Крок за кроком (Частина 1)

Шановне панство, нас вже декілька разів запитували про те, чи існують, на наш погляд, якісь варінти дій задля того, щоб цей ганебний цирк не довів ситуацію до незворотніх процесів. Звісно, такі дії чи комплекс дій існує, і навіть не в якомусь одному варіанті. Ми маємо уялення про деякі з них,  але навмисно нічого не пропагуємо і даємо усім самостійно знайти не просто свій варіант, а градацію варіантів. Зважаючи на конкретні обставини у конкретній ситуації, можна собі уявити, який з тих варіантів найбільш продуктивний.

В продовження сьогоднішнього фестивалю нових авторів, пропонуємо вашій увазі один з таких вариантів, який розробив один з наших колег.

Зустрічаємо: Валерій Саливін

Один із варіантів легітимного шляху зміни системи влади в Україні.

Валерій  для «Лінії оборони».

15 жовтня 2019 року.

Про демократію на прикладі Brexit. За вихід із Європейського Союзу проголосували 51% британців, що взяли участь у голосуванні. Про перипетії у владних структурах Англії, які привели до зміни кабінету міністрів, аналітики будуть про це писати, але всі пертурбації не приведуть до скасування рішення прийнятого на референдумі про Brexit. Ось це і є основний, базовий принцип (стовп) демократії, – воля народу виконується беззаперечно, незалежно від думки правлячого класу. Якщо правлячий клас не виконає волю виборців по Brexit, то це ознаменує кінець демократії в Англії. І в Англії це розуміють. Демократія не може бути половинчастою, фасадною, парадною, показною, фанерною: Вона або є, або її немає.

Крок перший. Визначимо пріоритети.

Ми маємо дві деструктивні сили, це ВРУ і президент. Тими законами, які приймають слуги народу буде зруйнована вщент економіка країни, а завдяки діям президента, Україна може повернутись в лоно московії. Уявімо, що народ примусить президента зректися влади. Тоді, згідно Конституції України, його посаду займе Голова ВРУ, проросійський кадр із молодіжного крила партії Регіонів, – Разумков. Не впевнений, що він оголосить дострокові вибори Президента України. Тобто нічого не зміниться, а може стати ще гірше. Дуже не хочеться силової зміни влади. Щоб позбутися деструктивних сил у владі, потрібно починати із ВРУ. Підстави для цього наступні.

Українська демократії «померла» 13 липня 2000 року. Причина смерті, – узурпація влади Верховною Радою України. Патогенний фактор,- Конституція України.

Конституція України була прийнята Верховною Радою ХІІІ скликання (у 2000 році нумерація була змінена на ІІ скликання) в яку народні депутати заклали такі норми:

Стаття 80.2. Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Стаття 80.3. Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані. (Ворон ворону око не виклює).

Ключові слова статті 80.2 – «… не несуть юридичної відповідальності за результати голосування …», тобто Конституція України, заздалегідь визнає народних депутатів неосудними, навіть у випадках, коли прийняті ВРУ закони ведуть Україну в економічне провалля, або призводять зо втрати державності. «…не несуть юридичної відповідальності за результати… висловлювання…», тобто можуть вести антиукраїнську, читай кремлівську пропаганду від імені ВРУ.

Відкриємо Кримінальний Кодекс України, Стаття 19. Осудність.

«1. Осудною визнається особа, яка під час вчинення злочину могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) і керувати ними.

2. Не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка під час вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого цим Кодексом, перебувала в стані неосудності, тобто не могла усвідомлювати свої дії (бездіяльність) або керувати ними внаслідок хронічного психічного захворювання, тимчасового розладу психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки…» (підкреслено мною, – В.С.).

Неосудність, прописана в Статті 80.2. Конституції України дозволила проігнорувати волевиявлення народу України на Референдумі за народною ініціативою.

Всеукраїнський референдум за народною ініціативою був проведений 16 квітня 2000 року. В списки для голосування включили 36629926 жителів України, які мали право голосу.  За, даними ЦВК у голосуванні взяло участь 29728575 виборців (81,16%).

На референдум було винесено чотири питання, які стосувалися: встановлення додаткових підстав для розпуску Президентом України Верховної Ради; обмеження депутатської недоторканості; зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300; формування двопалатного парламенту.

Результати голосування виборців по питаннях винесеним на  Всеукраїнський референдум за народною ініціативою

– по першому питанню: Чи згодні виз необхідністю розпуску Президентом України Верховної Ради, якщо в місячний строк не сформована парламентська більшість. «За» проголосувало 84,69% виборців.

– по другому питанню: Чи згодні Ви з необхідністю обмеження депутатської недоторканності народних депутатів України і вилученням у зв’язку з цим частини третьої статті 80 Конституції України: «Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані?». «За» проголосувало 89,00% виборців.

– по третьому питанню: Чи згодні Ви із зменшенням загальної кількості народних депутатів України з 450 до 300 і пов’язаною з цим заміною у частині першій статті 76 Конституції України слів «чотириста п’ятдесят» на слово «триста», а також внесенням відповідних змін до виборчого законодавства?. «За» проголосувало 89,91% виборців.

– по четвертому питанню: Чи підтримуєте Ви необхідність формування двопалатного парламенту в Україні, одна з палат якого представляла б інтереси регіонів України і сприяла б їх реалізації, та внесення відповідних змін до Конституції України і виборчого законодавства?». «За» проголосувало 81,68% виборців.

(далі буде)