Компроміс чи ультиматум

Від редкакціі

Не дуже часто, але іноді повертаються наші старі автори. Ця стаття – один з таких випадків.

Автор: Yaroslav

“Нам не потрібна Росія без Путіна, нам потрібен світ без Росії.”

Сергій Ільченко

Один з найвидатніших творів світової літератури – «Мандри Ґуллівера», був написаний знаменитим англійським письменником Джонатаном Свіфтом 1667–1745 роках. Цей твір сприймається актуально і в Україні навіть сьогодні.

Надаю коротеньку вирізку з роману «Мандри Ґуллівера»:

«Багато століть точиться в Ліліпутії непримиренна боротьба між «тупоконечниками» та «гостроконечниками» за те, з якого кінця надбивати яйце при його споживанні — з широкого чи з гострого…

…дві могутні держави протягом тридцяти шести місяців перебувають у стані запеклої війни, приводом до якої стала ось яка річ. Усім відомо, що яйця, перед тим, як їх їсти, розбивають з тупого кінця — так воно ведеться споконвіку. Та одного разу дід його величності ще в дитинстві, розбивши яйце таким чином, порізав собі пальця, і його батько, тодішній імператор, видав указ, що ним під страхом найсуворішої кари всім підданцям було звелено розбивати яйця тільки з носика. Цей новий закон так обурив населення, що від того часу в літописах занотовано шість спричинених ним повстань, внаслідок яких один імператор втратив голову, а другий — корону. Що ж до монархів Блефуску, то вони ніколи не проминали нагоди ще дужче розпалити ці внутрішні чвари; після придушення повстань давали притулок вигнанцям у своїй імперії. Нараховується одинадцять тисяч чоловік, які пішли на страту, але не згодились розбивати яйця з носика. З цього приводу було написано сотні книжок, але твори тупоконечників давно вже заборонено, а всю їхню партію оголошено поза законом. Протягом усього цього часу імператори Блефуску через своїх посланників не раз заявляли протести, звинувачуючи у єресі та в порушенні основної доктрини великого пророка Ластрога, викладеної у п’ятдесят четвертому розділі Брандекраля (це їхній коран).

Та все це чистісіньке перекручення, бо насправді там сказано, що всі вірні повинні розбивати яйця з того кінця, з якого зручніше. А який кінець вважати за зручніший — це, кожному мусить підказати його совість, або, в крайньому разі, нехай би це вирішив верховний суддя. А що вислані тупоконечники здобули великий вплив при блефущанському дворі і мають неабияку підтримку з боку своїх однодумців тут, на батьківщині, то між двома імперіями почалась кривава війна, яка з перемінним успіхом точиться ось уже тридцять шість місяців. За цей час одні втратили сорок великих кораблів, не кажучи вже про малі судна, а також тридцять тисяч найкращих солдатів і матросів. Втрати ворога, ще тяжчі.

На жаль, герої його роману не знали, що означає справжній компроміс – розбивати яйця із середини.

Обговорюючи угоду, укладену з Московією у 2009 році ЗМІ писали:

«Газові угоди, укладені цього тижня в Москві, — ніяка не «Перемога Росії!» і ніяка не «Перемога України!» Це компроміс».

Але ніякого компромісу не було. Україна стовідсотково програла, а Московія стовідсотково виграла. Це визнали і в Україні і на Московії. Визнали і одразу, визнали і згодом.

Звернемося до Вікіпедії:

«Компроміс у політичній взаємодії є однією з суттєвих ознак демократичного суспільства, важливим, визначальним його принципом, згідно з яким учасники політичного процесу мають погоджуватися на поступки, вміти жертвувати певною другорядною часткою своєї позиції заради досягнення згоди у головному, для встановлення взаємної прийнятності намірів та рішень».

Цивілізований світ вважає, що компроміс означає вирішення конфлікту шляхом взаємних поступок, згідно з Вікіпедією, жертвуючи ДРУГОРЯДНОЮ часткою своєї позиції.

На Московії компроміс тлумачать тільки на свою користь. Мовляв, ви поступаєтеся своїми інтересами, а ми залишаємося при своїх.

Наш компроміс висловив Президент України Порошенко, звертаючись до Московії:

«…вам тут немає чого робити. Немає що робити вашій церкві, немає що робити вашим збройним силам, немає що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію!»

