Доказанный факт (Часть 3)

А дело тут вот в чем. Ненависть – самый мощный консолидирующий фактор. Она разжигается очень легко и в любом направлении. Пример – Московия. Там ненависть – основной инструмент манипулирования массами. Так, в ее истории уже был период, когда искусственно и целенаправленно культивировалась ненависть к чеченцам и вообще – кавказцам.

В начале девяностых можно было легко оказаться в «обезьяннике» только за характерный вид или акцент. Если же эти два фактора совпадали, то дело могло закончиться весьма печально – «выпрыгиванием» из окна кабинета следователя, или просто человек мог исчезнуть без следа. Кстати, во время чеченской войны второй вариант стал обыденностью и сколько пропало без вести чеченцев – толком никто не знает.

Но потом – прошла команда «отбой» и все прекратилось. А теперь россияне с удовольствием извиняются уже не просто перед Кадыровым, а перед любыми чеченцами. Это – их дело, но факт налицо – ненависти уже нет, а значит она была искусственной. Потом ненавидели грузин и тоже – война, Украину – война, и очень похоже на то, что список объектов ненависти еще не закрыт.

Не удивительно, что эту же отраву Москва использовала и у нас. Ненависть к Пороху стала консолидирующим фактором для людей, которые без нее не сели бы на одном гектаре играть на рояле.

Но для того, чтобы собрать в одной упряжке профессора кафедры конституционного права и и конченного торчка, нужно провести серьезную подготовительную работу. Сначала их надо сепарировать: тупорылое быдло идет в сторону шансона, «интеллектуалы» – в сторону «Полстакан Грымзы», а потом – лидеры шансона и прогрессивного рока выходят на сцену вместе, обнимаются, целуются и тот, что пошансонистее, уже обращается к «интеллектуалам» с лозунгом: «Все люди – братья, все бабы – сестры». В этот момент, полярные категории публики сливаются в едином экстазе, вытирают слезы и сопли, садятся на «корты» и пьют «Львовское» из горла.

Ловкость рук здесь в том, чтобы правильно сегментировать потенциальный электорат противника, и в каждый сегмент посадить своего казачка в качестве предводителя. Вы хотите честных? А вот же ж! Абсолютно честный, бывший глава СБУ! Реформатор? Да нет проблем! Вот же он, сейчас доест хачапури и спрыгнет с крыши. Кому там ветераны нужны? Вот вам ветеран, пусть и однозубый, а к нему в придачу – мэр в пенсне. Если вы себя считаете человеком, у которого IQ настолько высок, что вы даже боитесь его протестировать, то поющий физик – именно ваш выбор.

Заметим, все это кодло запущено именно на «патриотическое» электоральное поле, чтобы разорвать его в клочья, а потом, в нужный момент, все эти лидеры своих сегментов дружно ложатся под кремлевскую марионетку с криком «только не Порох», слово в слово копируя кремлевский посыл. И что самое интересное, вчерашние патриоты уже не замечают, что скандируют откровенно кремлевские лозунги и в итоге – голосуют за кандидата или партию, которые с Украиной имеют всего лишь один общий момент – они хотят ее разрушить.

Все описанное выше – подтверждено весенними президентскими выборами. Все сработало именно так. А кукловоды, уловив тональность манипуляции, повторяют этот номер и на парламентских выборах, почти без изменений. Все «патриотические силы» с очень «патриотическими лицами» не удержались и рассказали о том, что в общем, они готовы войти в коалицию с зё, Родиной, Оппо всех мастей и прочей дрянью, и похоже на то, что у самых слабых предводителей «патриотических» сегментов, просто не хватает сил сдержать свой язык и он ляпает то, что скрывается от публики.

Так, музыкальный физик, используя свой обычный печально-озабоченный образ, пояснил на своем агитационном концерте о том, что Крым – российский. Оговорка? Наверняка. Он многое отдал бы, чтобы вытереть все не только из Сети, но и из мозгов публики. Но господин Фрейд по этому поводу заметил бы следующее: «В каждой оговорке, есть лишь доля оговорки».

Все это к тому, что какие бы мы претензии не имели к самому Пороху или к его политической силе, она остается единственной проукраинской. Все остальное – умело сделанные подделки. Посему, желающим голосовать за Украину сделать это просто, поскольку выбор из одного – один.

