Обрыв связи (Часть 2)

И тут ведь надо понимать, что водители отнюдь не против ремонта, поскольку все понимают, что все действующие киевские мосты (кроме Дарницкого) построены еще во времена Ярослава Мудрого, когда он отправлял свою дочку Анну в Париж сделать сэлфи на фоне Эйфелевой башни. Тогда был вариант, что новые французские родственники приедут в гости, а тут – ни мостов, ни другой красоты. Поэтому-то всем и понятно, что раз уже построить новых мостов не получается, то надо хоть старые ремонтировать.

Но все за то, чтобы их именно ремонтировать! А когда машины либо просто глухо стоят, либо едут со скоростью 3 км/ч и наблюдают, что на отгороженном участке вообще никто и ничего не делает, то недоумение превращается в злость, потом – в ненависть и наконец – выплавляется в такую лють, что никто из этих людей не станет голосовать за Кличко, какие бы он прикольные видосы не запиливал и как бы выгодно не смотрелся на фоне нынешней, нижеплинтусной власти. Если бы мэр хоть раз посмотрел на то, как у водителей в пробке сдают нервы и что они вытворяют или как там стоит и орет реанимация, которую просто некуда пропускать, наверное он подумал бы о том, как этот кошмар сократить до самого минимума.

Если само он этого не видел, то в таком случае, должна работать пресса. Наверное, интервью десятка водителей, из речей которых, кроме «пи-пи», из культурных слов, осталась только его фамилия, наверное заставили бы подумать над тем, с кем подписываются контракты на эти работы и как легко можно слить в унитаз любое количество полезных и благородных поступков. Именно в таком случае видно, что мэру либо плевать на всю эту кошмарную вакханалию, либо он настолько отгородился от всего, что даже не представляет, что происходит всего в нескольких километрах от его кабинета.

На такие мысли наводит то, что в столице творится прямо сейчас. Те, кто вынужден ездить с правого на левый берег и наоборот знают, что сейчас ограничено движению по Северному мосту на Бандеры, но там хоть что-то активно делают, но вот на мосту Патона повторяется прошлогодняя история. Здесь щедро отгородили по одной полосе с каждого направаления, а на месте реверсивной полосы поставлен массивный пластиковый отбойник.

Из 7 полос, одновременно закрыто три. Сейчас уже есть самостоятельное выражение «Пробка на Дружбы», это когда пробка стоит от Автовокзала, до съезда на Левый берег, с моста Патона. И это надо понимать, что даже без ремонта развязка на правом берегу, за которую надо судить авторов проекта, является постоянной причиной пробки, а вот этот «ремонт» на самом мосту, сделал просто катастрофу. И что характерно, вдоль отгороженных полос, вообще никто и ничего не делает! Вот как это выглядит.

Если нужен какой-то инструмент для эффективного убийства рейтинга, так это – именно он. Ну и плюс к тому, с правого берега особо и на мост Метро не выедешь, потому что точно в таком же стиле отгорожена Парковая, где тоже никто и ничего не делает.

Вот так это работает, накапливая килотонны негатива, которые сработают кумулятивно на выборах. И все потому, что абсолютно нет никакой обратной связи. Власть предержащие не интересуются тем, какую реакцию вызывают их действия, а проститутки за деньги расскажут, что угодно или за что им заплатит умный манипулятор.

В общем, имеющий глаза, да увидит, а нет, так  – нет. Больше мы эту тему поднимать не станем. Просто предупредили.

47 Comments on "Обрыв связи (Часть 2)"

  1. Дмитрий | 29.05.2020 at 06:21 |

    Отсутствие объективной обратной связи превращает любую систему в неэффективную. Пример из физиологии: если приложить руку к раскаленному утюгу без обратной связи о том, что гарячо, рука обуглится; а если есть обратная связь – удается быстро отдернуть руку и она останется целой.
    То же происходит с “зеленой плесенью” – ему обратная связь поступает из рта Ермака и Ко, а общение с наридом (общение предусматривает двустороннюю коммуникацию) – преЗЕк записывает видосики, что является односторонним посылом массовке без учета её мнения.
    Такая же хрень происходит и с пукиным, он вообще живет в отрыве от реальности, а “обратную связь” получает из депеш своей пресс службы, которая знает, чего изволит услышать “великий пукин”.
    Вот таким образом и формируются неэффективные системы. Но они вечно не живут, поскольку срабатывает естественный отбор, где выживает сильнейший.
    Засекаем время 🙂

    • “поскольку срабатывает естественный отбор, где выживает сильнейший.”-виживає не сильніший, а еффективніший. Мамонти були сильні, і де вони?

