацию и то, что происходит в США, очень многим хочется снова обратиться к шарлатану.

Причем, в обоих случаях уже понятно, что шарлатан попался такой, что может угробить машину полностью и при этом будет пояснять, что в этом – твоя вина и будет прав. Но дело не в том, что ты с машиной делал что-то не то, а что доверил ее бестолковым, но ушлым и вороватым мудакам.

В связи с этим, нам показался поучительным текст комментария одного из наши коллег – Сергій-Львів. Ниже приводим его в режиме «как есть» без дальнейших комментариев.

«Відомо, що попит породжує пропозицію. Тому не дивно, що на президентських виборах спрацював оцей примітивізм зелених закликів, тому що виборці (73 так званих відсотків) самі не знали, що хочуть, але щось дуже хотіли. Просто “перемен”, і все. Здивувала тільки їхня кількість. А тепер зелень вирішила сісти на той самий коник, виголошуючи автоматично за заданим шаблоном просто безглузді заклики? Виходить, що так. У нас перед візитом ЗеПре місцевий губернатор витратив гроші (цікаво чиї) на повідомлення про те, що він “підтримує президента”. Для кого це, невже в цьому хтось сумнівається? А ні, треба лизнути одне місце найвеличнішому. А сама принизлива форма тих рекламних бордів зе-слуг показує, що вони зверху, а ти разом з Україною та її містами під ними. Чим не внутрішня окупація території, мізків і думок!

Насправді, йде боротьба конструктиву з тупістю. Ось згадалась притча про блудного сина, чи тепер Україна (батько) обніме і вибачить своїх слуг після того, як вони самі переконаються в своїй злочинній бездарності? Була на нашому подвір’ї зустріч з О.Синюткою. Спілкування відбулось настільки цікаво і відверто, що показало його обізнаність у найдрібніших проблемах місцевого господарювання і шляхах їх вирішення, а також його державну позицію як народного депутата. Ось й побачимо, кому львів’яни захочуть доручити долю міста на найближчі роки. Місцеві вибори тепер покажуть рівень IQ того населення, яке склало оці зловісні 73%, їхню здатність хоч чомусь вчитись.»

20 Comments on "Предвыборные парадоксы"

  1. СергейБелогор | 26.09.2020 at 08:17 |

    К сожалению, как показали опросы, около половины украинцев поддерживают….колхозника Лукашенко, диктатора и узурпатора власти. И это симптоматично – вера в “доброго царя” и “никудышних бояр” жива до сих пор и прекрасно раскручивается СМИ олигархов. А если учесть и совокупный уровень голосов за рыгов(как бы они не назывались) + “за Майбах коломойца” составляет 35-38 процентов, то вырисовывается довольно не утешительная картина – ящик все еще доминирует над разумом и…IQ.

    • Тарас | 26.09.2020 at 12:04 |

      Явно преувеличиваете. Не половина, а 30% поддерживают Лукашенко, что совпадает с электоральным потолком ватников, малоросов в Украине.

    • parazels | 26.09.2020 at 12:11 |

      Ящик ВСЕГДА доминирует над разумом и IQ. Тем более шо и того и другого у большинства населения нет. Не только нашего, любого. Просто в нормальных странах тщательно следят шоб десруктивное влияние не стало доминирующим. В Европе и Штатах тоже есть передачи сортирного юмора, но для них отведены отдельные каналы, на центральные их никто не допустит. Где этого нет, там появляются самые счастливые люди на земле. Спросите северокорейцев, те подтвердят. И украинцев тоже, где 90% СМИ контролируют воры-олигархи, получившие свои капиталы нахаляву, а не как в постсовковой Восточной Европе, за деньги (вообще тема постсовковой приватизации должна идти отдельными материалами). И результаты в любом случае будут соответствующими. Чем народ с теликов и бигмордов кормят, тем он и мыслит.

  2. Олег | 26.09.2020 at 08:39 |

    “Ми з котиком, чи з півником? Або з лискою?” – саме так тепер я питатиму учнів. Бо саме з казок все починається. І про Ємелю слід читати, але перед цим пояснювати, що брехня і так не буває.

    Тобто, вчити думати, знаходити причинно-наслідковий зв’язок ще мама-кішка кошенят вчити мусить.