Наши читатели в курсе, что мы выдали целую серию критических материалов по вопросу предвыборной кампании европейской солидарности, но для нас выбор очевиден. ЛО голосует за силу Пороха.

42 Comments on "Доказанный факт (Часть 3)"

  1. pitun.pump | 02.07.2019 at 06:08 |

    Бесполезно. Кто читает ЛО? От силы несколько 10в тыщ. Кто смотрит 5 и Прямой – сомневаюсь что до миллиона дотянет.
    А кто смотрит Г+Г, Интеры и прочие помойки?
    Вот и ответ. Кстати уже при Зеле на днях Медведчук купил у Фирташа Интер – тому всё равно в Штатах на нары лет на 70)) Теперь у него 4 или 5 каналов, не считал уже.
    Открытый захват Украины идёт. А при Порохе Мертвечук купил 2 или 3 канала. Так когда это началось? Куда Порох смотрел? Он или идиот, или предатель, или его запугали. По поводу последнего сомневаюсь – у русских тоже семьи есть, послать к ним украинских агентов с Новичком не особо и сложно. А если 1 и/или 2 – то зачем нам такой главнокомандующий и светоч нации? Толку от наших бултыханий, если Вася-слесарь посмотрит телик, и через 2 часа снова за Зе. Тем не менее бултыхаться продолжаю и не перестану. Бо в самой бедной стране Европы Португалии люди на пенсии купляют машины, ездят в круизы и наслаждаются страховой медициной. А у нас в отличие от Рашки даже валежник негде собирать – лесов нет)). Да и там не везде разрешают, шоб пенсы с вязками хвороста не распугивали зверей, предназначенных для охоты чиновников))

    • “… у русских тоже семьи есть, послать к ним украинских агентов с Новичком не особо и сложно. А если 1 и/или 2 – то зачем нам такой главнокомандующий и светоч нации? ”
      _________________________________
      Такое впечатление, что перечитались кремлевских методичек.

  2. АнтонОвич | 02.07.2019 at 06:14 |

    Мені здається, якщо Порошенко ввійде у Раду (а він ввійде, правда, ще не зрозуміло із якою кількістю однодумців), то він створить неслабеньку таку команду проукраїнських депутатів – тим більше, у Порошенка дуже потужне вміння переконувати. Як не кляли нинішній склад ВР, але проукраїнські закони приймались, робота рухалась. Ясно, що у слідуючому складі ВР буде багато кацапні та сєпарні, але буде і достатньо наших. І об”єднаються вони, скоріш за все, навколо Порошенка, не даючи приймати проросійські рішення, тут буде де Пороху розвернутись.

    • Микола | 02.07.2019 at 07:05 |

      Не хочу пророкувати, але наступний склад Верховної Ради може бути антиукраїнський в своїй більшості, стосовно Президента Порошенка, то я бачу реальну загрозу для нього, адже хто такі риги відомо і їхні методи також відомі. Спостерігаючи за тим як Гетьман спілкується із виборцями в мене виникає питання- для чого потрібно так ризикувати в країні яка просто завалена агентурою? Хто забув або не в курсі, почитайте архівні матеріали як викорінювався національний опір на теренах Західної України. Впевнений, що загроза життю Президенту Порошенку існує величезна. В цей же час подивіться які заходи безпеки прийняті стосовно нинішнього обранця- відчувається рука прфесіонала з півночі. Я вбачаю велику загрозу в ситуації коли партія ЄС – партія тримається лише на Порошенкові, а проукраїнських сил, справжніх патріотичних, як показали вибори немає, зрадники виявились на всіх щаблях влади.

    • Sergij | 02.07.2019 at 17:02 |

      Судячи з останніх новин *наших* буде жменька . Переобування тих , хто був раніше з нашими , йде прискореними темпами . Іде відкритий кількісний набір в лави проросійських сил в ВР. Гроші , можливості , посади , влада , золоті батони … Скотство . Але таки не втрачаю надію на те , що буде таки якась роботоспосібна проукраїнська опозиція в ВР України. Зло бере . Та й для Пороха парочка матюків є . Так м*ягко , як він себе вів по відношенню до відкритих саботажів , можна тільки домашню кішку гладити ! І то не факт , що вона тебе не роцарап ає!