  2. Сергей М Г | 29.05.2020 at 06:46 |

    Сумно це все, і, головне – від фамілії мера не дуже залежить. Не робить мер нічого – колапси. Робить – ще гірше виглядає, бо на явища вікового зношення інфраструктури накладається людська активність/бездіяльність.

    • ПТН-ПНХ | 29.05.2020 at 07:22 |

      “..головне – від фамілії мера не дуже залежить. Не робить мер нічого – колапси. Робить – ще гірше виглядає, бо на явища вікового зношення інфраструктури накладається людська активність/бездіяльність.”
      +++

    • Вовк | 29.05.2020 at 10:23 |

      проблеми не в хваміліях мерів, і не в тому, роБЛЯТЬ ти не роБЛЯТЬ. Проблеми – в СИСТЕМІ! безвідповідальності та безнаказаності як підрядників, так і замовників. ЯКИЙ в дупу може бути переможець тендера, з статутним капіталом в 1000 грн??? а в 37 000, як вчора Г+Ґ показували, топлячи Борьку Філатова??? Невже ХТОСЬ з шановного панства обере для виконання робіт СОБІ якихось чуваків, у яких окрім таблички “Здєлаю рімонт любай сложнасті!” та рваної роби НІЦ немає???

      • Сергей М Г | 29.05.2020 at 12:17 |

        “Невже ХТОСЬ з шановного панства обере для виконання робіт СОБІ якихось чуваків,…”
        Сміятись будете, шановний – але вимушений був, і не раз. Попередні перевірки контрагента, доступні пересічному замовнику – Гугл, звісно, ну і кілька реєстрів та відгуки не допомагають з’ясувати всі оригінальні заскоки субпідрядника. Звісно, результат зводили з +, і без нарікань від замовника, але зусиль це потребувало, іноді занадто. А уявити собі міське господарство, а люди ж працюють такі самі… Хочеться критикувати. Але важкість ноші дуже розумію.

  3. а Автор не хочет податься в дорожные рабочие, чтобы ускорить ремонт этих самых дорог? 🙂

    • Чего остановились, где предложения на фронт, в окопы и другие любимые бла-бла тролей?

      • Сергей | 29.05.2020 at 10:58 |

        Чего вы удивляетесь? Человек сделал то что умеет: взял лопату дерьма и вывалил на вентилятор! Он же не читал статью, а если читал то не понял. Короче несогласен он с обоими: и с Марксом и с Каутским. Шариковы они такие…

    • Санто | 29.05.2020 at 08:01 |

      Гьі-гьі… І шо там буде ускорять одинокий робочий, навіть дуже працьовитий?

    • Westinghouse | 29.05.2020 at 08:34 |

      Дружище, а это что изменит? Если проект предусматривает год колупалова – то количество рабочих там ничего не даст. Материалов нет, инструментов нет, ответственность есть. Зарплата 3200. Хочешь в таких условиях поработать?

