Дебати попелюшок (Часть 2)

Сцена Третя

Вона ледве дочекалася свій лижний костюм, кольору хакі, та брутальні лижні чоботи, які були виготовлені на замовлення десь у Європі. Одяг виявився ідеальним і дуже їй пасував, вигідно підкреслюючи усі її принади. Вона впевнилася у тому, що комбінезон сів як треба, зухвало піднявши груди, збоку теж вигляд був нічогесенький, але основним смисловим навантаженням був обумовлений вид ззаду.

Ще перебуваючи у ворожому полоні, вона сама зрозуміла, що ораторські здібності у неї майже відсутні, тому зовнішність мала вирішальне значення. Коли їй вперше запропонували прийняти участь у президентських перегонах, вона вирішила скористатися взірцем класичної вроди, от як Венера, чи Афродіта, але їй підказали, що треба брати на озброєння образ Афіни, оскільки вона була войовничою богинею, і не цуралася дівочих втіх.

Але, кандидат Світлана вирішила додати до якостей Афіни ще декілька важливих елементів, і так вийшло, що саме вони надихнули її на сценічне і’мя. Оскільки з промовами у неї не дуже складалося, вона мала вражати публіку іншими якостями, от, наприклад – героїзмом. Вона десь чула іноземне слово, яке містило суть героїзму і вимовлялося як «гонор». Вона змалку була гоноровою дівчиною і бувало так билася лобами із сестрою, що були б всередині мізки – неодмінно вилетіли б. А крім того, це слово якось нагадувало ім’я Горгона, а це була відома страшна божественна істота, яка поглядом перетворювала людей на камінь. Така аналогія була тим, що треба. Світлана вирішила, що дивлячись на неї, таку вродливу і привабливу, люди мають кам’яніти. Хай не всі люди, а лише чоловіки і, навіть, не усі чоловіки, а лише окремі їхні частини, але мають кам’яніти.

Розсудивши, що поглядом вона навряд чи зможе досягнути такого ефекту, вона зосередилася на іншій частині свого тіла, яку зручно розглядати саме ззаду. От і вийшло, що Світлана знайшла заміну своїм промовам і навіть відсутньому мозкові, а крім того, ім’я стало парафразом від Горгони і виглядало поетично і нагадувало щось  до болі знайоме – Гонорея. На тому і вирішили, у президенти вона йде, по-перше – у файному лижному костюмі, а по-друге – під іменем Світлани Гонореї.

Коли вона все одягнула і роздивилася на себе у дзеркало, їй стало зрозуміло, звідки взялися у кандидата Юрка вила. То Зевс побачив її таку неперевершену, послав вогняну смугу аж на самісіньке дно океану, де влучив у Нептуна, а той з переляку і теж роздивившись на вроду Світлану, загубив свої вила, які знайшов Юрік. Тож вона готова до бою.

Сцена Четверта

Великий чорний автомобіль віз одразу двох учасників дебатів, які дізналися про це першими. Вони майже не дивилися один на одного і не розмовляли. Але Вона не втрималася і ядовито запитала.

-Пане Сергію, а що означає ваше чудернацьке прізвище: «Колобок»?

Той припинив робити вигляд, що дуже зацікавився видом з вікна автомобіля, озирнув її з голови до ніг і висунув зустрічну пропозицію.

-Циля Сігізмундівна, я відверто відповім на ваше запитання, але і ви мусите відповісти на одне моє. Якщо згодні, я починаю.

Вона мовчки дала згоду і Колобок почав.

-Справа у тому, що мій мудрий наставник якось висловив дуже важливу істину Вона полягає в тому, що зайве усе життя не порушувати закон. Іноді це просто необхідно, але ніколи не можна попадатися. Якщо таке трапляється, слід завчасно «рвати кігті». Я так і роблю, а ви цього не знали і тому мали клопіт. А я маю життєвий девіз Колобка: «я від баби утік, і від діда утік, і втечу від кого завгодно». А тепер ваша черга. Я не питатиму вас про те, чому ви собі обрали образ троля…

-Хвилиночку, – зарепетувала Циля Соломонівна, – не троля, а ельфа! То є дуже велика різниця!

-Вибачте, – щиро відгукнувся Колобок, – я просто не в курсі цієї різниці і повірте, я не хотів вас образити, тим паче, що кілька днів назад ви мені так допомогли. Але я таки маю питання. Отже, що ви зробили зі своїми губами на роті? Вони наче стали ширшими і товстішими? То це ботокс, чи силікон? Просто цікаво, може я й собі щось «прокачаю»?

-Фу, які брудні речи ви кажете. Нічого я не прокачувала і ніякого силікону там немає. Вона трохи підсунулася до нього і озирнувшись, перейшла майже на шепіт. – Бачите у чому справа, усі рейтинги показують мою беззаперечну перемогу. У мене в цьому немає сумніву. Мені знадобиться багато чого обіцяти і пояснювати народові. Я планую це робити виключно ротом і боюся, що на все просто не вистачить сил. Тому я пішла на спеціальний фітнес для губ. Взагалі цим займаються молоді дівчата і я там одна в такому віці, але мені це потрібно для іншого, щоб витримати той шалений ритм промов, який мене очікує вже дуже скоро…

Тут автомобіль зупинився, бо вони приїхали на місце проведення дебатів.