  3. rudolf_bochkin | 02.07.2019 at 06:35 |

    Станислав Ежи Лец когда-то сказал, если не врет викицитатник: “Еще никому не удавалось побить ложь оружием правды. Побороть ложь можно только еще большей ложью.”

    • Сергей М Г | 02.07.2019 at 07:00 |

      rudolf_bochkin
      І як би ми всі почувалися, якби ПП зараз переміг Зе, ставши ще більшим Зе?
      Який після того був би відкат, уявляєте?

      • Евгений О. | 02.07.2019 at 08:21 |

        Що за маячня?
        Кави міцної випиїте.
        В садок вийдіть свіженьку вишню скуштуйте.

        • Та ні, це не зовсім маячня. Це щось на кшталт “вбити дракона”.

          • Евгений О. | 02.07.2019 at 22:00 |

            От як проявляється незаперечна шкідливість художньої літератури!

    • Kostyantyn | 02.07.2019 at 07:41 |

      То в нас після Майдану було три дні поразвішувати вся цю мразь. Світ чекав на це. Ніхто б слова не сказав би. А Авакову було досить Сашка Білого. І ось маємо те, що маємо.

  4. Володимир | 02.07.2019 at 07:07 |

    Чому Порошенко та його соратники роблять вигляд, що Зеленський, Тимошенко, Гриценко, Тягнибок та багато деяких інших – це політики? Давно ясно і зрозуміло, що ці люди – агенти РФ. Чому Порошенко намагається діяти як європейський політик, а проти нього застосовують самі підлі методи? Це виглядає на спілкування очкарика, який тримає скрипочку із бандою негідників, які тримають в руках, кастети, ножі, бити. Це неадекватна ситуації поведінка. Зараз можна впевнено прогнозувати, що не буде у Порошенка 25% у Раді. Максимум -7-8%. Не буде мобілізації його прихильників. Бо немає адекватних дій. Відбувається захоплення України ворогами.

    • Анатолій | 02.07.2019 at 08:30 |

      Як би ми не голосували, але ЄС в Раду не пропустять 🙁 сн, жопоблок, Ляшко можливо родіна та свобода з вголос всі інші під великим питанням. Мажоритарники всі ті ж, що й були. То Порох боявся використовувати адмінресурс, а ці нічим не гребують. Зараз вливаються ліві гроші в ОВК і ДВК повним ходом. Правило сраліна працює і зараз – не важливо як голосують, важливо як рахують.

      • Hochlander | 02.07.2019 at 09:47 |

        То ж бо й воно, пане Анатолію! Хто такий Разумков і чим він займається? Чому такий розрив у відсотках результатів був між першим та другим туром виборів?
        І послє етого, надєюсь, ніхто не хочєт сказать, шо у нас фсьо правільно било пощитано? 😉

  5. pan Vitsyk | 02.07.2019 at 07:10 |

    Якщо не можливо зняти бiле пальто, треба вдягти дощовика целофанового, резиновi рукавицi та протигаз, якщо сильно вонятиме…

  6. После всего прочитанного возникают естественные вопросы:
    1.Есть ли надежда, что к власти силовым методом придут военные?
    2.Есть ли в военной среде такие силы?

    • Kostyantyn | 02.07.2019 at 07:43 |

      А що військовим залишається ? Повторити долю армії Махна ?

      • Игорь | 02.07.2019 at 09:03 |

        Тогда непонятно, сколько еще можно ждать…

    • Сергій | 02.07.2019 at 08:11 |

      Ось для цього треба використати усі можливі й неможливі засоби, перш ніж вдаватися до крайніх засобів. Військові це теж розуміють. Адже недарма у ЄС теж в складі є військові, а не тільки ветерани. Наприклад Михайло Забродський. Ось тому нам треба, щоб Порох та його команда пройшли у ВР, скільки би їх там не було, 1-3-5, чи може 35, немає значення. Вони будуть представниками народу при владі. Щоб потім не було питань: Хто вони такі? Чого воду мутять? Адже народ за них не голосував, а за інших. Отже вони не наділені владою.
      Ось тому, я й мої рідні знов будемо за Пороха голосувати. Якщо переконати щоб за нього проголосували на президентських виборах, було важко, то на парламентських, буде легко. Більше того, навіть не доведеться агітувати. Більше того, вони раді що не проголосували, за ЗЕ, їм тепер не соромно, й вони цьому раді. Тому вибір очевидний й без варіантів. Треба врахувати що багато політиків важкої категорії не йдуть на вибори. Наприклад Яценюк, Турчинов, то що. Парубій їде разом з Порохом в складі однієї сили. Просто ні за кого голосувати, крім Пороха й його команди.
      Більше того, чим сильніше вони на нього давлять, тим більше я певен що ні за кого більше не варто голосувати, бо Порох під тиском не ламається!