      • Санто | 29.05.2020 at 08:59 |

        Згоден з Westinghouse. Мости роблять тим, що є. Ну добре, для видимості можна нагнати пару десятків робітників і штук п’ять тракторів – екскаваторів з інших місць. Але! Але їм треба заплатити! Це не соцтабір, де “партія сказала – нада”. І треба оголити інші якісь ділянки. Бо виконавці зараз – в дефіциті. Можна, звичайно, запросити підрядника з-за кородону, щоб той привіз техніку і технології. Але! Але він не поїде робити стометровий міст! А якщо поїде, то залупить за це таку ціну, що треба буде продати пів-Києва. При цьому свої роботяги залишаться без роботи. І куди вони посунуть? А в ряди 73%, з криками “Барьіга варуєт”.
        Добре, підрядник наш. Він отримав підряд, взяв кредит, накупив техніки, і навіть її заправив і завів. А тут бац – власть поменялась, і цього підрядника викидають і беруть контору “Рога і копита” якого-небудь чоловіка бухгалтера “Кварталу”. І що робить наш підрядник, який залишився без роботи і з необхідністю віддавати кредит. Скільки разів все це вже було і скільки бізнесів цим гірко навчені!. Країна потребує зрозумілих правил, однакових для всіх. Залізної судової системи. А то судова система у нас єдина, де діє отой зворотній зв’язок “тьі мне, я тебе”. Хоча там його не має бути в принципі!

    • Galina Salvador | 29.05.2020 at 09:46 |

      Вообще-то основной посыл статьи – роль журналистики в обратной связи, а ремонт моста просто как пример приведен. Так что ваша язвительность как бы ни к чему.

      • Санто | 29.05.2020 at 13:33 |

        Виявляється, якщо копнути глибше, то приклад мосту взятий невдало. Бо журналіст не буде копати нудну і нецікаву тему відсталих технологій мостобудування. Не полізе брати інтерв’ю к проектантів, які закладають в проект ті ресурси, що має замовник і виконавець. Журналіст має копати, нааприклад, рішеннфя про забудову потенціально конфліктних ділянок, спрямування ресурсів міста на якісь проекти, ефективність яких – сумнівна. Наприклад, створення міської інфраструктури за рхунок міста там, де це мав би робити забудовник. До того ж не варто забувати, що більшість рішень приймає не мер одноосібно, а такий собі колективний орган – Міськрада. Бачите, зачепились за “язвительность”, а воно ще глибше пішло. То що з цих питань має доносити до мера журналіст?

        • Собственно, вопрос и стоит о том, что гражданская совесть журналистов спит намертво, им проще находить и публиковать жареное (а чаще и искать не надо, со стороны и материал и денежку дадут) чем выполнять совершенно неинтересную и неденежную полезную функцию по наведению порядка в обществе. И не хотят понять, что четвертой властью можно называться только выполняя неденежную полезную обществу работу, а не выдавая на гора кучу “горячего” назавтра все забывая и не получая ничего кроме кратковременного шума. За что и получили от народа свой гордый титул – ЖУРНАШЛЮХИ (от понятия девушки с низкой социальной ответственностью с почасовой оплатой).

      • Yaroslav Kievsky | 29.05.2020 at 21:50 |

        Давайте сравним количество слов в “основном посыле” и “примере”, и поймем, что автор лукавит. Вовсе не важность роли журналистики является темой статьи.

  4. Ватасгинь! | 29.05.2020 at 07:03 |

    Думаю ,что обьективную оценку реалиям дают мало людей.Все таки субьективность гораздо преемливее для отдельно взятого индивидуума.Реальное положение вещей более менее известно и Кличко ,и плешивому деду и нашему соплезеленому чмошнику.Все таки не в параллельной вселенной они находятся(хотя х.з).Это уже относится к личным качествам каждого.У пуйла личный фетиш-я особенный а вы все врете,у янелоха-да какая разница, главное 73%.ВАЖНО:уберите эти проценты и любой пузырь лопнет,даже не успеет сдуться.

  5. Дмитрий | 29.05.2020 at 07:05 |

    То igezo – “а Автор не хочет податься в дорожные рабочие, чтобы ускорить ремонт этих самых дорог?”
    Уважаемый igezo – может каждому стоит заниматься своим делом? Вам не кажется?

    • конечно, Дмитрий, каждый должен заниматься своим делом.
      но если Автор решил податься в журналистику, то мне думается, что он должен сначала разобраться в ситуации – почему происходит именно так, а не иначе, что мешает сделать ремонт дороги быстро и качественно. вот я могу предположить, что сейчас работы стоят потому, что последнюю неделю шли достаточно сильные дожди, а технология ремонта предполагает укладку асфальта на сухую поверхность. ну или, скажем, сейчас дорожников “трясут” проверками. или все дорожные рабочие переболели ковидом. вот что именно происходит, а? вот вопрос для журналиста. А Автор, публикуя до десятка постов в день – уже журналист, как не крути.

