Про вибухи

Принаймні, 7 людей загинули і 25 отримали поранення в п’ятницю в результаті вибуху на військовій базі, сформованій на південно-східній околиці турецької провінції Хаккарі, – оголосив у суботу президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. При цьому він назвав померлих “мучениками”.

Причини вибуху наразі не зазначені. Посилаючись на інформацію Міністерстви оборони США, агентство Anadolu повідомило, що “аварія” у сховищі боєприпасів могла відбутися під час виконання стрільб з важкої зброї. Президент Туреччини Ердоган також висловив припущення про вибух при проведенні артилерійських стрільб.

За словами міністра оборони Туреччини Хулузі Акара, процитованого інформаційною агенцією Анадолу, в п’ятницю вночі все ще були “невеликі вибухи” і пожежу ще не було ліквідовано.

База знаходиться в районі Семдінлі, який межує з Іраном і Іракським Курдистаном, де відбуваюється протистояння турецьких збройних сил та турецької армії Курдської робочої партії (КРП). У суботу Ердоган заявив про намір знищити “гнізда терору на півночі Іраку”.

За словами Анадола, турецька авіація в суботу “знешкодила” 15 терористів в Іраку. Термін “нейтралізований” зазвичай означає вбитий, але він також використовується проти поранених або узятих у заручники.

Як стало відомо з інших джерел, розслідування показало, що до вибухів і пожежі не не мають відношення ані міністр оборони України Степан Полторак, ані начальник генштабу ЗСУ Віктор Муженко. Таким чином встановлено, що подібні інциденти трапляються і в арміях інших держав. Отже, вимоги про звільнення цих українських посадовців виглядають як вкрай підозрілі, а надто – для держави, яка змушена вести бойові дії на власній території.

8 Comments on "Про вибухи"

  1. big bugs in the text

  2. Евгений О. | 10.11.2018 at 22:32 |

    Anton:, більше гумору, з ним жити легше.

  3. або-або | 10.11.2018 at 22:49 |

    .. російські джерела повідомляють, що це була українська ДРГ, яка заблукала, бо сплутала пейзаж з кримським, а ніякі не стрільби..

  4. Чудовий висновок

  5. Natalia Moder | 10.11.2018 at 23:45 |

    А что тут думать и гадать? Это всё – Фе-эС-Беее… Почерк тот же самый, что и у нас в Украине, когда они стали подрывать наши базы с боеприпасами ещё в 2003г. В том же году ещё было их “зазіхання” на Тузлу. Просто никто никогда не расследовал эти случаи взрыва боеприпасов, сваливая их на халатность и пр., потому мы и не знаем их истинных причин, а они лежат на поверхности.

    А Эрдоган попал под раздачу потому, что, имея влияние на Вселенского Патриарха Варфоломея (об этом знали все лидеры держав, в т.ч. и Параши), не помешал тому изъявить желание дать Украине томос. Вот и вся разгадка этих взрывов. Но я думаю, что турки будут землю носом рыть, но найдут организаторов этих взрывов. А вот заказчиков – это уже будет тяжелее.

    А вспомните, амигос, какие взрывы “кто-то” устраивал в Анкаре среди гражданского населения в прошлом году? А потом, после приезда Эрдогана в мац-кву и подписания каких-то бумаг, всё чудесным образом прекратилось.

    Кремляди – это бешеные собаки, которые уже почувствовали вкус крови и которых нужно немедленно пристрелить!

  6. Thiirane | 11.11.2018 at 06:48 |

    Це явно зрада. Ердогана у відставку.

  7. Alex_mn | 12.11.2018 at 04:01 |

    This is Great! Thank you!
    Is this original or thru google translate?
    It’s all good, “Whatever it takes …”
    It is much appreciated – це дуже цінується –
    google
    It is much appreciated – Дуже вдячні та пишаємося вами! – meant to be 😉

  8. Ксеня | 15.11.2018 at 17:49 |

    Natalia Moder:
    Ноябрь 10, 2018 в 23:45 — абсолютно погоджуюся с Вами! Саме така думка і у мене одразу виникла після новини.

Comments are closed.