  7. Дмитрий | 02.07.2019 at 08:49 |

    По поводу Гройсмана и его заявлений стоит ожидать аналитики?

  8. strelok17 | 02.07.2019 at 09:11 |

    Армия в шоке от происходящего. Но реакция на это пока ” на фиг всё, уйду на гражданку”

  9. Я досі не зрозумів, чому Порох не використав момент і не взяв під контроль всі основні канали ТБ ще літом 2014… По усім каналам мали транслюватись наші нарративи, про тисячолітню історію України, про те, як кацапи, наші одвічні вороги, 500 років нас знищували, а те, і тих, що і кого не могли знищити, паплюжили і руйнували, переписували нашу історію, знищували нашу мову, про те, що вони ніколи не зупиняться, не буде нам життя, поки кацапи не розбиті вщент на сотні бантустанів. Це наше ТБ мало б нагнітати здорову і бадьору ненависть до ворога, щоб кожен ватник чув по 100 разів на день, що ворог за паребриком, а не банковій… замість цього, призначили якесь одоробло мінстецем і поставили пиляти бюджет, і не зробили ніхрена.

    А тепер, сюрприз! Реванш. От біда. Чого б це раптом?

    • BredPit | 02.07.2019 at 20:36 |

      Так, але ж … помилкою скористались і маємо ще більш проросійських каналів

  10. Гена | 02.07.2019 at 10:23 |

    Благодарю автора за публикацию моей статьи от 15.03.2019 -“Метаекономіка, як невичерпне джерело популізму”. Статья была рассчитана даже не на президентские, а на парламентские выборы.

    Популизм имеет глубокие корни за пределами Украины. Три причины популизма:
    1. Отсутствие единой экономической теории стоимости (ценности);
    2. Интересы политических партий;
    3. Человеческая ментальность.

    1. На смену марксовской теории пришла авантюрная теория Джона Кейнса, которая “снесла крышу” очень многим экономистам. Экономисты почувствовали себя всемогущими гигантами, способными создать perpetuum mobile от экономики.
    В своё время, Карл Поппер предостерегал философов от увлечения “социальной инженерией”, которая вот-вот решит все социальные проблемы человечества. К. Поппер предлагал спустится на Землю и заняться критичными проблемами философии.

    2. Вы можете представить хоть одну политическую партию, которая будет так себя рекламировать перед выборами: “Мы все будем жить бедно, очень бедно, но зато праведно и честно!”.
    Все политические партии обещают в первую очередь именно ЭКОНОМИЧЕСКУЮ ПРОГРАММУ. Основа любой экономической программы – экономическая теория, базис которой – теория стоимости.
    Если будет одна, признанная всеми экономистами, теория стоимости, то
    экономические программы большинства политических партий, (целых идеологических направлений) из всех существующих в мире, можно смело называть ненаучными и абсолютно нереальным.
    Поэтому, каждая идеологическая политическая концепция имеет свою экономическую теорию, оправдывающую её идеологию.

    3. Самое сложное – это человеческая ментальность. Большинство людей в мире недовольны своим экономическим положением и считают, что они заслуживают большего.

    Есть лишь 2 способа обогащения: грабёж и создание конкурентного продукта (включая и высокооплачиваемую рабочую силу).
    Есть лишь 2 объекта обогащения: личность и государство (как форма существования народа).

    Колониальный грабёж ушёл в небытие и стал, не позднее 20 века, просто экономически невыгодным. Взяточничество, злоупотребление служебным положением, воровство, бандитизм – удел меньшинства. Ибо нельзя ограбить самого себя или взять взятку у самого себя.