      вообще-то, люди не хотят задавать, хотя бы самим себе, вопрос “почему”… 🙂

      • Я сам по Києву за кермом майже кожен день. І в мене не виникає питання “чому?”. Очевидно, що неіснує жодних об’єктивних поичин для того відвертого абсурду, що творять з ремонтом доріг. 200 м мосту ремонтувати рік, перекривши його половину- це так далеко за межами раціонального, що сама ця межа перетворилася на цятку на горизонті. Тиждень тому зрізмли асфальт на кловському спуску. Жодних робіт там досі нн проводиться.

        Це таке відношення до всього – для феодально-комунальної мафії всі ми не люди, а холопи, які потерплять, нікуди не дінуться.

        Так що зав’язуйте зі спробами виправдати чимось цей ппц.

        • ну, “очевидно”… 73% камлали “очевидно” в прошлом году.
          очевидно же, что yuris сторонник укладки асфальта так, чтобы он максимум через пол-года “слез” 🙂
          а ппц наступает тогда, когда те, кто “за кермом” лезут на тротуары, чтобы обогнать на три машины стоящих в пробке – вот это реально ппц, да)

          • igezo:”но если Автор решил податься в журналистику, то мне думается, что он должен сначала разобраться в ситуации – почему происходит именно так, а не иначе, что мешает сделать ремонт дороги быстро и качественно”.

            Такие методы дорожного строительства тем более при ремонте мостов – это совковое надругательство над здравым смыслом. Подрядчик должен оценить участок, который можно отремонтировать за смену, его закрыть на ночь, провести необходимые работы, чтобы к утру открыть движение. Но это возможно только там, где работа хорошо организована, а государство контролирует процесс.
            Кстати, принцип это не новый. Его еще художники Возрождения применяли, когда писали свои фрески. Но это видимо слишком сложно применить на территории бывшего совка.

          • Класно мабуть бути дебілом – ніщо не очевидно, все таке цікаве, незрозуміле… тримайте нас в курсі, нам цікаво.

          • Сергей | 29.05.2020 at 11:24 |

            Простой вопрос: если не хватает мощностей, рабочих, денег, солнца – то зачем начинать ОДНОВРЕМЕННО ремонт на разных участках? Я вынужден через день ездить на работу(ну не удаленка у меня!) через Северный мост. Это жесть! С 6.30 Радужный уже бывает стоит, боле-менее к часу дня в сторону правого берега можно ехать, но в обратку еще хуже. От Дорогожичей до Троещины 2,5 часа после работы директор на своей машине везет рабочих домой! Это дело? У нас начальство любой структуры(от МВД до Автодора)опыт “перенимает” на западе, только результата нет. Как по мне Кличко должен бы предложить начальнику Автодора сесть в ЛИЧНЫЙ автомобиль и СДЕЛАТЬ НА КАМЕРУ ПОД ЗАПИСЬ 5 кругов с Перова до Зенита, попутно считая количество техники и рабочих. А потом на прессконференции поделится впечатлениями.

      • Йовіш | 29.05.2020 at 07:52 |

        Пол года плохая погода, пол года совсем никуда ((((

      • Сергей | 29.05.2020 at 11:06 |

        каждый должен заниматься своим делом.

        Так пишете содержательные статьи на наболевшие темы, а не глупенькие провокационные наброски.

        но если Автор решил податься в журналистику, то мне думается, что он должен

        Да Автор заколебался здесь писать, что он НИЧЕГО НИКОМУ НЕ ДОЛЖЕН!Наверное зе у него это украл!? Это его блог, сто раз сказано – что это НЕ ЖУРНАЛИСТИКА, НЕТ ЗДЕСЬ ОБЪЕКТИВНОСТИ. Есть его мнение, которое можно разделять или нет.

