А судді хто?

карикатура-Суд
Не може страшний кат у світі жити,
Проходу людям він не дасть,
Як раз вчинив, то може ще раз учинити,
Убивця піде другий раз вбивать
А.Марта Він

Скільки сепаратистів судді України закрили? Один блогер свідчить, що ЖОДНОГО не посадили. Я спробував перевірити цю, здається, неймовірну інформацію в «Єдиному державному реєстрі судових рішень». Це було нескладно. Узяв лише одну область, яка найбільше постраждала від сепаратизму.

Достатньо на цьому сайті http://reyestr.court.gov.ua/ обрати:

Регіон суду – Донецька область

Період ухвалення – 01.07.2014 – 04.02.2016.

Форма судового рішення – Вирок.

Форма судочинства – Кримінальне.

Категорія справи – Кримінальні справи; Злочини проти громадської безпеки.

Вводимо фрагмент тексту судового рішення:

«На початку квітня 2014 року на території Донецької області України невстановленими особами для насильницького підтримання влади незаконної самопроголошеної так званої Донецької народної республіки»

Натискуйте Пошук і отримаєте 110 документів. Не густо.

Під час судових засідань не згадували, що в АТО загинули більше 2000 військових ЗСУ і не згадували, що, за даними ООН, у зоні АТО загинули вже більше семи тисяч мирних українців. І не згадували, що з Донбасу кількість біженців вже досягла майже 2,3 мільйона людей. І до цього доклали свої, забруднені кров’ю руки, відпущені на свободу сепаратисти. Цитую преамбулу судових справ:

«На початку квітня 2014 року на території Донецької області України невстановленими особами для насильницького підтримання влади незаконної самопроголошеної так званої Донецької народної республіки було створене непередбачене законами України збройне формування, яке мало організовану структуру військового типу, а саме єдиноначальність, підпорядкованість, чітку ієрархічність та дисципліну, були озброєні вогнепальною зброєю, вибухівкою, а також мали тяжке військове озброєння та військову техніку. Крім того, в зазначеному формуванні було визначено механізм вступу до нього, порядок проходження служби, в кожному структурному підрозділі ставились завдання щоденної діяльності, яка полягала в здійсненні методами військових операцій силової підтримки незаконно створених структур Донецької народної республіки, придушення організованого опору населення на окупованій території, депортації населення Донецької області, встановлення режиму військового стану, протистояння правоохоронним органам державної виконавчої влади України, знищення їх живої сили і матеріальних засобів, а також скоєння інших тяжких і особливо тяжких кримінальних правопорушень. Вказані формування дислокувались в різних населених пунктах та місцевостях Донецької області та мали загальну координацію керівництва».

Отже, в українському законодавстві це кваліфікується, як «Злочини проти громадської безпеки, а саме: створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

В усіх, без виключення справах наївно зазначається: «ОСОБА_1 підпорядковуючись своєму командиру (невстановленій досудовим розслідуванням особі)». Отакої. Жодний командир не встановлений!

Особливо зворушує фраза з вироків: «забороняється виїжджати з місця мешкання». Звісно, такими кадрами не можна розкидатися. Вони конче потрібні на випадок нового референдуму чи нової окупації.

Крім того: «Порушення умов особистого зобов’язання має наслідком застосування грошового стягнення у розмірі від 0,25 розміру мінімальної плати до 2-х розмірів мінімальної заробітної плати. Страшенно великі гроші: від 304 до 1218 грн.

Справи однакові, як під копірку, хоча у суддів різні прізвища. Усі справи закінчуються однаково: «Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою змінити на особисте зобов’язання, звільнивши його з-під варти негайно».

Дивуватися не варто. Суддівський корпус формувався Януковичем, Андрієм Портновим, та іншими регіоналами. Судді, призначені бандитською владою і досі «працюють». Їх девіз: «Сепаратизм і бандитизм без покарання».

На мій погляд потрібно позбавити соціального забезпечення всіх зрадників Батьківщини. Негайно прийняти Закон і позбавити громадянства тих, хто зі зброєю в руках виступив проти України, хто перейшов на службу до окупантів.

Оприлюднити с ЗМІ та Інтернеті імена і фото тих, хто ходив на мітинги із закликами: «Путін, прийди!» – І голосував на незаконних референдумах за окупаційну «владу» на Донбасі.

Переслідування цих людей не повинне припинятися, бо їх дії привели до загибелі українських військових і мирних громадян. Ці зрадники України привели війну на мою землю. Зруйнували міста і містечка.  Це вони зробили вигнанцями більше двох мільйонів українців.

А як покарати суддів, які опинилися на стороні ворога, нехай вирішує влада, якщо вона наша українська. Чи я помиляюся?

ЯРОСЛАВ

5 Comments on "А судді хто?"

  1. Костянтин | 24.04.2016 at 17:59 |

    Я вже про це писав: жодна мерзота подібна до Єфремова О.С., Ахметова Р. не сидить. Вони гуляють Києвом, вештаються по закордонах.
    Мабуть вже час суддівську братію садити. Це така мерзота, що в українській мові відповідних епітетів не має.

  2. Микола | 24.04.2016 at 19:51 |

    Підтримую на 100 відсотків !!! Але, але…… Тільки “Біла стріла”, нажаль…..

  3. Наталия | 24.04.2016 at 20:45 |

    Yaroslav: Дякую за статтю. Це тi думки, що визрiли у нашому суспiльствi. Але, на жаль, таке враження, що всi перебувають у злодiйськiй змовi: наша влада, уся суддiйська система, сепари, бандюгани та росiйськi окупанти разом зi своєю злочинною кремлiвською владой. Вибачаюсь за помилки.

  4. Наталия | 24.04.2016 at 20:49 |

    Микола: На жаль, «Біла стріла» тiльки у кiно, а в життi так, як є

  5. Микола | 24.04.2016 at 21:04 |

    суддів садити? от тоді коли пару їх розстріляють, вони зрозуміють що таке закон!!!

Comments are closed.