    Стать богаче – это жить в богатой стране или (а лучше И) самому изменить свою жизнь. Иных путей просто НЕ СУЩЕСТВУЕТ!

    Это будет трудно, объяснить, что такое РЕАЛЬНАЯ ЖИЗНЬ.
    Многие захотели попасть в сказку, а попадут сами знаете куда.
    Но, это нужно делать. И настоящая политическая партия ОБЯЗАНА это делать, как бы не было трудно и не комфортно. Иначе будет как всегда – один миф поменяют на другой. И так по кругу…

  11. Реальність телеглядачам нецікава за визначенням. Інакше вони не були б телеглядачами.

    У Пороха і пост-майданної влади був тільки один вихід – конструкція свого міфу, про остаточну перемогу над руцкім міром, про повне відторгнення русизму, комунізму і довбославія. В рамках цього міфу можна було красиво подати наріду будь-які необхідні для подальшого розвитку, але вкрай непопулярні, реформи і зміни. Постійно акцентувати увагу, на самих незначних перемогах, помилки влади подавати як нормальні ризики при реформуванні, тощо.

    Сильно горді панове, щоб займатись міфотворчістю? Тоді не жалійтесь, що нарід живе у ворожому міфі і знищує сам себе.

    • Володимир | 02.07.2019 at 12:17 |

      Так.

      • Гена | 02.07.2019 at 13:19 |

        Не так (привіт Кравчуку ;-)) ).

        Хіба Порох не казав: Армія, мова, віра?!
        Ну і??. І нічо… Насєлєнію начхати на все, крім ХАЛЯВИ.
        Дуже мало мати державу українську, треба мати громадян – українців, а не тупих хахлів.

        • “Порох казав”, і те, про що я, геть різні речі. З усіх каналів всі 5 років мали йти передачі і ток-шоу про війну, про історію, зніматися купа серіалів, які мали б фаршуватися потрібними наративами і культурними кодами, розумієте? Це мало бути повторене безліч раз роками, щоб подіяло.

          В наші часи більшість – телеглядачі. А телеглядачі дізнаються про свою власну думку з телевізора. І про цінності також. Таким і інтернет не допоможе, бо вони вже автоматично відфільтровують усе, що йде в розріз з поточною повісткою дня на ТБ.

          Забудьте про громадян. Їх меншість, телевізор вони не дивляться, їх ні в чому переконувати не потрібно, вони самі собі раду дають.

          • Гена | 02.07.2019 at 13:49 |

            Це з ЯКИХ каналів?? Ви не знаєте, що всі канали дотаційні?
            Вони належать олігархам, які не можуть просто так викидати гроші на вітер, особливо, коли реально збіднів навіть Ахметов, читайте Форбс.

            А головне, “людям” воно нада? “жрака, ржака та срака” – хтось вірно підмітив.

            А від війни “всі втомилися”, всі ті, хто ніякого відношення до неї не мав. А переляк 2014-15 років був притуплений останніми роками відносного спокою.
            А думаєте вата, того ж Маріуполя, кудись розсмокталась? Нагадайте їм про обстріли “Градом” 24.01.2015. Просто нада пєрєстать стрєлять?

          • BredPit | 02.07.2019 at 20:42 |

            Саме так

  12. Володимир | 02.07.2019 at 12:25 |

    Мені цікаво, чи є такі люди в Україні (Світі), які розуміють суть подій останніх 6-ти. Чи є такі люди, які розуміють, що Світ кардинально змінюється, і не в кращу сторону?

  13. Chitaja eti 3 stat’i ja prosto v shoke kak vse po odnomu lekalu.Snachala u nas prezik prorasijanskij v 2016 ,potom v 2019 “uslovno-prozapadnye” citata skazachnogo pujla, tozhe prishli na spine mestnogo oligarha,vse tazhe metodichka – baryga,ubijca i tp (Plahotnjuk drug Poroha) ,smotrju vy za nami ne otstali ,i kakoj konec budet?dumaju budet chto-to vrode buma bol’shogo.Na schet golosa v PASE – eto prosto ,pozor,mjagko skazano.Ja eshhe s 2015 g.govoril chto etot ubljudok Nastase pridast bydlo,nu teh kto golosoval za nego i Maju .Ja kak-to pisal pro etih uslovno-prozapadnyh v komentah eshhe v 2015 kogda oni vse skopom “protestavali” v centre stolicy v palatkah dondon,usatyj,nastase-majja,no on pridal i nashego glavnogo sojuznika, Ukrainu,no jeto uzhe ne prosto pridatel’stvo za babki ,jeto uzhe diversija iz samogo liprozorija. NO COMMENT

    • Володимир | 02.07.2019 at 12:56 |

      Cherez paru let granitsy Leprozoriya budut sovpadat s granitsami SSSR.