        • Сергей | 29.05.2020 at 11:08 |

          это для igezo | 29 Травня, 2020 at 07:16 | Відповіcти

  6. Сергей М Г | 29.05.2020 at 07:42 |

    І забув додати – за те, що зроблено і вже в очі не впадає, і по колесах не довбить, від тих таки водіїв ніякий мер подяки не дочекається. Люди наші в масі своїй невдячні.

  7. Илья | 29.05.2020 at 08:29 |

    Давно есть у меня подозрения, что когда человек становится не просто мультимиллионером, а когда у него за сотню лямов переваливает, то уже автоматически начинает работать какой-то механизм, который перемещает этого человека в параллельную реальность.
    Конечно редкие исключения бывают.

  8. Санто | 29.05.2020 at 08:41 |

    Минулого року я часто їздив через лівобережний міст в метро. Оскільки лінія метро вище, від автодороги, та й сам вагон високий, то видно, що робили на мосту, було дуже добре. Там клали армовану стяжку. Вибили все до голого бетону основних балок, підмели віничками, поварили арматуру, залили бетоном десятиметрову ділянку, почали варити арматуру на іншій десятиметровій ділянці, Потім місяць чекали доки бетон набуде проектної міцності. Потім прийшли конструкції термокомпенсатора, їх приварили, забетонували і знову чекали місяць вистигання бетону. Потім вже сітка, мастика, асфальт – теж чомусь не за один прохід. І от у мене, як у інженера, виникли чисто технологічні питання:
    – чому арматуру варили вручну на місці, а не замовили десь готові секції – ремонт же був запланований заздалегідь? Може, у нас вже немає підприємства, яке було б здатне виготовити ці секції арматури?
    – Чому заливали ділянками по 10 метрів? Ну, тут відповідь проста – якщо весь міст на всю ширину і довжину вкрити арматурою, як подати туди бетон? Бетоновоз по арматурі не поїде. Висновок – у нас немає технологій безперервного бетонування великих площ.
    Все це і вилилося в те, що проста процедура лише бетонування мосту розтяглася на 10 місяців. І ніякий Кличко, чи не Кличко не здатен подолати неузгодженність роботи підрядників, їх технологічну убогість (оті вінички, якими бригада Васєй підмітала міст, замість невеличкої прибиральної машини) а також низьку виконавчу дисціпліну – все стояло десь місяць, поки прибули оті конструкції термокомпенсатора. Зате коли робили міст на Фрунзе, залізяки термокомпенсатора привезли першими, і вони валялися там пів року, всім заважаючи. І ще одне зауваження – замовник цих робіт – не особисто Кличко, а який небудь “Київавтошляхміст”. І підрядників йому привозить не Кличко з Німеччини, а підрядників вони шукають серед тих, хто є. Хто має хоч якісь техніку, спеціалістів, виробничу базу для виконання подібних робіт. А підрядники ті, в масі, перебувають в такому стані, як армія в 2014 році, бо розвалені безгрошів’ям і бездіяльністю, бо ні місто, ні область, до Кличка ніяких подібних робіт не виконували, а значить, підрядники сиділи на голодному пайку “ямкових ремонтів”, а на такому пайку не станеш технологічним гігантом мостобудування. А так – то да, у всьому винен Кличко, бо у нього немає зворотнього зв’язку. Може краще запитати, а що у нього є? Для виконаня наших єврозабаганок в розвалюшній постсовковій країні.

    • Можна просто подивитись на ютубі як будують мости, дороги, тощо, ті ж китайці, і відчути різницю. Вони б той міст переклали за ніч за ті ж гроші. Всі ці автодори та містбудшляхи чи як їх там, це просто архаїка.

      Здавалось би це сюр і таке неможна терпіти. Але навіть тут в коментах знаходяться терпіли, готові терпіти будь-який абсурд і видумуючи якісь псевдораціональні пояснення. Це не додає оптимізму.

      • Сергей | 29.05.2020 at 17:52 |

        Был ролик то ли на НэшлГеографик или еще где то, как в Штатах бетонную дорогу расширяют НЕ ПЕРЕКРЫВАЯ ДВИЖЕНИЕ на соседней полосе. Смотришь и удивляешься, все так просто оказывается. Ну у них наверное бетон, дороги, руки не той системы.

