О правилах сохранения бабла

Закон сохранения гласит о том, что ничто в никуда не девается, а если откуда-то что-то убыло, то это лишь означает, что столько же этого куда-то прибыло. Если ты сразу не можешь увидеть обе части этого явления, то будешь считать это чудом или еще хуже – придумаешь какой-то бред, чтобы самому себе пояснить это самое явление. Чаще всего, такие фокусы происходят с деньгами, которые постоянно и вроде бы бесследно исчезают.

Буквально сегодня довелось выслушать рассуждения пенсионерки о том, что там будет с субсидиями, поскольку отопительный сезон уже на носу, а цену на газ правительство, которое обещало конец эпохи бедности, подняло в половину. И вот вопрос о субсидиях, которые регулярно получали при «барыге», в этот раз встал как-то тревожно и натужно. Вроде бы шли разговоры о том, какие документы надо подать, чтобы снова получать субсидию, но вдруг все эти разговоры прекратились.

Поползли слухи о том, что их (субсидии) могут урезать, потому что ковид и пожары, которые сожрали деньги, предусмотренные (по мнению пенсионеров) на субсидии. Но  это – пояснение ради успокоения собственного «я», а на самом деле, никуда и ничего не пропало и вот как это выглядит:

Нынешняя власть делает примерно то же самое, что и власть их лысого хозяина, живущего в Сочи. Поскольку он сидит у власти уже 20 лет, вместо 1,5 лет нынешней зелени, то ему удалось продвинуться гораздо дальше в этом вопросе и вот как в России сейчас выглядит этот самый баланс денег, которые откуда-то убывают и куда-то прибывают. Для этого мы воспользуемся двумя цитатами из российской прессы. Первая – показывает место, откуда деньги убыли, а вторая – где они вынырнули.

Первая.

«Уровень бедности в России резко вырос во втором квартале 2020 года, сообщил в пятницу Росстат. На конец июня за чертой прожиточного минимума оказались 19,9 миллиона человек, или 13,5% населения. Практически каждый седьмой гражданин РФ имел доходы ниже условной «планки», которую Минтруд установил на уровне 12392 рубля для трудоспособного населения, 9422 рубля для пенсионеров и 11423 рубля для детей».

Если кому-то нужно перевести это в доллары, просто даем приблизительный курс доллара к рублю, 1:75. В общем, откуда деньги убыли – выяснили, а вот куда же они делись, в частности, показывает вторая цитата.

«Уровень жизни российских госслужащих продолжает расти на фоне стагнирующей экономики и беднеющего населения. По итогам 2019 года топ-10 самых богатых чиновников заработали 29,9 миллиарда рублей… Суммарные доходы 10 человек превысили годовой бюджет четырех регионов России с населением более миллиона человек».

Ничего не напоминает? Повторю, это – цитаты из российской прессы. Ничего не напоминает? Для лиц, обделенных интеллектом, просто укажем, что избранная в прошлом году зелень делает примерно то же самое. А еще заметим, что ненавистная им Европа делает совершенно другие вещи, пытаясь избежать социальной напряженности. Так вот, единственная партия, которая стремится сделать в Украине Европу, а не мокшанский свинарник – Европейская Солидарность, так что думай-те.

18 Comments on "О правилах сохранения бабла"

  1. Николай | 19.09.2020 at 06:39 |

    Скоро потребуется новый термин для обозначения мордора, раньше страны с резким перепадом доходов называли третьим миром, не путать с Римом, (возможно в этом и загвоздка, пуйло перепутало термины и теперь строит третий Рим, а выходит как всегда)

  2. Олег | 19.09.2020 at 07:52 |

    З партій, що у Раді.
    Є ще Д7.

    • Док | 19.09.2020 at 10:35 |

      Д7 є тільки у ФБ, ані на вулицях, ані в ЗМІ її нема. І не буде. Бо неможно одночасно боротись проти всіх. Треба, або припинити боротьбу проти Пороха і боротись з реальним ворогом, або залишитись лише декоративними “борцунами” у ФБ

      • Д7 є на вулицях, поки що в невеликих кількостях, але помічені на акціях Ні капітуляції, та під судами по фінансових справах (Приватбанк, суркіси). Вони в принципі підтримують Пороха, хоч і дещо сором’язливо і з деякими ексцесами від окремих членів партії.
        Вважаю що їх можна підтримувати там, де це не шкодить рейтингу “ЄС”.

    • Westinghouse | 19.09.2020 at 13:24 |

      Д7 – это развлечение кучки фриков. И не факт, что их не финансирует навырост кто-то.