      • parabellum | 02.07.2019 at 15:13 |

        Не будут. Балтия тоже побывала в ссср, однако сейчас ничего общего с совком.

  14. “Це з ЯКИХ каналів?? Ви не знаєте, що всі канали дотаційні?
    Вони належать олігархам, які не можуть просто так викидати гроші на вітер, особливо, коли реально збіднів навіть Ахметов, читайте Форбс.

    А головне, “людям” воно нада?”

    Я витратив свій час, написав доступніше вже нікуди, простими словами, як і коли можна було красиво і відносно законно віджати канали (зробити пропозицію, від якої не відмовишся), але видно лише дарма витратив час, раз такі питання постають. І про людей також. Що їм “нада” вони дізнаються по телевізору.

    Більше я нічого розжовувати не буду, не маю ні часу ні натхнення писати про очевидне.

    • Гена | 03.07.2019 at 14:54 |

      Добре, зробили пропозицію від якої не можна відмовитись, а далі як утримувати ці канали? Хто це буде утримувати? Це ж не платні канали, а ефірні.

  15. Почитала коментарі і захотілося прийняти душ. Гаряче тут у вас:)
    Дуже багато хто нервує і ображається на Пороха, бо він все зробив не так. Таке враження що ви вважаєте його мало не недоумком. Ну так, не забрав, не зробив, не, не… То це, панове, кроки та плани, а чи знаєте ви, у чому полягає стратегія? Отож. І я не знаю. Можна лиш припускати.
    Чи може ви вважаєте що ніхто в Україні та світі не стратегує?
    Причому “старожили”, модератори кіпіш не здіймають і не підтримують.
    Тож попустяться, панове, подивіться ще раз “Револьвер” Гая Річі чи що.
    Як на мене, “накачувати” піпл своєю пропагандою це завжди тримати його в тепличних умовах.
    Якщо дитина росте в тепличних умовах – це майбутня калічка, ментально й психологічно. Дитина мусить набивати лоба.
    Електорат має бути провчений.
    А кожен має робити своє.

    • Дитина ВЖЕ здоровий тепличний лоботряс. Її вже випустили у двір, який ВЖЕ поділений шпаною. Дитина вже отримала тілесні ушкодження, і має всі шанси померти від заточки в печінці. Але ж ми за демократію, хай вчиться на своїх помилках? А може це хтось інший помилився, випустивши дитину саму на вулицю без ЖОДНОЇ підготовки?

      Я бачу причину провалу ще і в тому, що ми, українці звикли ігнорувати неприємні данності, і керуюємося якимись ідеальними уявленнями, а не фактами. Народ в більшості тупе бидло, яке з радісним гиканням (там масла дох…!) мчить в прірву і тягне туди всю країну за собою, але ні, ми робимо вигдяд, що так і треба, бо ж мудрий нарід знає ліпше!

      Так блін, це така хитра стратегія, нічого не бачу, нічого не чую, нічого не скажу.

      Не треба шукати суперстратегій там, де все може бути пояснено звичайним невіглаством. Ніякого плану П немає. Діяти експромтом по ситуації, використовуючи помилки ворога – це тактика, яка годиться коли стратегії чортма. От і все.

  16. Центровий | 02.07.2019 at 18:38 |

    Про очкариків зі скрипочками)
    https://www.youtube.com/watch?v=5nIwJTUMlE4

  17. IvankoB | 02.07.2019 at 20:04 |

    Ненависть не к ПАПу,а к “медведчукам” и прочим “112м каналам” – а ПАПу перепалао потому что ничего с этим дерьмом за 5 (!) лет не сделал, имея ВР под контролем (то есть обладая почти диктаторскими полномочиями)

Comments are closed.