  3. віктор | 26.09.2020 at 09:20 |

    Нещодавно в одній із місцевих теріторіальних громад, а точніше партійних осередків сталась така історія. Місцевий мер вирішив знову балотуватись. Яким чином він домовився з обласним осередком історія мовчить і замість очікуваного осередком висування збори “якихось представників” і обрали кандидатом від поважної політсили … . Я не про мера і про його суперника. Я про тих хто їздив в Київ на червоні лінії, про тих хто брав участь в багатьох інших заходах. Як їм тепер довіряти керівникам середньої ланки? А може в де кого виникне сумнів і в керівництві віщих ланок. А в осередку точаться розмови: ” Ну як дійсно було треб, то чому не зібрали осередок , чому не пояснили? Знову ваша справа коливатись за лінією партії.

  4. parabellum | 26.09.2020 at 09:23 |

    Таким место только в багажнике 🙂

    • Dmytro Podkowa | 26.09.2020 at 13:15 |

      Вообще-то, на фото, он вылазит из-под капота.

  5. Результат на местных выборах, когда победители в областях не будут представлены в центре, просто кричит о реформировании представительской власти, Это мягко говоря не нормально, когда в Киеве рулят обще-национальные партии, а в землях местные феодалы или силы, Хороши или плохи такие тенденции, это бла-бла, ибо природные, Категорически нужен Конгресс или Рада украинских земель, до выбору, Закукливание регионов в своем, чревато,

  6. Чему бы грабли не учили, а сердце верит в чудеса.

  7. Станислав | 26.09.2020 at 12:31 |

    Львів чи не єдиний показав норм результат у 2019-му
    Є надія, що ця тенденція лише зросте

  8. Микола КР | 26.09.2020 at 13:41 |

    https://twitter.com/i/status/1309146861983461377
    Так нужно встречать какаду (попугаи ни при чём) в каждом городе.

  9. Віктор | 26.09.2020 at 15:13 |

    У тексті згадується класичне “попит породжує пропозицію”
    Але це вже достатньо давно – БРЕХНЯ. Чи помилка.
    Бо в наш час навпаки – пропозиція породжує попит. Бо навпаки воно простіше й вигідніше.
    Робиться, що вважається потрібним і що вигідне продавцю, а потім – чудеса маркетингу та реклами.
    У нас на тих “виборах” було в точності так – хтось породив товар – всякі там квартали, зелі, слуги, а потім масовані маркетинг-реклама обробили населення і…
    І населення палко захотіло-забажало – дайте, дайте, дайте нам зелю, дайте нам слуг…
    Якби хтось зробив інший товар і – головне! – мав таку ж масу ЗМІ для його просування, то те ж населення з тим же ентузіазмом захотіло би того іншого. Сумніватись у тому не варто.

    • Сергій-Львів | 26.09.2020 at 15:59 |

      Ви дещо порушили причинно-наслідкові зв’язки, останнім абзацом заперечуючи свою ж тезу на початку коментаря. Ключова фраза тут: “населення з тим же ентузіазмом захотіло би того іншого”, формуючи тим самим попит. Клоунів завжди вистачає, однак на цей час “квартал” виявився найбільш свідомо агресивно розкрученим, і населенню здалось, що вони й є ті самі “нові”, які як в кіно порулюють країною. Інші сили вже себе показали, сформувавши того чи іншого рівня недовіру. Якби “кварталу” не було, то населення змушене було б розбиратися, хто з найгірших є кращий. А так клюнули на бульбашку, яка виявилась ще гіршою і для багатьох гіркою. Ідеально чистих політиків не буває, сама політика є брудною справою. Пускати туди дітей і зелень не можна.
      Як також відомо, розумовий процес вимагає більшу витрату калорій, ніж фізична робота (погодьтесь, що легше перекопати ділянку на городі, а потім лягти на диван з пивасиком, ніж вивчити інтеграл Дюамеля і зрозуміти, нащо він. Чи вивчити напам’ять текст і відтарабанити його, ніж розібратись, як функціонує державний механізм). Навчатися не кожен хоче, але треба.

