Українці мають альтернативу – Порох в порохівниці

Це ж треба мати сатанинський намір,
чаїть в собі невиліковний сказ,
щоб тяжко так знущатися над нами,
та ще й у всьому звинувачувати нас!
Ліна Костенко

 

Історія зберегла настанови московитської влади щодо цензури, з метою замовчування справжніх подій. Все за їх приписом мало відображатися у кривому дзеркалі. В одному з цензурних приписів 1848 року строго рекомендувалося: «Сочинения и статьи, относящиеся к смутным явлениям нашей истории, как-то: ко временам Пугачева, Стеньки Разина и т. п., и напоминающие общественные бедствия и внутренние страдания нашого отечества, ознаменованные буйством, восстанием и всякого рода нарушением государственного порядка, при всей благонамеренности авторов к самых статей их, неуместны и оскорбительны для народного чувства, и оттого должны быть подвергаемы строжайшему цензурному рассмотрению и не иначе быть допускаемы в печать, как с величайшею осмотрительностью, избегая печатания оных в периодических изданиях».

З того часу мало що змінилося. Совок схильний довіряти пропаганді. Латиною – PRopaganda. Звідки взагалі це слово PR? Від  Public Relations – мистецтво контакту з масами. Як зауважив доктор історичних наук А.Н. Боханов: «Піар-продукт… розрахований на те, щоб його споживали не замислюючись, як знайому і зрозумілу страву. Він націлений лише на підтвердження і зміцнення певного світоглядного стереотипу. Будь-яке критичне осмислення для нього смерті подібно, бо дурість і фальш висвічуються одразу».

Особливо велике значення пропаганді надавали комуністи і нацисти. Ось зміст їх напучувань, перекладених українською мовою доктором медицини професором Володимиром Войтенком:

  1. «У сучасних умовах ідеологічна пропаганда оформилась в особливу сферу духовної діяльності; вона є системою організацій, засобів і методів ідейно-психологічного впливу на маси».
  2. «Наша пропаганда за змістом і формою повинна сприйматися широкими народними масами. Мистецтво полягає у тому, щоб не подрібнювати увагу мас, а завжди концентрувати її».
  3. «Характерними рисами пропаганди є цілеспрямованість, диференційованість, безперервність дії, масовість».
  4. «Ми працюватимемо над тим, щоб сформувати у молоді почуття відповідальності. Щоб долучити маси до ідеї національного відродження, ніякі соціальні негаразди не можуть вважатися завеликими».
  5. «Розроблюючи завдання політичної, економічної та ідеологічної роботи, партія визначає завдання і в області пропаганди, принципової позиції щодо її організаційних форм».
  6. «Справжня сила політичної партії полягає в тому, щоб зберегти дисципліну партійців. Успіх всякої пропаганди визначає наполегливе, рівномірне і тривале застосування».

Перша, третя і п’ята тези належать секретареві ЦК КПРС Л. Ф. Ільїчову (Философский энциклопедический словарь).

Друга, четверта і шоста тези належать фюреру третього рейху Гітлеру (Майн камф). Спробуйте знайти відмінності.

Усі, від першої до шостої включно настанови належать українському і московитському телебаченню. Результати наявні у підсумках останніх виборів.

За словами Андрій Піонтковського нам слід пам’ятати, що той, хто уже лизнув української крові, ніколи не зупиниться, якщо йому не чинити опору. Жертві агресії нав’язують комплекс провини за спротив агресору. Вся Україна цілеспрямовано перетворюється пропагандою «українських експертів», які постійно виправдовуються. Мовляв, в Україні відбувається внутрішній конфлікт, який ми повинні вирішити між собою. На Донбасі живуть наші громадяни, такі ж як ми, прості українці, потрібно простягнути їм руку, потрібно випросити у європейців 10-15 мільярдів доларів на відновлення зруйнованих війною територій. Кампанія кремлівських і провідних українських телеканалів проти вигаданої ними «партії війни» піднесла Путіну воістину царський подарунок. Тавруючи попередню владу як «партію війни», капітулянти представили світовій спільноті саму українську державу в якості «партії війни» і тим самим зняли з Кремля відповідальність за агресію.

73% «нашим» громадянам сподобався рецепт преЗЕдента: «нужно просто перестать стрелять».

Авторка вірша Репеченко Сніжана розвиває цю тему ставлення до окупантів:

Якщо у дім зайде грабіжник −
Не відмов йому ні у чому
Дай йому гостинців різних,
Запроси його до столу.
Як стріляє – стій рівненько,
Щоби він не промахнувся,
Приведи йому ще неньку,
Щоб убити не забувся.
Кожен! Кожен українець
Так чинити зараз має
А зачепить лиш чужинця,
То фашистом зразу стане.
Й ще одне важливе діло,
Той грабіжник геть не винен,
То Америка насіла,
На країни порчу чинить.
Українці між собою
Ту війну спровокували
Їхтамнетів на Донбасі
Зроду-віку не бувало.

 

Yaroslav

5 Comments on "Українці мають альтернативу – Порох в порохівниці"

  1. Dmytro Podkowa | 17.09.2019 at 18:45 |

    “Вы бурят – как я рад…” (Йося Давидович)

  2. Володимир | 17.09.2019 at 20:01 |

    “В Україні воєнний стан визначається як особливий правовий режим, що вводиться у разі загрози національній безпеці.
    Запровадження воєнного стану пропонується РНБО, погоджується Президентом, і затверджується рішенням Верховної Ради України.”
    Мабуть, останні 6 років не було ніяких загроз національній безпеці України…

    • Владислав | 17.09.2019 at 21:29 |

      Ви ще один “експерт” чи просто щиро не розумієте очевидного?

    • Прелестно!
      Именно под этот бред зебилы установили кловархию.

      Раз порох, слабак!, не ввел военное положение, то давайте просто перестанем стрелять!

      Впрочем, уверен, адепт зе из ЖОПы моего сарказма не уловит. Для них тут стройная логика и причинно-следственная связь.

Comments are closed.