      • Ніна | 19.09.2020 at 23:01 |

        Д7 – це на 100% патріотична партія, яка підтримує Пороха і не пропускає жодної акції. Вони не завжди виходять з прапорами, але виходять завжди. У Дніпрі, наприклад, Демсокира на всіх акціях у перших рядах, а також проводить власні акції. І в мене таке враження, що під судами акції проти Коломойського, Суркісів тощо проводять лише вони. І фінансують її лише члени партії та прихильники. Це принципова позиція. Щомісяця публікуються фінансові звіти. Партія має ідеологію та програму. І якщо ви про неї нічого не знаєте, то не варто обливати її брудом на кшталт російської пропаганди.

  3. Сато | 19.09.2020 at 09:44 |

    Вчора бачів гарний банер ЕС. “Побудувати европу в Украіні”. Мені здається треба писати щось накшталт “…повернемо субсидіі тим хто іх потребує, як було два роки тому…”. 8 мільйонів субсидантів було і залишилось 2,7 мільйона. Це суттєво. 7,2 мільйонів зі своіми сім’ями. Це з десяток мільйонів голосів. Хіба, що це тема не для місцевих виборів. Почекаю. Побачу.

  4. Сато | 19.09.2020 at 09:49 |

    Потрібна точкова “реклама для обіженних”. Обіцяти ім повернути те, що в них забрав іхній зе. Вже є, що пообіцяти до повернення.

  5. Бідняками легше керувати. Так було у всі часи. Достатньо прочитати Марка Твена про середньовічну Англію.
    Зараз за оновленими данними держстату в Україні 42% бідних людей (з доходом меньшим за прожитковий мінімум, для порівняння в 2018 таких було 17%)/
    Думаю, на весну цей відсоток ще збільшиться, грошей на армію не буде, безвіз скасують і Україна буде повністю “підготовлена” до приєднання до кацапії (охлосу знову розкажуть, що там будуть високі пенсії, субсидії і взагалі ковбаса по 2.20 – так було під час окупації Криму).
    Якщо взимку, за традицією, не трапиться Майдану, або схожої події, то на весну нас чекають далекі подорожі – хто в еміграцію, хто в Сибір кацапський ліс валити.

    • Анатолій | 19.09.2020 at 19:14 |

      “Україна буде повністю “підготовлена” до приєднання до кацапії”, а пісюн вам за комір. Україна, на ваш (snag2) превеликий жаль, не буде приєднана ло кацапії. А то що тимчасова зелень щось витворяє, то ми переживемо 😉 Контора пише, не тільки у нас, а і на Донбассі, і в Криму. Після деокупації будете ховатись в Сибіру 😉

      • Шановний, а ви нічого не наплутали стосовно мене? Чи ви вибірково читаєте, щоб перекрутити думку? Я не просто НЕ хочу такого “майбутнього” як описав, а мене від нього в жах кидає.
        Не розумію, чому така млява реакція суспільства на те що відбувається.
        Все попускається під гаслами “перечекаємо”, “переживемо”, “якось воно буде”.
        В 2013 році візуально було набагато меньше приводів виходити на Майдан, але вийшли і як виявилося відскочили в останній момент від кацапської прірви.
        А зараз все влаштовує?

        • Alex_k | 19.09.2020 at 22:42 |

          Одну з причин обговорювали в коментарях до статті “Злая тетушка Карма”. Припустимо, вийти зараз на майдан, знести цю владу – щоб що? Щоб відразу, на найближчих виборах, або через 5 років, охлос знов обрав таке ж лайно, як зараз? Яке знову здасть країну (чи що від неї тоді залишиться) та відпустить тих, хто буде розстрілювати вже цей майдан? Ні, охлос спочатку має страждати, має нажертися свого вибору, щоб на своїй шкурі якомога краще засвоїти урок – що буває, коли вимкнути мозок, не слухати розумних людей та голосувати “по приколу”, або “назло кондуктору”. Щоб хоча б у якоїсь помітної частини сформувався умовний рефлекс. Поки ще дуже мало протверезіли, їм і досі Порошенко в штани насрав. І в разі нової революції скаже, мовляв, от знов все зіпсували, не дали нашому бубочці країну врятувати.
          Цю причину затримки можна було б усунути, якби натупна влада ввела хоч якийсь розумний ценз на вибори, щоб відсіяти голоси недоумків. Але хто ж на таке піде? Отже, без цього залишається тільки чекати і далі ще довго усім проходити через біль та кров.

          • Vadym Kuzmenko | 20.09.2020 at 06:19 |

            Ви добре аргументуєте, але не враховуєте приклад Північної Кореї. Отам так вже “нажерлися”, що й траву їдять, але чомусь перспективи “протверезіння” ніхто не очікує.
            Я розумію, що не можна починати, коли “зарано”, але буде гірше, коли стане “запізно”.

Comments are closed.