      • Exorcist | 29.05.2020 at 19:03 |

        Пошукайте спершу бюджети китайских мостів, а потім кажіть. І по друге той самий мост який будують десять років, Всі специ називають найскладнішим в Европі, але для гуманітарює це ж звісно байду, особисто він би збудував за тиждень..

    • Спасибо за самое трезвые мысли о ремонте дорог и мостов.
      +++

      Но паблик был о журналистике и ее роли в укрощении всего цього неподобства. Народ как-то сполз в сторону и частности.

  9. Укроп | 29.05.2020 at 10:43 |

    А не может ли быть в ситуации “человеческого фактора”, когда Кличко намеренно ставят палки в колеса чтобы возбуждать эту самую ненависть к нему киевских избирателей, которым предстоит избирать мэра? Там затянули, там не согласовали, в результате все растягивается на месяцы… А “лысый с квартала”, или “шептун, избивающий коз в зоопарке” с преогромным удовольствием взгромоздят свои седалища в кресло мэра на волне недовольства киевлян. Возможно, все куда проще с затягиванием ремонтов?
    А вообще то – скорее всего с этими кошмарными пробками, которые сейчас стали повсеместными даже на достаточно тихих окраинных улицах, где раньше “сонные собаки на дороге валялись” являются переходом количества в качество в его чистейшем виде. Плотность машин в Киеве стала такой, что дороги захлебнулись. Киев требует строительства хайвеев над старыми дорогами, но, видя сколько времени делается ремонт стометрового моста, эта идея со строительством “мостов вдоль дороги” даже не смешна, а очень грустна…

  10. Денис | 29.05.2020 at 10:58 |

    Я повністю згоден з основним змістом статті, і лише у кошмарі бачу зеленого мера. Але з мостом Патона ситуація дещо складніша, і тому не така показова. З новин, за останні кілька років, багато разів лунало що міст майже в аварійному стані, і що ремонт/реконструкція моста ускладнений його статусом пам’ятника архітектури. Доречі, там, здається, ще і вата воює за зірки в оформленні мосту, щоб іх не прибрали. З початку карантину я їжджу велосипедом на роботу через нього. Це лише мої здогади, але – з самого початку це виглядало як обмеження руху, щоб зменшити “законними” шляхами навантаження на втомлену конструкцію. Одну з обмежених ділянок велосипедисти, в режимі “самозахвату”, перетворили на імпровізовану велодоріжку. На ній майже одразу якісь служби вирізали кілька невеликих квадратів асфальту і більше ніяких слідів робіт нема. Не знаю що з іншого боку. Це ніякою мірою не знімає з влади відповідальності за ситуацію, але ці уточнення трохи змінюють колір каки)

  11. Віктор | 29.05.2020 at 11:51 |

    Особистий автомобіль – досить приємна штука. Якщо він є тільки у вас, а всі інші вам не заважають.
    Якщо ж такі автомобілі практично у всіх і це вже транспортна система, то хоч трошечки пристойною вона буває ТІЛЬКИ у достатньо багатих країнах. У країнах бідніших і просто бідних така система – ДЕБІЛЬНА. На всі сто гарантує саме те, що тут описували.
    Ну а щодо Кличка, то можна було помітити, що бочку на нього не раз уже котили після позеленіння. Це зрозуміло – місце лакоме, хочуть посадити на трон свого.
    Хтось із шановної тутешньої публіки сумнівається, що він точно буде в рази гірший Кличка?
    Методи для сковирнути одного, а поставити другого є дуже різні. Серед них – ну само собою ж! – і всякі капості. Ну й “суспільний резонанс”, а як же…

    • Alex_k | 29.05.2020 at 21:24 |

      Можна було б створювати інфраструктуру для велосипедів, це дешевше і компактніше, ніж для автомобілів, частина народу скористалася б і розгрузила дороги.