«Компромісом» Московія називає путінські умови, трансльовані його кумом, і за сумісництвом ворогом України Медведчуком:

«Окремі райони Донецької і Луганської областей повинні мати автономію у складі України».

«Запровадження миротворчої місії ООН, яка, мала б тільки охороняти місію ОБСЄ з обов’язкової згоди бойовиків».

«Передбачити для окупованих територій «особливий статус».

«Надати окупованій території автономію, можливість створити свій уряд і свій парламент».

«Прямий діалог із окупованими частинами Донбасу Донецьком і Луганськом, маючи на увазі тих, ким керує Московія».

«Визнати, що на Донбасі росіян нема і ніколи не було».

«Вести перемовини із зрадниками і терористами, яких Московія вважає «політичними діячами» і «лідерами республік».

«Визнанні російського статусу Криму».

«Якщо ці умови не будуть виконані, ніяких домовленостей про повернення цих територій і людей, які живуть на цих територіях, не буде».

Це не компроміс, а ультиматум.

А на ультиматум найкраща відповідь – зустрічний ультиматум.

Піти Україні на такі поступки означає –Україна має  визнати власне приниження і власну поразку.

Вимоги, озвучені Медведчуком, повторює інший ворог України Борис Колесніков. Він був активним учасником і організатором сепаратистів в Сєвєродонецьку в 2004 році, коли утворювали так званий «ПіСУАР» і закликав до створення нового державного утворення на східних теренах України. Звичайно, Колесніков в Україні чужий. За повідомленням журналу Фокус, вся родина Бориса Колеснікова постійно мешкає в Москві, й він сам літає до Москви на майже кожні вихідні.

Україна більше ніколи не буде піддаватися на російський шантаж. Ніколи і ні з яких питань. Причому, незалежно від того, хто стане президентом України і яким буде склад новообраної Верховної Ради. Нехай московіти запам’ятають це раз і назавжди.

Випустіть всіх українських військовополонених і цивільних політв’язнів.

Поверніть вкрадений Крим. Виведіть всі свої війська і збройні формування з усіх тимчасово окупованих територій України.

Видайте всіх осіб, причетних до військових і іншим злочинам, в тому числі і проти людяності на території України, українському і міжнародному правосуддю.

Відшкодуйте Україні та її громадянам матеріальну і моральну шкоду, заподіяну тимчасової анексією АР Крим і окупацією частини територій Донбасу.

Принесіть Україні офіційні вибачення за все безчинства і злочини. За майже 12000 загиблих і за мільйони вимушених переселенців, за калік та інвалідів, за мільйони зруйнованих доль.

І тоді, можливо, ми ще подумаємо про те, а чи є сенс з вами розмовляти про компроміс.

Автор: Yaroslav

18 Comments on "Компроміс чи ультиматум"

  1. Санто | 05.02.2019 at 20:41 |

    Добре було б диктувати умови Москві, супроводжуючи кожнуфразу ударом –
    -“Випустіть всіх українських військовополонених і цивільних політв’язнів.” – і ССО захоплюють у лугандоні Суркова, везуть до Києва і під камери питають, що він там робив;
    – “Поверніть вкрадений Крим. Виведіть всі свої війська і збройні формування з усіх тимчасово окупованих територій України” – і в кожну казарму іхтамнетів і склад боєприпасів у домбабве прилітає по ракеті Вільхи…
    – і т д.
    Україна ще заслабка для такого, але вірю – такий час прийде.

  2. Евгений О. | 05.02.2019 at 20:50 |

    До перерахованих шановним паном Ярославом цілком адекватних вимог, щодо виникнення теоретичної можливості почати думати про якісь там компроміси з відвертими нелюдями, я б додав наступне.
    Вивезти з Криму та згаданих місць всіх тих, кого за ці роки перевезли з територій ерефії. Всіх. хто після брутальної анексії нашої території приїхав жити туди з Росії.
    Куди і як вони це зороблять, мене не обходить. Ні вік, ні стать цих “переселенців” мені не цікаві. Всіх, до єдиного – геть!

    • Да, тут и местных, больше половины, туда же и так же само нужно…

  3. Евгений | 05.02.2019 at 20:54 |

    Отличная статья.

    На Московії компроміс тлумачать тільки на свою користь. Мовляв, ви поступаєтеся своїми інтересами, а ми залишаємося при своїх.