      • Віктор | 26.09.2020 at 17:11 |

        Вас цікавлять причинно-наслідкові? Так самі ж написали:
        “Ключова фраза тут: “населення з тим же ентузіазмом захотіло би того іншого”, формуючи тим самим попит.”
        Все ніби правильно у вас, але! Але не населення формує попит, а попит ЙОМУ формують. Ззовні. Маркетингом-рекламою. У вигляді передвиборного зомбування.
        Коли потім у того населення той попит уже сформувався і вони побігли “дай зелю!” – це в жодному разі не було тим первинним, що має сформувати пропозицію. Бо пропозиція задовго до того чекала, коли той попит сформується…
        І такий стан – первинна пропозиція! – аж ніяк не тільки на виборах. Це повністю стосується і звичайнісіньких споживчих товарів. Принаймні таких, як знайомі мені комп’ютерні процесори – гарантовано на всі сто.
        Та не тільки вони, все передове-високотехнологічне, де з’являються реально нові властивості – йдуть саме так. Спочатку задумки з’являються в головах інженерів, потім бізнесмени продумують, що може “вистрелити”, а далі маркетинг починає зомбувати публіку. Творить попит.

        • Сергій-Львів | 26.09.2020 at 17:37 |

          “а далі маркетинг починає зомбувати публіку. Творить попит” – а я й не заперечую цьому. Якщо споживач дозволяє собою так маніпулювати, то чому б не скористатися цим тому, хто створив надлишкову кількість продукції. Але якщо нав’язують затхлий прострочений товар – то це вже кримінал. Так і в політиці, якщо дурять виборця, то за це треба відповідати. Тільки в демократичному суспільстві цим має займатись у першу чергу сам виборець. Самодостатня впевнена в собі людина як споживач такий вплив на себе щонайменше ігнорує.

          • Віктор | 26.09.2020 at 18:00 |

            🙂 А чому ж того виборця не обдурити, якщо він у абсолютній своїй більшості – людина НЕКОМПЕТЕНТНА? Тобто не знає ні кандидатів, ні тої роботи, на яку він їх начебто вибирає.
            До речі, стосовно споживчих товарів, де пропозиція первинна – ситуація фактично та ж або дуже близька до тієї ж – покупці теж некомпетентні.
            Візьміть, наприклад, ті ж автомобілі – хіба багато людей щось толком знають про них? Хіба багато здатні САМІ визначити, яке авто їм треба і чи треба взагалі?

          • Сергій-Львів | 26.09.2020 at 18:31 |

            Так авто обирає хіба що жлоб. 🙂 Особисто я, коли треба купити щось дороге, то вивчаю сайти, магазини, акції-бонуси два-три місяці. Десь так. З першого разу не купую, вислухаю продавця, подякую за інформацію, та чесно кажу, що ще подивлюсь інші пропозиції. Якщо їхня буде кращою, то повернусь і куплю. Так і на ринку. І мене розуміють продавці, не ображаються. І це нормально.

  10. николай | 26.09.2020 at 16:06 |

    наивно верить в разум, время максимальной веры в разум дважды совпадало с мировыми войнами. верить надо не в разум, а в продукты разумной жизни, цивилизация есть условность которую приносят завоеватели

    • Как у вас все по взрослому сказано, А вы видели когда завоеватели несли завоеваным цивилизацию? Такой задачи у первых не стоит! Там все явно прозаичнее, А за разум, тут всегда должен быть сосед, мораль, Как без первого, так и без второго, Армагеддон, И тут я с вами согласен, после много векового доминирования морали над разумом, Чистый последний точно не сахар,

  11. НаталіяМ. | 26.09.2020 at 17:30 |

    Анти-колорадос:
    @А ні, треба лизнути одне місце найвеличнішому. А сама принизлива форма тих рекламних бордів зе-слуг показує, що вони зверху, а ти разом з Україною та її містами під ними. Чим не внутрішня окупація території, мізків і думок!@ – ШЕДЕВРАЛЬНО!

    А чему вы удивляетесь, амигос? Ведь, “слуги Урода” в заросшей морде Арахамии сами признались, шо таки да! “Они все микробы”, а воооотт их предводитель КВН-щик (ффуу!) и стенд-комик (ещё раз ффуу!) Бууубаачкаа – “найвелічнішій”!

    П.С. Считать себя “микробами” даже и за нехилые деньги – последнее дело! Скорее всего, вы все страшные, ЗЕлёные вирусы, которые охватили всю Украину и продолжаете пожирать/за#ерать мозги украинцам! Ну, ничего, это всё временно! А в конце будет Суд, на котором вы все будете осуждены и получите каждый свой срок!

    “Микробы”, пока не поздно, рвите с этой гнилой партией, не губите Украину!

Comments are closed.