  12. Санто | 29.05.2020 at 13:46 |

    Ну, от я не знаю, який приклад сюру вам навести. От ви – кваліфікований телемайстер. І раптом вирішили ремонтувати смартфони. На якому десятку вбитих девайсів ви вирішите піти повчитися, купити стенди, мікроскопи і паяльні станції? Так, Київавтошляхміст – це архаїка. Але у нас немає іншої організації. Після якої спроби китайці стали будувати мости за добу? Невже – з першої? Де вони тренувалися це робити – десь в провінції, де держава давала гроші на розвиток інфраструктури. Знаменитий китайський “міст вздовж річки” будувався два роки за 77 мільйонів доларів. Китай мав ці кошти. А ми приблизно такі спрямовуємо не на дороги, а віддаємо на хотєлки бородатої бабусі. Від того, що ви не будете терпіти те, що робить Кличко з тими ресурсами, що має, буде лише одне – 73% оберуть вам якогось Ткаченка. І тоді ви не побачите тривалих ремонтів доріг, бо їх не буде ніяких. Невже хотєніє “всього і зразу” нашим лохторатом, що вилилося в Зю, вас нічому не навчило?

    • Сюр в тому, що в нас досі в головах феодалізм та магічне мислення, а замість нормального менеджменту, правосуддя, та інших інститутів цивілізації – карго культи. Пояснювати детально не маю часу та натхнення.

      Ви, до речі, своїм коментом визнали, що ми тупіші та дикіші китайців, бо навіть дороги та мости нормально будувати не навчилися, і знаходити гроші на розвиток інфраструктури.

      Хоча те, що нам дісталось від совка, в плані інфраструктури – заслуговує смерті. Адм.тер.поділ, транспортні мережі всіх видів транспорту, все заточено під грабування колонії метрополією, вивіз награбованого в москву та в морські порти. Поки це зберігається – ми залишаємось бунтівною колонією рашки з іллюзорним суверенітетом.

  13. Спасибо за самое трезвые мысли о ремонте дорог и мостов.
    +++

    Но паблик был о журналистике и ее роли в укрощении всего цього неподобства. Народ как-то сполз в сторону и частности.

    • SoldatYdachi | 29.05.2020 at 19:42 |

      так, сповзло обговорення в бік та все одно крізь часткове проглядає головне –
      yuris | 29 Травня, 2020 at 14:11
      … те, що нам дісталось від совка, в плані інфраструктури – заслуговує смерті. Адм.тер.поділ, транспортні мережі всіх видів транспорту, все заточено під грабування колонії метрополією, вивіз награбованого …
      =============

      в нас така ситуація в будь який галузі
      так само було й з військом у 2014 але ж зміни на краще пішли.
      так само потребує змін й та сама “четверта влада”

      це наша спільна біда й ніхто не виправить це замість нас самих.

      “У кождого в руках тяжкий залізний молот,
      І голос сильний нам згори, як грім, гримить:
      “Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод
      Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,
      Бо вам призначено скалу сесю розбить.”

      робимо те що маємо робити.

      Дякую Автору за його важку та таку необхідну працю.

  14. Denys R | 29.05.2020 at 19:26 |

    Всё не так плохо, как кажется автору. Смотрите на ютубе обзоры Павла Авдокушина.

  15. “yuris | 29 Травня, 2020 at 08:24 |
    Класно мабуть бути дебілом – ніщо не очевидно, все таке цікаве, незрозуміле… тримайте нас в курсі, нам цікаво.”
    yuris, ты не понял. это дебилам все очевидно – у них есть телевизор, который все уже разложил по полочкам. для них все просто, им все понятно, им уже думать не надо, за них подумали. и их, которым все очевидно, не менее 73% ггг… 🙂

    но мне понравился накал страстей, с которым обсуждали тему ремонта дорог 😀

  16. Юрій | 29.05.2020 at 21:18 |

    у Автора є дуже непоганий шанс впливати на РЕАЛЬНИЙ стан справ, окрім суто інформування небайдужої частини населення (читачів ЛО). Як саме? Тегнути Кличка у цій статті на ФБ – сторінці. Якщо прочитає – може щось і зміниться, шанси хороші.

Comments are closed.