    Наш компроміс висловив Президент України Порошенко, звертаючись до Московії:

    «…вам тут немає чого робити. Немає що робити вашій церкві, немає що робити вашим збройним силам, немає що робити вашому озброєнню. Додому, в Росію!»

    Все сказано. Остается сказанное реализовать.

  4. Евгений | 05.02.2019 at 20:58 |

    До перерахованих шановним паном Ярославом цілком адекватних вимог, щодо виникнення теоретичної можливості почати думати про якісь там компроміси з відвертими нелюдями, я б додав наступне.
    Вивезти з Криму та згаданих місць всіх тих, кого за ці роки перевезли з територій ерефії. Всіх. хто після брутальної анексії нашої території приїхав жити туди з Росії.
    Куди і як вони це зороблять, мене не обходить. Ні вік, ні стать цих “переселенців” мені не цікаві. Всіх, до єдиного – геть!

    ————————————————————
    И всех прочих с российскими паспортами. Хотя, может быть, и не сразу.

    Насколько мне известно, законодательство Украины не предусматривает двойного гражданства. А раз так, то гражданин России – это не гражданин Украины.

  5. алекс | 05.02.2019 at 21:21 |
  6. Таже ошибка – никаких раздумий, никаких компромисов, никаких договоров. После того, как все наши ребята будут освобождены.

  7. Укр | 05.02.2019 at 23:52 |

    Последний платеж по репарациям и контрибуциям за Первую Мировую войну Германия выплатила в 2012 году. Репарации и контрибуции за Вторую Мировую Германия платит и сейчас, емнип, 7% от дохода… Так шо з Богом, Парасю, прецедент есть, швайнехундам башлять и башлять, аж до мусульманского Пейсаха)))

  8. Шляясь по сети набрел на сайт Доренко “Растрига” там ролик почти пятилетней давности, где тот говорит что когда украинцам надоест воевать условия простые, и перечисляет вот тот медвечуковский хлам, Упоротость за гранью тупости, Доренко грамотный он все понял, а с этими просто беда, Мне кажется что окурок прислал этого штымпа как личного посланца к украинцам, свято веря что мы не курсе его посылов, Бог прислал! Что меня интересует от моих друзей кацапов, то же что и год назад, не отдавать Донбасс Украине как минимум до зимы, за президентские выборы умнички, теперь в Раду без ваты, Эти Сайдики, консервы московские меня пугают, поговорим через год, и то с нашими хотелками,

  9. Док | 06.02.2019 at 01:17 |

    Даже, если Украина достигнет значительного преимущества в вооружениях и экономике над Россией, вести полномасштабную войну с Россией она не сможет. Причиной этого является география: территория Украины “простреливается” из России почти насквозь, а граница почти в 100 раз длиннее, чем у Израиля с арабами. Из этого следует несколько выводов.
    Во-первых, Украине жизненно необходимы надежные и сильные союзники, которые есть только в НАТО. Пребывание Украины в НАТО будет являться мощным сдерживающим фактором для России.
    Во-вторых, единственные наступательные действия, которые сможет себе позволить Украина против россии, это подрывная деятельность, направленная на развал российского государства изнутри. Россия показала Украине пример того, как не следует вести подрывную деятельность против соседних государств. В результате анализа ошибок российских спецслужб в Украине и других государствах, Украиной должна быть сформулирована секретная стратегическая доктрина борьбы против России, рассчитанная на много лет.
    Единственным способом создания безопасности для Украины является полное уничтожение России, как единого государства, лишения ее любых преимуществ в отношении Украины и соседних государств. Это аксиома, поскольку она не нуждается в доказательствах

  10. Империя должна быть разобрана. Само ее существование в таком виде является угрозой мировой безопасности. Весь этот огромный монстр держится исключительно на насилии и угнетении, восстановление (во многих регионах фактически обретение) власти народа тут же приведет к отделению сначала национальных республик, а затем и прочих “субъектов федерации”. Смертный час этого монстра придет сразу после Венесуэлы. Он больше не нужен. Приговор истории расчленит агрессора. Нет такого понятия “демократическая РФ” (если только так себя не назовет оставшийся огрызок из нескольких областей, подобно “малой Югославии”), как не было “демократического СССР”. В этот раз цивилизованный мир постарается, чтобы ЭТО никогда больше не было согнано в тюрьму народов размером больше Москвы.

  11. SoldatYdachi | 06.02.2019 at 13:01 |

    Док сказав:
    Лютий 6, 2019 о 01:17

    Даже, если Украина достигнет значительного преимущества в вооружениях и экономике над Россией, вести полномасштабную войну с Россией она не сможет. Причиной этого является география: территория Украины “простреливается” из России почти насквозь, а граница почти в 100 раз длиннее, чем у Израиля с арабами. Из этого следует несколько выводов…
    ===============================================================
    Шановний Док!
    ви сам вказуєте на свою ж помилку: “Причиной этого является география: территория Украины “простреливается” из России почти насквозь”
    так само і територія гангдонії “простреливается” з нашої території.
    сенсу пуляти по “безкрайним и необ’ятним пустошам” немає.
    ні політичного, ні військового, ні економічного здобутку від цього не існує.
    Нанести русні несумісні з подальшим існуванням втрати можливо – для цього достатньо знищити декілька об’єктів енергетичної інфраструктури (краще взимку але в разі необхідності й літом) – після цього їм наступає повний 3,14здець і вони за це добре знають.
    .
    що ж до речення – “граница почти в 100 раз длиннее, чем у Израиля с арабами” – так само й їм від цього не легше.
    .
    Єдина справжня причина чому нам досі важко воювати з руснею це те що ми ще не повністю переозброїли військо.
    ну то таке – вже далеко не 2014 та навіть не 2016 рік…
    .
    Тож хай краще забираються самі з нашої землі – бо натхнення вже повно а час на “різьбу по москалям” скоро прийде.
    .
    Запевняю вас що стримати тоді на кордоні наше військо буде ой як не просто…

    • Andriy Moderator | 06.02.2019 at 16:09 |

      “різьбу по москалям”

      Хорошо сказано! 🙂

  12. Николай Днепр | 06.02.2019 at 13:39 |

    “Нам не потрiбна Росiя без Путiна,нам потрiбен свiт без Росii”. Слов немного, всего лишь пяток, но какая из них комбинация!!!

  13. А я вот готов поверить кандидатам в президенты, которые обещают договориться с агрессором. Только не комильфо всем им обещать ПОСЛЕ выборов – пусть покажут свои способности ПЕРЕД выборами…
    Я готов предоставить им предвыборное испытание для апробации их «миротворческих» способностей: ведь есть на планете по меньшей мере ещё одно государство, где ситуация с соседом аналогичная. И это место хорошо известно. Это – государство Израиль. Там, – так же как и Мордор – в отношении нас, – Иран считает, что этого государства не было и быть не должнО. (Вот из Ирана и … идут караваны….)
    Так что пусть все наши «мироточивые» ( от слова «мир», – не от слова «мирра»!) кандидаты прибудут на границу с Ливаном и покажут нам своё умение договариваться, организовав крепкую дружбу израильтян с боевиками ХАМАСа. (Т.е. сделать то, что они вот уже 5 лет, находясь во власти и на подиуме, избегают делать на Донбассе.)
    Там же к ним и спонсор их подтянется, подскажет, поможет , – он же, кстати, там недалеко, – «… робко прячет тело хитрое в утёсах…»
    Будем с нетерпением ждать конца года, – когда Нобелевский комитет будет присуждать награду за вклад в установление мира. Наверняка ж победителем станет та когорта кандидатов в президенты Украины, которая обещает умиротворять агрессоров и дружить с военными преступниками.

  14. Andronik | 06.02.2019 at 18:22 |

    РФ-ную мразь треба знищувати скрізь , де зустрінеш на української земли.Атакож таких як медведчуки та інші мразі.

  15. Andronik | 06.02.2019 at 18:29 |

    Ніяких компромисів не може бути взагалі. Сьогодні в Криму діє геноцід проти кримських татар. Тих кто це робить , а це россіська ФСБ-єшна мразь ЇХ ПОТРІБНО ВИРІЗАТИ І ЗНИЩУВАТИ ПОВСЮДИ , де бачить око.

  16. Yaroslav | 07.02.2019 at 18:46 |

    Дякую шановному Anti-coloradosу за можливість оприлюднити свою позицію, а коментаторам за їх коментарі.

Comments are closed.